Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (3 493)

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

A to je zajímavé, že to jde! Možná za to může James Wan coby režisér, možná fakt, že se to nijak nepokouší zakomponovat tam ostatní DC superhrdiny a možná ten podmořský svět. Neupírám tomu ani zásluhy na poli vtipnosti, které tam Jason Momoa chrlil hlavně ve spojitosti s Patrickem Wilsonem. Celé to prostě působí takovým svěžím vodním dojmem a je docela škoda, že to je zakončení jedné DCEU kapitoly (ve které bych většinu ostatních souvisejících filmů raději vůbec neviděl). Samozřejmě je tady ale hromada digitálních efektů, monster a přehnaností, ale je to tak nějak přijatelné... a dá se říct, že i zábavné.

plakát

Bert & Friends – Klasirdo (2023) (koncert) 

Kdo zná kapelu Bert & Friends, asi tuší, že jsou to trochu blázni. Ale originální blázni. A je dobré vidět, že za tím bláznovstvím se skrývají talentovaní umělci. Jejich hudba a videoklipy jsou po internetu už docela známé, ale tady se nám představí v úplně jiném světle. Načrtnuto to bylo již dříve v Radio Wave Live Session a že se dostali až do Rudolfina, to je myslím zasloužená odměna jejich práce a šílenosti. Poslouchalo se to fakt skvěle a takovou koncertní pohodičku jsem už dlouho nezažil. Jsem rád, že v Česku ještě může vzniknout takhle zajímavá kapela. A jako oříšek "Laura Palmer's Theme" z Twin Peaks... srdce plesá.

plakát

Blue Beetle (2023) 

Mexický superhrdina tady ještě nebyl, tak se to nabízelo (Black Panther pro černochy zabral, tak tohle přece musí vyjít taky). A musím říct, že to taky docela vyšlo. A to hlavně proto, že se tady obejdeme bez všech těch multivesmírů a cestování v čase. Akorát to "no killing" si mohli odpustit. Podpůrná skupina ve formě jeho rodiny je taky trochu přes čáru, ale v rámci zábavy se to dá tolerovat. Jinak nález staré Kordovic základny, kde jsou technologie z minulosti původního Blue Beetla, který byl mimochodem milionář a génius zároveň, těžce připomíná nějakého Iron Mana nebo Batmana... nebo Ant-Mana? To je jedno. Hlavně že se konečně vyskytl film od DC, kterej mě po dlouhé době vyloženě nesral a není v tom hromada trapné mega-akce a megalomansky vypadajících CGI efektů (je tam jen hromada obstojně vypadajících CGI efektů). A Xolo Maridueña je docela sympaťák.

plakát

Děti zla (2023) (seriál) 

(česky Děti zla) (a bacha, možná bude malej spoiler) Šel jsem do tohoto seriálu naslepo, protože komentáře tady žádné nejsou, hodnocení málo... a jen jsem chtěl zkusit, co se točí v Srbsku. A chyba to nebyla. Opravdu mě to bavilo, od počátečního zauzlení, přes stopy do minulosti až po konec. Pravda, rozsekání sekerou si představuju trochu víc rozmašírovaně na cucky a děj místama trochu haproval (nejhaprovatější bylo to, že úplnou náhodou má ten obhájce dva případy, které spolu souvisí). Ale to převyšují ty klady, mezi kterými je ten největší krásná Jovana Stojiljković s nádhernými zrzavými vlasy a piercingem v nose - fakt kóča. Taky Radovan Vujović je sympaťák, pokud vám nebude vadit, že jeho postava se vtipně jmenuje Bobić. Někdo může namítat, že to bylo předvídatelné, ale ono tam zas není tak moc postav, tak s tím může machrovat každej, že mu to došlo dřív. Za mě spokojenost a oddych od všech těch nadupaných amerických seriálů.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Že by nejlepší díl série? Ano, nejlepší díl série. Ýklájzr, ale proč Poslední kapitola? Kdo jim řekl, že to bude poslední kapitola, když to má takové grády. A tím nemyslím jen Denzela Washingtona, kterej je s věkem snad čím dál lepší. Tím myslím třeba i hudbu, kterou normálně moc nevnímám, ale tady podkreslovala hutnou atmosféru jak nikdy před tím. I ta Dakota Fanning se tam dobře hodila a vůbec si tímhle udělala u mě čárku dobra. Násilím se nešetří, když už na to přijde... a to docela bez skrupulí. Umístění děje do Itálie do malebného městečka byl také dobrý nápad. Antoine Fuqua má tentokrát mou velkou pochvalu. Poslední kapitola? Já bych si přál další!

