Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Má cenu k tomu něco psat? Tohle je totiž ten můj nej! Kdo neviděl, ten jakoby nežil. Nevim, co je v tom lepší, jestli hlášky, příběhy, herci, brutality, detaily (ty jsou duležity), propojenost, hudba, postavy nebo dokonce vynikající českej dabing. Je velkým zklamáním, když je tehnle film pro někoho zklamáním. A dá se na to divat pořád. PS: měl jsem období, že jsme se v hospodě s kámošema bavili pomalu jenom hláškama z Pulp Fiction...

Gauneři

Gauneři (1992)

Nemá cenu ani hodnotit. Kdo to zná, ten ví, kdo to nezná, ať si to sežene. Dokonalost sama. Hlášky nezapomenutelné. Tebe bych nedal ani prasatům. Je to tam zkurvený sršní hnízdo. A někdo nám strká horkej pohrabáč do postele. Pučim jí péro. Dostal jsem po letech chuť na tuhle kultovní záležitost a řekl jsem si, že si to dám s dabingem, protože přece jen některé ty hlášky jsou nezapomenutelné hlavně v češtině. Ale bacha, jsem nasranej. Někdo totiž asi udělal nový dabing, kde je většina těch hlášek úplně pohřbených (no jo, byla to zkurvená TV Nova). Za prvé - překlad stojí za hovno. Za druhé - výběr hlasů stojí za hovno. Za třetí - film to úplně znehodnotilo.

Zběsilost v srdci

Zběsilost v srdci (1990)

Jeden z nejlepších, né-li uplně nejlepší, film od Davida Lynche. Cageova životní role (druhá životní role byla ta v Polibku upíra). Postavy, který byste nevymysleli. Obzvlášť Dafoeův mexickej režisér porna s tlusťoškama Bobby Peru je nevídanej a jeho osud ještě nevídanější, chch. Ale nemůžu mu nadržovat, protože takovejch tam je víc. Doporučuju všema deseti. Doporučuje 10 z 10 stomatologů, onkologů a psychologů. Kdo neviděl, přichází o hromadu filmové legendární historie... 2022: ani po letech to neztratilo vůbec nic. Je to prostě nadčasový film.

Lesní duch

Lesní duch (1981)

Znalci ví, že až dvojka dotáhla tuhle řež k dokonalosti. Podle mě má trilogie Evil dead jenom dva díly a tenhle se mezi ně nepočítá (spíš je to původní film, kde "dvojka" je spíš remake). Je tam totiž skoro to samy (i postavy, kniha a děj), co v takzvané dvojce, akorát tam je to už mnohem víc vychytany, vymyšleny a udělany. Hlavně to v tomhle filmu není taková sranda a je to spíš amatérského rázu. Já to beru jako takovej nácvik na něco, co vejde do dějin a do mejch nejoblíbenějších hororů-komedií. Už tady můžeme vidět typické nájezdy kamerou, záběry 360 stupňů dokola, stejné auto, hektolitry krve chrstající do Ashovy tváře, opuštěnou chatu uprostřed lesů a močálů (neplést si s perníkovou chaloupkou), která je i stejně vybavená, má podobnou kůlničku a je obklopená vražednými stromy. Motorová pila tady hraje jen vedlejší roli, což je taky trochu škoda. Akorát jsem viděl verzi, kde se kniha nejmenuje Necronomicon, ale Naturom Demonto - nevím proč. Ze začátku se Bruce Campbell moc neprojevuje, ale jakmile se to tam začne hemžit mrtvolama a démonama, teprve ukáže svou pravou tvář. Teda tu úplně pravou ukáže až ve "dvojce". A tak tohle je podle mě jenom pro fajnšmekry, kteří chtějí vidět, jak Raimi formoval svůj nejlepší film...

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

I like your style, Dude. Pro mě zatím vrchol coenovic tvorby. Z těch filmů, kterejm jsem tady dal plné hodnocení, si tento zaslouží být někde na špici. Nejen, že tam je plno skvělejch hlášek, ale ujetost děje a hlavně Dude jako osoba, kterou bych se chtěl v životě stát (tzv. můj vzor), to je už moc na to, abych nedal nejlepší hodnocení. Je toho moc, je toho fakt moc, aby se to dalo sdělit někomu, kdo to neviděl, a proto by to každej měl vidět... Pochválit musím i českej dabing, kterej se málokdy povede tak, že si to užiju víc v češtině, než v originále. Co říct na závěr? Asi jen: Shut the fuck up, Donny.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Film, co mě po dlouhé době usadil. Skvěle stylizované, skvěle drsné, promyšlené a vyprávění stylem myšlenek vnitřního hlasu super. Co víc říct - nic! Koukněte na to!

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Prostě bomba. Neviděls to? Tvoje chyba. Nepochopils? Tvoje chyba. Naplno vychytany nápady (třeba to s těma mýdlama, to je prostě sen). Skvěle zahrany. Nečekany. Pro mě vrchol Fincherovy tvorby. Audiovizuální sen.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Nejlepší western všech dob. Skvělá hudba. Scéna na nádraží. Scéna s vyvražděním rodiny. Scéna v hospodě. Scény ve vlaku. Co scéna, to skvost. Skvělí záporáci. Skvělej děj. Skvělé obsazení. Nejlepší role Charlese Bronsona. Krásná Claudia Cardinale. Fonda a Robards taky uplně skvělí. Skvělej zážitek. Má cenu to ještě víc vychvalovat?

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Kubrick na vrcholu. Hned první záběr a ze mě prýští nadšení. A nadšení neochabuje po většinu filmu. I když je tam pár slabších míst. Ale tenhle film, ten má styl. Moloko, ultraviolence, Ludwig van, Singing in the Rain, nalepovací řasy na jedno oko, buřinka, suspenzor, maska s nosem a hůl, k tomu ta jejich mluva. Nesmím opomenout ten storyděj, kterej je tak ujetej a originální, že jste to neviděli. Teda kdo viděl, tak viděl. A to použití hudby, to už jen tu dokonalost podtrhuje. McDowell válí a je dokonalej. Tohle je podle mě kult a legenda forévr.