Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 859)

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

VIDĚNO V KINĚ. Šel jsem do toho kina s tím, že se bude konat, v Česku nevídané, překvapení, kdy dvojka přebije jedničku. Deset let od famózní jedničky a tvůrci si řekli: Vyděláme prachy. Narážky na Kalouska z jedničky vystřídaly narážky na Babiše. Jenže jednoduché a možná i trapné (nejsem volič Babiše). Kdyby to měl dostat Tomáš Klus, viděli by jsme politickou agitku. Zaplať pán Bůh, že to tak nebylo. Nový král, který rozhodoval v jedničce moudře, se nyní teprve "učí". Slyšíte to? Deset let se učí, jak dělat kralování. Takže absolutní pitomec. Karaba tam byl naprosto zbytečný, nebyl důvod jej oživovat. Protože Ferenc a Lorenc byli impotentní. V jedničce z nich to zlo čišelo, ve dvojce byli jen proto, že byli v jedničce. Děj byl absolutně vypreparovaný. Prakticky šlo o to oženit hrnčíře. Takže jeho sólo - pohádky měla mít podtitul "Kterak Karaba našel lásku". Snad nejlepší byla ta malá, která by klidně mohla vládnout místo svého zoufalého otce. Její obsazení zvedlo procenta hodnocení nahoru (což byl zřejmě záměr producentů), třebaže v pohádce jen byla. Hřebíček do rakve byl sňatek geronta s mladou královnou (třebaže Ondra Vetchý vypadá minimálně o deset let mladší a Kubařovou mám rád). 47%.

plakát

Vysoká hra (2020) (TV film) 

Hodně dobré. Především zrcadlo těm, kteří si myslí, že je vše čisté o OK. Ve stínu toho, když vám politik řekne, že 40 % státního rozpočtu jde na úplatky, zmanipulované státní zakázky a nekontrolované reklamy. To si pak člověk musí říct: Lepší mafie se svým určitým kodexem než mafie v politických kruzích, jejíž "čestnost" je podepřena určitým volebním výsledkem. Jo, hold systém je systém. 65%.

plakát

Vražedné stíny (2022) (TV film) 

Samozřejmě že obsazení bylo příslibem. I atmosféra byla celkem napínavá. V některých momentech jsem opravdu cítil jakési pnutí. Jenže celkově musím, ač nerad, konstatovat, že dílo bylo prvoplánové, řekl bych místy až jednoduché. Když jsem se podíval, kolik času ještě zbývá, měl jsem neodbytný pocit (společně s manželkou), že to je strašně málo. Hodil by se ještě jeden díl, a to buď vsunutý nebo třetí. Víceméně se zde řešily jednoduché problémy, když ty větší byly upozaděny, ne-li vymazány. Tudíž se o politický thriller (což jsem si myslel, že bude) nejednalo a tím hodnocení z mé strany utrpělo patřičné šrámy. 59%. PS: GIBS tvoří parta zmrdů, kteří o práci, kterou vyšetřují, nemají ani páru. Jsou to lidé, kteří v kolektivech různých ozbrojených sborů nejsou oblíbeni. Proto ta jejich šílená aktivita, hraničící s hysterií, ohledně trestné činnosti policistů (bachařů atd.). Nikdo je nikdy neměl rád a oni si chtějí vydobýt své místo na slunci, potažmo ospravedlnit své bytí v této "teroristické" organizaci. PPS: Ondra Vetchý hrál postavu, která se vůči GIBS a celkově scénáristckému ději, chovala naprosto adekvátně. Co mě ale nadpozemsky dožíralo, byla jeho stará (s účesem madly z osmdesátých let), která měla k jeho chování (vzhledem k problémům s GIBS, vyšetřování ve vazbě, hrozícímu trestu za vraždi) takřka vydírací postoj. Jako partnerka měla stát bezpodmínečně na jeho straně. A ty kecy o advokátovi, který má pověst "za peníze udělám vše"... No kdo by nechtěl takového advokáta, když jde o podezření z vraždy? Můžu jen říct: "Ruku na srdce, vy spravedlnobijci".

plakát

Raluca (2014) 

37 %. Scénář, který měl být ukončen "zajímavým" vyvrcholením? Možná pro některé. Pokus o noir? Možná pro některé. Mě na tom dráždilo české obsazení. Nic z prvních dvou otázek jsem nedostal. Bylo to vlastně scénáristicky trapné. Vypadalo to jako určitý pokus z devadesátých let. Nepovedlo se. Během dívání se jsem si pokládal otázku: Fakt tomu ti herci věřili? Plus spatřuji ve faktu, že Malvína Pachlová se předvedla v poloze. v jaké známe Alici Bendovou - ve fyzické formě, nic víc. Těšil jsem se na Davida Novotného. Ale ten hrál jen podružnou roli. Příběh sám o sobě byl plytký, vygradujíc jen v závěru. Což já, vzhledem k okolnostem celého díla nejsem schopen přijmout. Hrát to začínající herci, snad... Ale na to bych se zase, ruku na srdce, nepodíval. Sorry, ale nic moc.

plakát

Díra (2019) 

My Vám tu spravedlnost pro vaše dobro vnutíme. I kdybychom vás měli zabít. 42 %.

plakát

Láska a anarchie (2020) (seriál) 

Mělo to půlhodinové, krátké epizody, proto jsem se dodíval do konce. A mám ve zvyku něco odpálit, až po kompletním zhlédnutí. Abych si byl svým odsudkem skutečně jistý. Ten mladý chlapec mi byl vskutku nesympatický. Možná i proto, že za něj hlavní hrdinka vyměnila svého manžela, který se jevil jen první díl jako blbec (v tom případě by se její únik z reality dal pochopit). Jenže on měl svoji ženu opravdu rád a takové chování si od ní nezasloužil. V podstatě tedy příběh o tom, kterak si jedna milfka usmyslí, že život ve vyjetých kolejích ji už nebaví a proto se začne sbližovat s mladíčkem, který si hraje na dospělejšího, než ve skutečnosti mentálně je. Když tedy ponecháme stranou tuto nudnou zápletku, neměli bychom si nevšimnout toxického levicového liberálního progresivismu, který je nám zde podsouván jako norma dnešního západoevropského extremistického myšlení: Šéf, který se synečkem nechá vydírat kořistnickým obviněním ze sexuálního zneužívání, feministická muslimka a bože chraň!, aby si nějaká žena nepřipadala sexuálně obtěžovaná. Většina lidí se chová fakt dost teple a na to ta naše "západní" liberální společnost brzy dojede. 30 %.

plakát

Napiš si svou smrt (1998) 

Ono se to tváří jako taková oddechovka na nedělní odpoledne. Ale jako taková je fakt kvalitní. Člověk u toho vypne a přesto vnímá určitou kvalitu i přes poměrnou jednoduchost děje. Mně se tento film líbil i pro jeho takovou trochu mysteriózní atmosféru. 70 %.

plakát

Valan (2019) 

Závěr do toho vpravil trochu mystery, takže nakonec z toho bylo něco jako naše "Pustina", které jsem dal také tři hvězdy. Je opravdu osvěžující pustit si něco "exotického", kde ještě můžeme vidět herce čistě původní barvy pleti a kde nemusí nutně být nějaký homo...něco. Jinak, za únos, obchod s bílým masem a následné víceméně zotročování bych dával tresty od dvaceti let výš. Ale to je na daleko delší rozpravu. 63 %.