plakát

Flash (2023) 

Klasickej digi bordel od DC. Než začal cestovat v čase, byla to docela zábava, pak mi kurvilo mysl všechno to kolem. Jo a hlavně se nesmí zapomenout zmínit motýlí efekt, když už cestujeme v čase... no není to to největší klišé v tomhle typu filmů? Tak nějak mám alergii na všechny kteří se jmenujou křestním jménem Ezra a u Millera to asi nebude výjimka. Ne že bych přímo plival oheň, ale žádné velké nadšení se nekoná. Sem tam se zčistajasna objeví nějaký ten povedený vtípek, ale zas tak povedený většinou není. A tak jediný a nejlepší nápad ve všem tom bordelu se jeví Michael Keaton jako staronový Batman. Bohužel myšlenky multiverzů už mě docela unavují, když jsou v každém druhém filmovém vesmíru...

plakát

Mayday (2023) 

Velmi jednoduchý děj, kdy kapitán neví, jestli má být víc Gerard nebo Butler. Každopádně se z něj stane akční hrdina, protože to je přece Gerard Butler. Sekunduje mu k tomu Luke Cage, kterej takovou podobnou vizáž měl už i v pár epizodách tohoto seriálu. A je to ve filipínské džungli, což je tak jediný originální aspekt. Že budou nepřátelé padat jak hrušky, s tím se tak trochu počítá. Jako oddechovka ideální. Nic víc se od toho ale čekat nedá. A já vlastně ani nečekal, takže cajk. Jo a ty záběry na letadlo v obležení CGI efektů si mohli odpustit.

plakát

Mezi živly (2023) 

Mám rád takové ty animáky, které nejvíc nadchnou děcka, ale zároveň se pobaví i dospělí, protože tam je někdy fór i pro ně. Tohle bohužel není ten případ a nutno říct, že děcka u toho taky zrovna neprojevovaly návaly smíchu či radosti. Postavičky, jakkoliv živelné, nejsou moc zajímavé (ani vizuálně, ani chováním, ani ničím jiným) a jejich love-story linka je tak klišovitá a nudná, že to prokoukne i mladší publikum. Nepomůžou tomu ani dialogy plné dvojsmyslů a slovních hříček na dané živly... a že jich tam je! Je jich tam tolik, že to vyznívá až idiotsky trapně. A ještě musím přidat jeden postřeh od dcerky: nebyly tam žádné písničky! Tak! A máte to!!! Já se u toho šíleně nudil, takže za sebe dávám jenom 1 hvězdu a při transformaci dětskýma očima bych dal maximálně 2.

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Už jsem dlouho neviděl žádnou vymírátnu, takže můžu říct, že tahle mi docela bodla. Nevím teda, kolik z toho si skutečný Otec Gabriel Amorth vymyslel a kolik tam toho přidal Hollywood, ale jako horor se to docela povedlo. Respektive je málo, o čem si myslím, že se tam nepovedlo... třeba přehnané otevírání čelistí posedlých (tváře prostě takhle moc natáhnout nejdou). Jinak je to ale klasické vymítací schéma - ponuré místo, kde se vynoří zlo, zjišťování démonova jména, blití, krev, prasárny a sprostá mluva, otáčení hlav a hody tělem... nic, co jsme ještě neviděli. Ocenit ale musím výkon Russella Crowa, který se nezalekl ani italštiny a povedla se mu i ta angličtina s italským přízvukem... a v této roli ani nevadil ten jeho tuk. Taky se mi líbily odlehčující fórky, třeba jak na skútru s nálepkou Ferrari připomíná legendárního Tómu Hluchoněmce z ještě legendárnějšího Tajemství hradu v Karpatech. Kuku. Tak. A teď jenom doufám, že z toho opravdu neudělají 200-dílnou sérii.

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) odpad!

První díl jsem byl schopen jakž takž tolerovat, ale tohle už né. Samej CGI efekt, samá trapná monstra, dětská nejapnost, stupidní děj, rodinnej film, utrpení pro dospělé jedince. Ten s berlemi je jak Jimmy že South Parku, totálně. Mluví za to už to, že úplně stejnou ponámku jsem měl u předchozího filmu Shazam! Hraje si to na komediálnost, ale vtip tomu chybí. Zachary Levi se do role vůbec nehodí. Nebo možná jo, ale ta role je tak trapná, že se s tím nedá nic dělat. Je to holt moc pro děcka.