Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Akční

Recenze (19)

plakát

Velryba (2022) 

Moc nechápu ty negativní ohlasy. Tenhle film je natočený takovým způsobem, jaký jsem, alespoň já, nikdy neviděla. Neskutečně silný zážitek a hard watch, který člověka donutí přemýšlet. Nevěděla jsem, jestli filmu nakonec nedat 4* kvůli Sadie Sink, kterou nemám ráda již od natáčení Stranger Things (tady ve Velrybě má dokonce úplně stejnou osobnost a chování jako ve zmíněném seriálu, což mě vytáčelo ještě víc), ale říkala jsem si, že to byl asi autorův záměr vytvořit takto nesnesitelnou postavu. Každopádně Brendan Fraser předvedl neskutečný výkon a natáčení pro něj muselo být hodně těžké (i doslova :D). 9/10

plakát

Euforie (2019) (seriál) 

Hands down nejlepší seriál, co jsem kdy viděla. Visuals 10/10, soundtrack (s/o Labrinth) 10/10, cast 10/10, scénář 10/10.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Hm, no konečně Spiderman, co má nějakou personalitu a není jen nudnej nerd, jakýho ho ztvárnil Tobey Maguire. Tom Holland hraje roli úžasně a vtipně, vedlejší postavy taky pecka! Jakožto obří fanoušek Zendayi, po tom, co jsem viděla dvakrát Euphorii, mi její role, i když fakt maličká, přišla naprosto skvělá. Dalším pozitivem byl konečně nějakej rozumnej záporák. Narozdíl od Raimiho Spider-manů měl Lizin taťka aspoň nějakej cíl páchat zlo. Dávám pět hvězd, zaslouženě!

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Takže. První sérii jsem zhltla snad během dvou dnů. Natasha Lyonne u mě naprosto bojovala a obecně prostředí ženské věznice mi přijde neuvěřitelně geniální. Hm. Na druhou stranu - druhá a třetí série už, pro mě, byla naprosto o ničem a už se z toho stala jen komerční debilita. Už víc jak měsíc mám rozkoukanou třetí sérii a už mě to prostě nebaví.

plakát

Ruská panenka (2019) (seriál) 

Natashu Lyonne jako člověka naprosto zbožňuji a jenom díky ní je seriál tak úžasný. Rozhodně doporučuji udělat si maratón všech dílů, určitě to stojí za to.

plakát

Baby (2018) (seriál) 

Už dlouho mě nenadchl seriál tak moc, jako tenhle. Obecně miluji prostředí střední školy a teen dramatu. Italské prostředí tomu dodalo ještě mnohem více šťávy - zjistila jsem, že Italové jsou fakt všichni (skoro) krásní a velice jsem si díky Baby oblíbila italštinu jako takovou. Zápletka byla úžasná, ještě jí přidalo to, že je to točené podle skutečných událostí. Nemůžu opomenout hlavní hrdinku Alici Pagani, do které jsem se zamilovala na první pohled a díky ní jsem si užila sledování seriálu ještě mnohem víc.

plakát

Příští módní trend (2020) (pořad) 

Jakožto obrovský milovník módy a obecně fashion designu je tato show pro mě jako splněný sen. Moderátoři jsou úžasní, je to nádherně natočené, nemám tomu co vytknout.

plakát

OA (2016) (seriál) 

Právě teď jsem dokoukala první sérii a upřímně netuším, co si mám myslet. Neviděla jsem snad ještě seriál, kde by byla hlavní postava tak neuvěřitelně nesympatická, o vedlejších postavách ani nemluvě, to taky nebyla žádná sláva. Díky tomu, že se mi od prvního momentu hlavní hrdinka doslova hnusila, skoro mi ani nezáleželo na jejím osudu a její příběh mi byl zčásti hrozně ukradený. Kvůli tomu pro mě celý seriál klesl na nižší úroveň, protože jsem se nedokázala za celých osm hodinových dlouhých, zčásti nudných, dílů odpoutat od mé averze vůči ní. Ale chápu, sama Brit Marling si napsala scénář a vymyslela námět, tak proč se neobsadit do hlavní role, že? Obecně miluji na seriálech a filmech, když jsou charaktery a povahy postav vykreslené do detailu, a přijde mi, že tady na to tvůrci dost kašlali a to je mi velice líto. Na závěr bych ale chtěla říct aspoň něco pozitivního. :-D Nápad jako takový je velice povedený, téma smrti a afterlifu mi přijde opravdu originální, ale znovu, nedovedený do takových detailů, jak bych si představovala.

plakát

Černé zrcadlo - Rachel, Jack a Ashley Too (2019) (epizoda) 

Podle mě nejslabší díl Black Mirror vůbec. Jednu hvězdu dávám snad jen za příjemné herecké výkony. Na třetí díl této série jsem se těšila, myslela jsem, že bude třešničkou na již tak docela dobrém dortu, ale opak byl pravdou. Celý díl jsem si říkala, kdy přijde nějaký zvrat typický právě pro Black Mirror. Nedočkala jsem se, a tak jen sedím na posteli, koukám do prázdna, píši tento komentář a přemýšlím, zda mi za to ta hodina zbytečně stráveného času vůbec stála...