Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Mlha (2007) 

Darabont je BOH (a Stephen King ešte večší). Toto je najlepšie natočená Kingovka (a horor), aký som mal možnosť vidieť. Atmosféra hustejšia než samotná hmla, neznámi herci, umocňujúci ten pocit totálnej bezmocnosti, naturalisticky vyzerajúce príšery, a do toho Carmodyová škriekajúca božie pravdy o konci dní. A koniec to všetko vystupňuje do totálnej depresie, pri ktorej sa budete buď cítiť horšie ako po dvojnásobnom premietaní Requia za sen, alebo vám bude na tvári pohrávať hysterický úsmev (ako mne). Jedným slovom geniálne. PS: všimli ste si toho chlapa z revolverom v plášti, ktorého maľoval David úplne na začiatku??? Mne pripadal ako Roland z Gileadu. Osobne dúfam, že je to predzvesť natáčania Temnej veže (další skvelý 7-dielny román od Kinga, pre neznalých)...

plakát

Bowling for Columbine (2002) 

V US & A je zastrelených cez 11 000 ludí ročne. Prečo??? Može za to televízia. Videohry. Nie, určite za tým budú černoši a hudba, ktorú počúvajú... Každý Američan má právo vlastniť zbraň na vlastnú obranu (dokonca aj M16tku, ktorú má jeden z účinkujúcich členov domobrany, či poloautomat TEC-9). A tak sa zbrane dajú zohnať kdekoľvek. V banke ju dostanete, ak si otvoríte účet. V supermarkete si kúpite náboje a možete... ísť na lov. Chrániť sa pred zlodejmi. Dostať depku, vystrčiť sa z okna a pred smrťou zobrať pár chudákov zo sebou. Alebo ju nájde vaše dieťa a ak sa nezabije samo, schytá to jeho kamarát/ka. Prečo nie??? Ale obmedzenia nezavedieme, to by sme predsa zrušili slobodu amerického národa, vlastnenie zbrane je dané XY dodatkom ústavy, ktorá vznikla pred viac ako 150timi rokmi a rátala s puškami na jeden náboj a mečmi... Výborný dokument, ktorý budete sledovať z úsmevom na perách. Ten úsmev vám ale občas zamrzne, keď si uvedomíte pointu vtipu v celej jej obrovskej úchylnej kráse. Michael Moore je možno drzá socialistická sviňa, mierne manipulujúca z faktami, ale ja mu to žeriem. Ukázal nám Bohom požehnaný národ Americký v plnej kráse. Ďakujem a dávam 5*. Prečo nie??? PS: Charlton Heston sucks. A asi začnem počúvať Marilyna Mansona.

plakát

Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje! (1997) 

Mé hodnocení by bylo odpad! kdybych neviděl třetí díl, kde je ta změs trapnosti a naprosté stupidity dovedena k "dokonalosti". PS: určitě si přečtete komentář uživatele Lucinkapes, jež zní: "...vynikající český film, skvost české komedie s vynikajícím hereckými výkony a našim jedním s nejlepších českých herců..." Jestli je takových diváků víc, z českou kinematografií to půjde dolu vodou.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Totálně debilní a neskonale trapná blbost, kde se jen z otevřenými ústy díváte na obrazovku a čekáte, čím vás ještě tvůrci znechutí. Je to tak blbé, až je to zvláštním spůsobem "magické" - musíte se prostě dodívat. 90% vtipů je trapných a kromě té divné atmosféry totální blbosti to zachraňuje jen všudypřítomnost šavlozubých zvířátek.

