Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (3 479)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

No, ty Lynchovy animace mě nějak neberou. Ty hrany části už jsou lepší, ve smyslu Lynchovy choré mysli. Ale výběr herečky a její vzezření, to fakt vzbuzuje docela hrůzné pocity. Ty jsou ale zakončené zvracením krve a mým vymytým mozkem. Fakt nightmare.

plakát

Aberdeen (2000) 

Nejdřív jsem si říkal, že to bude trapas nebo jeden z těch filmů Filmovýho klubu ČT, na který se sice rád kouknu, ale už nikdy více. Trapas to sice nebyl, ale to druhý je pravda. Bavilo mě to, hlavně ty alkoholické excesy a neustálé hádky mezi těma dvěma. Rušivej element byla určitě matka, nejen svou filmovou účastí, ale i herečkou. Myslím si, že kdyby tam vůbec nebyla, tak by to bylo zajímavější. Jinak potěšilo mě, že hned den po jejich shledání umřela. Škoda toho dojemnýho konce. Lena Headey se mi líbila nejen svým vzhledem (to její jakoby pozvednuté obočí jí dělá fakt sexy pohled) (ty scény, kdy nestydatě ukázala kozenky taky nebyly k zahození), ale i po herecké stránce.

plakát

Absolvent (1967) 

Docela zajímavá vztahovka a jako jo, Dustin Hoffman si s rolí pěkně vyhrál (koukám, že to byl jeho první film, hmm - prostě ten talent tam holt je a v pozdějších rolích je asi jen málo těch, které by se vyrovnaly této). Věřím, že ve své době musel být Absolvent svým způsobem šokující, ale myslím, že hromada lidí spíš záviděla. Mrs. Robinson totiž na svůj věk docela sexy, což se nejvíc projeví hlavně když zmokne deštěm a pak je celá zmoklá z té vody napršené, heh. Co je ale na filmu opravdu strašné, tak ti zasraní hipíci, kteří do toho furt vybrnkávají svoje vlezlé teplé melodie (myslím že to jsou Simon & Garfunkel). Takže když si vezmu průměrný děj, průměrné herce s nadprůměrným Dustinem a vyloženě odpadovou hudbu, vychází mi dvě hvězdy. Ale protože jsem se u toho nemusel dívat, kolik ještě zbývá do konce, tak ještě jednu přidám. Ale víckrát to vidět nechci.

plakát

Absurd Encounter with Fear (1967) 

Obrazově ujety, hudba hororově naladěná, myšlenkově uplně mimo hranice normálnosti, no prostě klasickej Lynch. Vubec nevim, co si o tom mám myslet. Hlavně mě dostalo to náhlé přiblížení kamery, ale jinak asi docela nuda. Asi? Krásně to vystihl ScarPoul... :-)

plakát

Absurdistán (2006) 

Tak nejtrapnější na tom byl asi ten českej název. Jinak to byla docela prdel. Čéče, to ti poudám. Hned mě napadlo, jestli ten příběh není podle Douglase Adamse, protože tolik šíleností, dějovejch zvratů a vtipna, to se jenom tak nevidí. Obzvlášť ze začátku to má solidní rozjezd (rozjezd jak ježek na silnici). Pak, jako snad v každé komedii, to postupně upadá, ale člověk se přesto nenudí. A nad idiotskou debilitou dementních imbecilních blbů se minimálně celou dobu usmívá. A to taky proto, že to často připomene současnou situaci... Oprava: velmi často.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Stalo se něco nevídaného ve státě českém. Natočen byl dobrej film, vyhlížející nekomerčně a přesto nenudil. Po umělecké stránce je to pro mě dílo (berte to klidně i ironicky, já jsem po jedu hrozně ironickej). Jo je pravda, že na knihu to nemá ani náhodou, ale takhle skvělou atmosféru u filmu jsem dlouho nenažil. Už jen ty dobové rekvizity! Někdy si člověk říká, jestli by mu nebylo líp všechno prochlastat, nemít nic a být prase.

plakát

Acid House (1998) 

