Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (83)

plakát

Charlie Jade (2005) (seriál) 

Tema paralelních vesmírů (pěti, nikoliv třech, jak je na některých WEBech uváděno těmi, kteří nesledovali do konce), s jednotnou dějovou linií (s výjimkou několika dílů). K tomu mix vizí, retrospektiv a zejména odlišných sociálních modelů alpha, beta a gama verze. Pro mainstreamového diváka je poněkud složitější na pochopení :-) Velká škoda, že je Charlie Jade prakticky neznámý, protže je to seriál, který přes zjevně nízké náklady v mnohém překračuje úroveň kultovních Sci-Fi seriálů typu Stargate, nebo Star Trek.

plakát

Biutiful (2010) 

Plný počet ne za filmové kvality (to by byly 3-4), ale za odvahu a přesnost (reálie ze života nejnižších sociálních vrstev), s jakou film nastavil zrcadlo naší uvědoměle - pokrytecké společnosti.

plakát

Ondine (2009) 

Zdlouhavá nuda, takový fantasy-sociální kočkopes s hloupoučkým koncem.

plakát

Rec 2 (2009) 

Atmosféra téměř jako v prvním dílu, přibylo akce a scén, které mají vylekat. Navíc film pokračuje přesně tam, kde skončil předchozí - jako by to byla druhá polovina tříhodinového filmu. Potud skvěle, sice o něco hůže, nežli první díl, ale něco jiného by nikdo nečekal. Jenže - první díl byl klasický horror s latentním tajemnem, ale v druhém to režisér se scénáristou rozbalili naplno. Splácali dohromady motiv fatálního infektu s náboženskou tematikou - zatáhli tam křesťanského pánbíčka, padlé anděly, boj mezi dobrem a zlem v pojetí flanďáků, hrdinou se stává drsný kněz. Nablblé vysvětlení v duchu historek z nedělní školy pro mentálně retardované křesťany (v prvním dílu byl jen snesitelný náznak) mě značně popudilo. Zkrátka hnus.

plakát

Confucius (2010) odpad!

Natočit o nejvýznamější postavě čínských dějin takovouto sračku. to je vskutku trestuhodné. Herecké výkony jsou hodné bolševického filmu padesátých let. Význam Confuciova humanistického náhledu na svět, jeho přístupu ke vdělání bez ohledu na původ, jeho shrnutí a zaznamenání myšlenek předchůdců zredukované na nedomrlé zmínky a jako vrchol všeho odbytí jeho nejslavnější knihy (Lun Yu) několika nablblými větami na konci, to je zločin nejen na jedné z nejvýznamějších postav světových dějin, ale i na čínské kultuře. Vřele nedoporučuji.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Hezké obrázky, stupidní děj vytvořený barbarským zprzněním antických příběhů šitý na míru nevzdělanému Američanovi s IQ>60.

plakát

Sleep Dealer (2008) 

Orwelovsky pojatá vize blízké přetechniozované budoucnosti, pokryteckého a nelidského přístupu "bohatého světa" k třetímu světu, oddělenému střeženou hranicí, který je nemilostrdně vykořisťovaný, ale tak, aby to neviděly oči vykořisťovatelů, násilná "ochrana zájmů" ekonomicky silných skupin v zahraničí bez ohledu na životy tamních obyvatel... Nabízí se paralela Evropa / Afrika, nebo částečně Čechy / Ukrajina. Vlastní příběh, o který vlastně vůbec nejde, se odehrává v prostředí nejsurovějšího a beznadějného sociálního bahna - Zola by měl radost. Epika není podstatná, podstatný je silně depresivní pocit z reálně možné budoucnosti a uvědomení si faktu, že tímto směrem máme celkem obstojně našlápnuto. Pokud hledáte akci střídající akci, nebo strhující Sci-Fi thriler s fantasy scénami, pečlivě renderovanými výpočetními systémy, tak se podívejte na něco jiného, pokud chcete vidět film, který na Vás silně zapůsobí a dotkne se Vašeho svědomí (no ano, i my máme své Mexičany), potom se dívejte. Dal bych 5* (bez ohledu na chyby, kterí film obsahuje) pro pocit, jaký ve mě zanechal. Protože ale CSFD má jen pětihvězdičkový systém a nemá navíc cosi jako zvláštní ocenění pro zcela výjimečná kinematografická díla (kterým jsem 5* vyhradil), tak proto jen 4*.

plakát

Proroctví (2009) 

Poněkud zdlouhavé, jednoduchoučká dějová linie, od poloviny filmu odhadnutelný konec... 3* (původně jsem váhal, zdali ne 2) za to, že se hrdina na konci nevrhne do lůna církve, ale že se scénárista uspokojil s pouhou náručí otce hrdiny - flanďáka a za to, že byla první třetina filmu celkem sledovatelná.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Základní kámen vzdělání fana SCI-FI, kromě toho ukázka filmu, který lze dát beztrestně do share (vypršení autorských práv).