Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tak tenhle film bych mohl vidět snad denně! Originální střih, originální děj, originální a geniální dialogy, bravurní herecké výkony, nezapomenutelné hlášky a scény, to všechno korunované úchvatnou muzikou, která se vám vryje pod kůži. A že jsou dvě a půl hodiny moc? Omyl! Ještě aspoň jednou tolik!! (nebo si to pustit znovu, protože tohle neomrzí!)

Americká krása

Americká krása (1999)

Film se strašně zvláštní atmosférou. Určitě ji způsobuje skvělá kamera a hlavně nezaměnitelná hudby Thomase Newmana. Jinak herecké koncerty Kevina Spaceyho a Annette Beningové, nádherná rajcovní scéna s Menou Suvari ... prostě radost pohledět.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jeden z mála filmů, neřku-li jediný, u kterého se v jednu chvíli smíchy válím po zemi a vzápětí uroním slzu...

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Jeden z mála filmů, který překonal svou literární předlohu. Vzhledem k tomu, že již kniha byla naprosto geniální, nenapadá mě odpovídající adjektivum k zhodnocení filmu snad jen geniálněuchvatněbravurnědokonalýnatřetí? Nepřekonatelný herecký koncert, především v podání mistra Rudolfa Hrušínského, ale i ostatní hrají nad svými možnostmi. Tísnivou atmosféru vykresluje kamera, střih a především studiový zvuk. Tenhle film prostě nikoho nenechá v klidu.

Metropolis

Metropolis (1927)

Něco tak úžasného jsem snad ještě neviděl!!! Tak nádherná filmová práce se nevidí. Co by za ty triky dali dnešní filmaři. Po technické stránce je to na neuvěřitelně vysoké úrovni, vzhledem k době vzniku. Kamera je úchvatná, experimetující... Tenhle film má neuvěřitelný žánrový přesah...od romantiky, komedie, přes sci-fi a fantasy, až po drama a horor. Smekám klobouk, který kvůli tomuto účelu začnu nosit, a to jak před tvůrci, tak i před výkony herců (především Brigitte Helm). A ty kulisy!!! Škoda jen, že se nezachoval celý, jinak po právu filmový a kulturní klenot.

Nauka o snech

Nauka o snech (2006)

Krásný zajímavý film. Prolínání snu a reality. Papírové dekorace (nikdy bych nevěřil, co všechno lze vytvořit z papíru:) ) Jinak tradičně přesvědčivý výkon GGB, a opravdu vtipná scéna s papírovým autíčkem.