Boab: "Seš přesně takovej, jakýho jsem si tě vždycky představoval." Bůh: "To proto, že nemáš žádnou představivost, ty blbá pičo." chch. Představuju si, že jsem promítač v kině a furt vidím ty profláklé klišovité filmy dokola, nic mě nepřekvapí a nebaví mě to. A pak přijde tohle. Něco, co se jen tak nevidí. Vybočuje to ze všeho, co kdy kdo natočil - ono asi s tou předlohou a scénářem od Irvina Welshe se ani není čemu divit. Všechny tři příběhy jsou tak ujeté, že se dá docela snadno zaručit, že na ani jeden z nich jen tak nezapomenete. "A ještě něco, Johne. Kdyby sis chtěl někdy zapíchat, tak se ozvi. Za pětku je tvoje." Všechny postavy jsou většinou strašné trosky, úchyláci, smažky, děvky, šukající socky, násilníci, líné svině a vyjadřují se většinou velmi sprostou mluvou... a to včetně Boha. Prostě něco, co Irvine Welsh umí. A umí to dobře. Hlavně tím, v jakých situacích se postavy ocitnou. Natočit pak podle toho film už pak moc umu nepotřebuje. Teda Paul McGuigan se nemá za co stydět, akorát to mimino z posledního příběhu mohlo být krapet líp udělané, no. Do toho všeho samozřejmě solidní ostrovní soundtrack. "Coco fuckin' Bryce!"

plakát

A co Bob? (1991) 

Asi tak 3 hodně dobrý fóry, ale zbytek je spíš jenom tak k usmání, než k smíchu. Murray skvěle hrraye, Dreyfuss celkem taky, ale mohli do té role dát šílenějšího ksichta (v jinejch rolích mi sedí, ale tady prostě ně).

plakát

A co dále, Baltazare (1966) 

Přes krásnou a jakoby nevinnou hlavní představitelku (teď nemyslím osla) celkem dost nuda. Jasně, jasně, počítá se to mezi filmové umění blabla BLA! Ale jako sorry, vůbec mě to neoslovilo, vůbec jsem nepchopil chování některých postav. Jen jsem tiše čekal na konec. Jasně, myslete si o sobě, jak jste intelektuální, když hodnotíte vysoko. Myslete si, že když je to staré, černobílé, slavné a učí se to na školách, tak budete in, když se přikloníte na stranu filmu. Ale já raději zůstanu střízliv a out a to, že někdo tak hezky nasnímá film, mě nechá chladným a do řitních děr mu za to nepolezu. Konec konců - režisér musel počítat s tím, že se někomu film nebude líbit. Tak hle - tu jsem! Kamenovat! Zabít! Ušlapat!

plakát

Adaptace (2002) 

Úplně mě zabíjel ten kontrast - na jedné straně fenomenální Nicholas Cage, kterej tady všem pochybovačům opět dokázal, že opravdu umí hrát (jak když bejval ve staré dobré formě)... a na druhé straně ou shit Meryl Streep - jak já ti pizdu škaredou nesnáším... a ani tady se mi vůbec nelíbila. Ani herecky, ani lidsky, ani tou filmovou postavou. Ono celkově je to strašně divné - ale to už je holt Charlie Kaufman - scénář ve scénáři a druhej scénář ve scénáři, to je zapeklitej scénář. Ale opět velmi originální. Ale i když originální, moc mě to nebavilo. Cageův vzhled mi nevadil, ale ta jeho plešková paruka šla při bližším ohledání hned prokouknout. Překvapilo mě ta dvojakost několika věcí - bráchové dvojčata, dvojsmysl adaptace živočichů/adaptace knihy, dvě strany povahy Susan Orlean... ale nevím, jestli to mělo nějakej hlubší smysl. On mi ten smysl toho filmu vlastně unikl. Nejvíc mě asi bavilo to, jak depresivní dokázal Charlie Kaufman být, až s ním člověk soucítil nebo se dokonce do něj vcítil nebo porovnával své komplexy s těmi jeho... a pak ty neustálé honitby, chch.