Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Heavy Trip (2018) 

Moc jsem se nasmála :) kdykoli uslyším metal, vzpomenu si na drtičku na soby. Ve filmu se sešla kupa groteskních scének, výborní herci a odvaha, pustit trochu naivního optimismu v neotřelém kabátě do světa. Moc fajn film :)

plakát

Geniální přítelkyně - Série 1 (2018) (série) 

Obávala jsem se, jak se mi bude film, atmosféra a herci líbit poté, co jsem četla knižní předlohu, ale moc se mi i seriál líbil. Film je citlivě natočený a vystihuje atmosféru knižní předlohy. Krásně, bez ostychu ukazuje předměstí Neapoli se svou jednoduchostí i komplexitou zároveň. Těším se na další sérii.

plakát

Tátova volha (2018) 

Film mne moc neoslovit ani nepobavil. Přijde mi, že patří do stále té stejné mainstreamové kategorie českých filmů, hýčkající malost a malebnost češství. Nic objevného, nebudu chtít vidět znova.

plakát

Švadlena (2015) 

film byl vizuálně velmi pěkný, ale osnova byla trošku prvoplánově poskládaná a postavy dost ploché, bohužel se podle mne ani výborným hercům moc nepodařilo toto překonat. neustále utrápený nebo kamenný výraz Kate Winslet mně už trošku na konci filmu štval.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Příjemná oddechovka, která trošku stereotypně zobrazuje romantickou a uměleckého kvasu plnou Paříž. Příběh příjemně ubíhá bez příliš překvapivých dějových zvratů na vlně postupného objevování a utvrzování se o sobě samém. Nakonec se i odhodlají ke změně v osobním životě podle svých přání. Méně roztržitý a ztřeštěný Allenův film.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Jsem z Ostravy, děda byl havíř, žili s babičkou v Havířově. Pamatuji si ho jako velmi hodného, tichého chlapa, který hrál neskutečně dobře šachy a rád koukal na jakýkoli sport v televizi. Film přesvědčivě ukazuje lesk a bídu života v prominentní socialistické kleci pracující dělnické třídy. Taky jaké věci vedení fabrik dokázalo provést bez ohledu na zdraví a životy lidí, kteří tam pracovali. I domácí traumata manželek havířů. Takhle žili naši rodiče. Žijeme lépe?

plakát

Metanol (2018) (TV film) 

Velmi dobře natočený film o průběhu událostí. Moc se mi líbila postava policejního cifr špiona, který se zoufale snažil dopočítat počtu zadržených litrů metanolu. Děsivé vidět, jak bezohledně se člověk dokáže zachovat pro své vlastní obohacení.

plakát

Létající Skot (2006) 

komorní obsazení i výprava, téma z oblasti špičkového sportu, které mně v podstatě moc nezajímá, ale pěkně se na to dívalo, hlavní postava je mi relativně dost nesympatická svým - podle mně - přílišným individualismem

plakát

Viktorie (2016) (seriál) 

Od prvního dílu si mne seriál získal. Nemohla jsem odolat a brzy jsem shlédla všechny díly a s napětím prožívala události v životě politickém, ale hlavně soukromém, mladé královny, její rodiny, služebnictva a příslušníků dvora.

plakát

Příběh Alvina Straighta (1999) 

pomalý, klidný film, který mne v případě Lynche zaskočil. Nádherná hudba doprovázela komorní příběh bláznivé cesty na sekačce přes tři americké státy jednoho bratra za druhým. Přesto je toto bláznovství zosobněním lidskosti, která se neztrácí mezi těmi nejobyčejnějšími z obyčejných, a soucitu k ostatními lidem.