Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Peter Jackson má moc měnit lidem životy. Pro mě osobně už nic nebude jako před Pánem prstenů. Peter spolu se skupinou vynikajících herců, kterým věřím tato trilogie také změnila životy, dokázal stvořit svět, který je symbolicky realistický, ideologický a mystický zárověn se spoustou nezapomenutelných momentů a scén. Jste vtaženi do děje hned při úvodních slovech a na dalších pár hodin v něm zůstanete s úžasem a očekáváním. Pro mě jeden z nejlepších filmových počinu pana Jacksona s krásným a promyšleným pokračováním dalších dvou filmů.

Sluha dvou pánů

Sluha dvou pánů (2000)

Dokonalost! Dokonalost! Dokonalost! Divadelní záznam i živé vystoupení jsem shlédla několikrát a nemůžu se vynadívat. Přestože vím, které scény následují nemůžu se nikdy ubránit smíchu. Netvrdím, že Miroslav Donutil je jeden z mých oblíbených herců, ale v této hře mě naprosto přesvědčil, že dokáže mnohé. Dříve se v Národním divadle ozývaly pouze uctihodné potlesky skládané váženým hrám a nyní i v Národním při tomto představení můžete slyšet vlny smíchu. Neokoukatelné.

Stejná srdce

Stejná srdce (2014)

Kontroverzní téma, drama plné zvratů, překvapení, ale i srdcervoucích okamžiků v podání skvělých herců. Tento velmi silný příběh z osmdesátých let mě po dlouhé době i v kině dohnal k slzám. Žijeme v době demokracie, uvolněných hranic a už nic není tabu.. O to víc soucítím a obdivuji ty, kteří se nebáli promluvit a zkoušeli změnit věci i v době, kdy to bylo prakticky nemožné. Film jsem proslzela, ale nelitovala jsem ani jedné minuty strávené sledováním tohoto filmového skvostu.

Fantom opery

Fantom opery (2004)

Jeden z prvních filmů spracovávající motiv vážného hudebního představení, který jsem viděla. První z mnoha, protože mě nadchl a začala jsem muzikály, opery a divadelní představení ve filmových záznamech milovat. Fantom opery - příběh lásky, zradě, zhrzení, závisti a dalších typických lidských vlastností. Pro mě mistrovsky spracované v podání Gerarda Butlera. Hudby z tohoto filmu se často nemůžu nabažit. Krása!

Zápisník jedné lásky

Zápisník jedné lásky (2004)

Musím se přiznat, že nejsem obdivovatelka romantických filmů. Vlastně bych mnou shlédnuté romantické filmy mohla spočítat na prstech jendé ruky. Tento film mi doporučovali všichni známí včetně mé kamarádky, beznadějné romatičky. Takže jsem čekala průměrnou romantiku se sladkým happy endem... Nečekala jsem že budu tak překvapená! Příběh, herecké výkony, promyšlené drama, s poselstvím naděje, lásky ale i utrpení.. - neskutečný zážitek. Sice pořád nejsem fanouškem romantických filmů, ale tenhle doporučuji úplně všem! Nádhera!

Pokání

Pokání (2007)

Tento film u mě patří k těm, které mi na delší dobu sebraly dech. Neuvěřitelné drama plné emocí, zvratů a velkým počtem otázek k zamyšlení. Nemá vlastne každý z nás v životě svou symbolickou Briony? Nebo jsme se něčí stali? Skvělé herecké obsazení.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Filmy podle komiksové předlohy patří k mým oblíbeným. Nicméně musím se přiznat že komiksovou předlohu k tomuto filmu jsem nečetla, může to být jeden z důvodů, proč mě film tak nadchl. Životy filmových hrdinů jako by byly zrcadlem životů nás všech. Stokrát omýlaný vzor amerického snu v neotřelé podobě. Vtipné, dramatické a nečekané momenty k zamyšlení. Nemůžu přesně specifikovat, proč mě film tak oslovil, ale je to tak.

Zaříkávač koní

Zaříkávač koní (1998)

Romantika jak má být. FIlm pomalejšího rázu, přesto se mi na něj koukalo s lehkostí. Film se nevnucuje, ale i tak jsem nebyla schopna se od filmu odtrhnout. Povedený kousek.

Stud

Stud (2011)

Film o dnešní době - flustrace, individualismus, odcizení, prázdnota, deprese, neschopnost komunikace.. Málokterý film mě takhle emočně upoutal - spíše zděsil.. Výkon Michaela Fassbendera hodnotím jako jeden z jeho nejlepších. Motiv a příběh filmu se z velké části odehrává mlčky, přesto jste donuceni o filmu ješte nekolik hodin až dní přemýšlet a hledat odpovědi na ty správné otázky. Kdy se do téhož stavu dostaneme sami? Nebo v něm už jsme?

Nejvyšší nabídka

Nejvyšší nabídka (2013)

Film, který mně vzal dech a pár nadějí v lidskost... Mám ráda dramata, která si s diváky hrají. Tento si zahrává velmi. Přesto je to krásný romantický příběh a herecký výkon Geofrreyho Rushe stojí za to film vidět. Zhlédnuto jedním dechem a doporučuji.