Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (9)

plakát

Vinyl (2016) (seriál) 

Jasně, hodnotit to po dvou epizodách... Ale už během pilotu jsem tušil, že to je ono. Když mi pak do uší zkraje druhý epizody vkráčeli Creedence Clearwater Revival, veděl jsem, že je jasno. Skvělý.

plakát

Kulový blesk (1978) 

Zcela geniální v každém ohledu. Nejkrásnější je, že i po tolika zhlédnutích je člověk schopen objevovat další a další drobné scénáristické lahůdky, které se vskutku vyjeví až v několikáté vrstvě. Brilantní!

plakát

Teorie tygra (2016) 

Šel jsem na to s despektem a vlastně jsem docela příjemně překvapen. S přítelkyní (což některé zdejší feministy asi docela překvapí) jsme se dobře bavili. Rozhodně nemám pocit, že by film proti stavěl muže a ženy obecně, to vůbec ne. Naopak z toho cítím vzkaz, že se vzájemnou tolerancí a důvěrou to ve vztahu nejdál dotáhneš. No a proti tomu nic. Bartoškovo zvlčení opravdu baví, na pět ovšem jít nemohu ze dvou důvodů (kupodivu k nim nepatří Kohák): SPOILER: Vilhelmové obrat v závěru nevěřím, resp. se zahráním problém nemám, tohle nevyšlo ve scénáři, takový veletoč mi přijde prostě nesmyslný, charakterní obrat o sto osmdesát za pár dní, tak to nefunguje. No a druhá věc - nechápu, proč se postava Koháka cuká s tím popelem. Díky tomu pouze čtyři hvězdy, ale bavilo to. Ani ten PP není tentokrát tak votravnej jako u zbytku český produkce, nebejt tam jednoho nejmenovanýho děsnýho ráda a piva, tak nad tím mávnu rukou úplně. (A šotouš si ještě jistě povšimne, čím Balzerová jede a z čeho pak mává. :) )

plakát

Jak jsme hráli čáru (2014) 

Já jsem velmi příjemně překvapen! Dle mého si film zaslouží vyšší hodnocení, působí přirozeně a v poslední době vysoko ční nad ostatní českou (a slovenskou) tvorbou. Vážně se mi to moc líbilo, silné čtyři hvězdy. Ovšem upozorňuju, že mé hodnocení se týká slovenské, tedy originální verze. Slyšel jsem kus toho dabovaného zmetku a bylo to zcela příšerné. Opravdu nechápu, proč se film, kde ke všemu ještě dost postav česky mluví, musí dabovat do češtiny. Je to ostudné a tak špatně udělané, že to dojem sráží o dvě hvězdy minimálně. Tedy dobře radím - nějakým způsobem se dostaňte k originální verzi, pokud jste film ještě neviděli. Dabovaná je katastrofální.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Kokosy na sněhu 2. Těžko vymyslet jiný a trefnější popis v libovolném rozsahu textu. Pokud by autoři trochu omezili patos, počítačově upravované pády by tak nebily do očí a, ksakru, neskákalo by se tam véčkem, s klidným svědomím bych šel na ****. Takhle jsou to silné tři hvězdy, bohužel vyjmenované věci mě až příliš tahaly za oči.

plakát

Deadpool (2016) 

Vždy jsem měl blíže k humoru situačnímu než "hláškovacímu". První polovinu jsem se ještě držel, ke konci už jsem si jen přál, aby to skončilo. Halt to není můj žánr. Ale většina osazenstva kina (16 - 22 let) se dobře bavila, takže to prostě beru tak, že je chyba na mé straně. ** za pěkné technické zpracování. U teenagerů to asi bude mít velký úspěch.

plakát

Vojna a mír (2016) (seriál) 

Do čtvrtého dílu jsem to vydržel a Bůh nade mnou, že jsem se opravdu snažil. Ruští klasici mi nikdy zvlášť neimponovali, tedy s jedinou výjimkou v podobě dle mého geniálního románu Mistr a Markétka od Bulgakova, jinak to ale prostě nejsem schopen strávit. A to jak v literární, tak v divadelní a očividně ani v seriálové tvorbě. Na interpretaci BBC jsem se vskutku velmi těšil, doufal jsem, že to trochu polidští, ale nezdá se mi, že by se to povedlo. Pokud by byl děj zbaven konverzace, pak by to poměrně koukatelné bylo, ovšem jinak spatřuju dva kardinální problémy. Jednak je zasazení do Ruska ztvárněno zoufale nevěrohodně, to je první, ale daleko důležitější je pro mě chování postav. Vím, že byli autoři limitování předlohou, avšak "kladné" postavy působí tak neuvěřitelně ... chtěl jsem napsat naivně, ale to plně nevystihuje můj dojem, ano, ty postavy se chovají zcela iracionálně až debilně. Posledním a obrovským hřebem do rakve tohoto zpracování pro mě bylo milostné vzplanutí Nataši Rostovové v podání jinak krásné Lily Jamesové, která na konci čtvrté epizody sedla na špek otravně hranému Anatolu Kuraginovi., To by nepůsobilo věrohodně snad ani v Dawsonově světě. Je to fakt nesmírně blbé, snad jediná alespoň trochu sympatická postava, ačkoliv se též chová jako kokot, je Pierre Bezuchov, na jehož další vývoj jsem byl alespoň pramálo zvědav, přestože člověk už z knihy ví, jak dopadne. Ale pokud se někdy ke zbývajícím dvěma dílům vrátím, pak to bude proto, abych věděl, jak se s tím filmaři poprali. Ovšem bude to takové cimrmanovské očekávání, jestli ta druhá půlka bude stejně špatná. Zdejšímu hodnocení přes osmdesát procent opravdu zoufale nerozumím a pokládám jej na vrub pětkaření neukojených a hormonálně splašených dvacítek, které se během studování pajďáku nudí na koleji. Ufff. Každopádně jestli jste můj komentář některá dočetla až sem, pak vězte, že takhle to v reálu vskutku nefunguje, a to ani v carském Rusku, ani nikde jinde.

plakát

Neuvěřitelný svět rekordů a kuriozit (2005) (pořad) odpad!

Přemýšlím, zdali je horší, že něco podobného vůbec mohlo vzniknout, nebo fakt, že si tvůrce programového schématu dovolí tuto snůšku ryzí hrůzy opakovat, osypávám se trapností. Ostatně soudím, že ČT 1 musí být zničena.

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) odpad!

Ono je to ode mne trochu nefér, to přiznávám. Ale prostě jsem nebyl schopen dokoukat to celé, ba co více - nebyl jsem schopen vidět bez přerušení více než nějaké tři minuty, a to napříč celým dějem. Ale pokud u obrazovky cítím mimořádně nekomfortní návaly ryzí trapnosti, pokud do mě autoři cpou podobně debilní dialogy, pokud Česká televize dělá z koncesionáře hováda už jen tím, že film promuje téměř jako pořad roku a pak mu předloží s vážnou tváří a na nedělní hlavní vysílací čas toto, pak nemohu hodnotit jinak než odpadem. Bylo to nesmírně útrpné, snažil jsem se to přežít, ale prostě to nešlo. Ostatně soudím, že ČT 1 musí být zničena.