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Nádherne udělaný, pěkně temný muzikál z hezkými písničkami a úžasně mile-úchylnými postavičkami. Zdálo se mi to spíš pro odrostlejší děti (díval jsem se na to z dvěma z mích synovců. Michal (10 let) se bavil, ale Martin (4) mi u toho zaspal, což udělal i při Mrtvé Nevěstě, takže s něho asi velký fanoušek Burtona nebude). Jinak, kdybych Mrtvou Nevěstu neviděl, určitě bych dal 5*.

plakát

Noční hlídka (2004) 

Na tenhle film jsem se strašně těšil. Lukjaněnkovi Hlídky mám kromě té Poslední zatím přečteny všechny a hrozně se mi líbili. A dojem z filmu??? Sklamání. Hlavně nad tím, jak je ten boj mezi temnými a světlími zjednodušen (temní = zlo). V knize dost záleželo na sympatiích, která strana se vám bude víc líbit (když jsem zjistil, co za svinstva dělají světlí a že dokonce můžou i za socializmus, začal jsem fandit temným). Další věcí byli souboje. Jiní jsou přece mágové, tady se místo kouzlení kopali a propichovali kusy skla a Anton (ostatní herci se mi líbili, hlavně Geser, ale z něho udělali divného nesympatického, furt ječícího úchyla) nosí místo nablýskaného Desert Eagla se stříbrnými náboji baterku (proč???). Některé scény jsou jen na efekt (třeba ta, kde světlí autem téměř zrazí Zavulona). To, co mě na tomhle filmu nejvíc štve je samotná postava Zavulona. Tady ho vykreslují jako primitivního debila, od kterého byste čekali spíš mlácení stadionů spolu z ostatními Hooligans, a ne vedení Denní Hlídky. A ješte si myslím, že Kosťa s Jegorem by mohli být o něco starší (Jegor vypadá tak na deset a z Kosti bude co nevidět Nejvyšší upír, tak mohli vybrat někoho alespoň o něco dospělejšího). Na souboj Zavulon proměněn v démona vs. Geser na konci jim asi nezůstali peníze. A podle knihy byla velkým jiným Světlana (ale jen mocná čarodějka, žádné proroctví se nekonalo), ale to bych asi už chtěl od režiséra moc.

plakát

Fontána pro Zuzanu 3 (1999) odpad!

"Moji malí, čokoládoví andílci","Niekedy stretneš správnu babu na nesprávnom mieste" nebo "A nezabudni, že svoju fontánu máš tu, v Afrike"... Už jen tito 3 hlášky jsou vrcholní koncentrací odpadu.

plakát

Strážci vesmíru (1997) odpad!

Bylo mi asi 10 a moc jsem to nepochopil... Nejdřív byli v nějaký věži a kecali se stěnou... Pak všichni nahlas vykřikli: "Morfujeme!!!"... Hned na to plastoví dinosauříci ničili kartonové krabice (jež asi představovali budovy???)... Jo, a ještě tam byl smějící se chlap v černé masce, jež byl podle mne variací na lidskou zlobu a nenávist k ostatním v každém z nás:)... Radši se jdu podívat na Versmírnou Odyseu, protože tohle geniální dílo je na mně moc zvláštní a nepochopitelné.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Podivné, občas vtipné, ke konci dokonce zvláštně poetické - myslím, že od Jarmusche jsem ani nic jiného očekávat neměl. Depp opět hraje jako o život a tahle role mu perfektně sedí (víc se mi líbil jen ve filmech od Burtona). Původne jsem chtěl dát jen 4*, ale konec mě totálně odrovnal. A rád bych věděl, na kolik se odměna za Blaka nakonec vyšplhala...

plakát

Divočina (2006) 

Vykrádačka všeho. Divím se, že někdo na ně nepoštval právníky. Disneymu se zdál Madagaskar hodně vtipný, a tak si natočil jeho vlastní verzi, ve které dokonce kopčí i ze svého Lvího Krále!!! Zvířátka zakopávají a padají na hromady o sto šest a dočkáme se množstvý morálních ponaučení = myslím, že dokonce i děti ve věku 3- se na tom moc smát nebudou. Zlatý Dreamworks. A jedna hvězdička za celkem pěknou animaci.