Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Psycho IV: Začátek (1990) (TV film) 

Hloupoučké zakončení série, tenhle film nedýchá, nežije. Pár kýčovitých podobenství a návrat do dětství, to nic dobrého nevěští. Čas utíká a Anthony stárne, už to není Psycho, jen trocha hlíny tvárné, Hlíny z hrobu kde spočinout musí, kdo miloval jedničku, čtyřka se mu hnusí. Plačte lidičky za odcházejícími dějinami, tenhle díl však zůstal za branami.

plakát

Psycho 3 (1986) 

Těží jako horník z prvního Psycha, na jeho černobíle skvostnou tvář jenom smutně dýchá. Pokusisli se oživit legendární scénu, avšak bez napětí skončila v džberu. Krev jenž teče ze sprchy, závěs co na zemi leží, film trpí vlastními ústrky, jak postřelený běžet běží. Anthony chtěl přispůsobit děj své tváři, ale spíš do světla než do tmy tohle Psycho září. Za světla jeho svit vidět není, oddejte se rači nočnímu snění.

plakát

Psycho II (1983) 

Po letech třiadvaceti, mělo se vrátit dávné napětí. Avšak vrátily jen pouhé postavy, jež scénáři bezezbytku dostály. Vlastní příběh jenž postavil se na své slabé nohy, Občas zakopává o ostré dějové rohy. Anthony ve své legendární roli, občas se divák i malinko bojí. Barva ale ublížila, co mohla to pohřbila. Navíc už změnila se doba, co bylo tehdy děsivé to nyní už jen slabě nervy bodá. Je to průměr hororů, víc jak na 3 jít nemohu.

plakát

Psycho (1998) 

Už nenahání hrůzu ďábelská Perkinsova tvář, už to nění děsuplný snář. Moderní kabát nasadili hororu hororů, místo aby však kvalita šla nahoru, spadla na hluboké divácké dno, místo pocty jen tichonké zlo. Kam podělo se mrazivé napětí, kam poděly se legendární scény? Prázdné jak školka bez dětí, doznala legenda velké změny. Je to škoda převeliká a čekat se to dalo, stát se to nemuselo, ale přesto se to stalo.

plakát

Psycho (1960) 

U dálnice v prachu cesty stojí motel starý. Nad ním děsuplná silueta domu, jehož generace diváků se báli. Po schodech pomalu schází tajemná mužská postava. Norman Bates, strach v očích a divák strachy roztává. Víc miloval čepel neže nežli ženy, mysl uzavřená mezi čtyři stěny. Hlas matky ve své hlavě míval, o strašných věcech chlapec sníval. Alfred Hitchcock natočil symfonii strachu, s mistrnou kamerou a málem prachů.

plakát

Halloween: H20 (1998) 

Ve vodách teenage krváků, kde leckdy byl děj na háku, H2óčko skvělý je, přelézá obvyklé závěje. Nenudí a má svůj styl, užil jsem si pár napínavých chvil. Miner vrátil filmu čest, napětí silné jak boxerova pěst. Klidně dávám za plnou, ať procenta se nahrnou!

plakát

Halloween: Prokletí Michaela Myerse (1995) 

Snažili se převelice, přenést mýtus přez hranice. Povedla se jenom půlka, jak z pistole vystřelená kulka. Mike už tu chodí jen jak loutka, napětí schovené kdesi do vzdáleného koutka. Slušné pojetí a atmosféry nádech, jenže nulové mrazení v zádech. Je to velká škoda, sedla by mu živá voda. Takhle pouhé hvězdy dvě, ať si každej myslí své.

plakát

Halloween III (1982) odpad!

Hrůzné svinstvo odpad značí, to už k čertu stačí. kam se poděla bílá maska, kam se podělo napětí? Místo toho je nutná burbónu flaška, velkej pytlík na smetí. Špatný scénář, špatný děj, je to pravda, nejsem zlej. Pošleme ho tam kam patří, do kontejneru s prima mašlí.

plakát

Halloween II (1981) 

Po druhé pod bílou maskou, po druhé s nožem v ruce. Po druhé vraždí s láskou, po druhé podléhá vražedné můze. Vyhnul se chybám druhých dílů, má svou neopakovatelnou sílu. I přes některé výhrady, pět hvězdiček do Rosenthalovy zahrady.

plakát

Halloween (1978) 

Myers kolem chodí, do tmy jeho nůž se blyští. Krev a strach se rodí, krev do davu prýští. Carpenterův legendární svátek, lepší než třináctý pátek. Pod bílou msakou čisté zlo číhá, divák strachem se zdvíhá. Jasná hororová zpráva, pět hvězdiček se dává.