Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Hranice (2023) 

Důležitý film, klobouk dolů před Agnieszkou, že tento film natočila. Děkuji, že mě donutila sáhnout do svědomí. Tento film by měl shlédnout každý, ale určitě to není příjemný zážitek, Silný a emoční ale je.

plakát

Ježíš Nazaretský (1977) (TV film) 

Tento skvělý film se viděla poprvé j o letošních Vánocích na ČT 2 s dabingem a byla to jízda. Ne opravdu to bylo skvělé všechny 4 díly. Někomu se díly zdají příliš dlouhé a 4 x 94 minut odradí, ale vážně to bylo skvělé a to nějaké ikonické momenty vynechali. Skvělé zpracovaní.

plakát

Koruna - Série 4 (2020) (série) 

Úžasný seriál, čtvrtá série se mi vryla pod kůži asi nejvíce. Ač oproti předchozím sériím ztratila trochu autentičnosti a do seriálu se dostalo více fikce, i tak to bylo perfektní. Herecké obsazení je dokonalé. Velmi mě mrzelo, že od třetí série už neuvidíme brilantní Claire Foy a sladkého Matta Smitha, ale Olivie a Tobias jsou též úžasní. A to jak Claire i Olivia napodobují Alžbětin hlas, pořád nevěřím, že je Alžběta nepředabovala. Už v předchozí sérii jsem se zamilovala do Charlese, který dostal v této sérii dost prostoru, za což velmi děkuji, protože Josh O´Connor je geniální, jeho ztráty v páté sérii budu litovat asi nejvíce, možná ještě společně s Emmou Corrin, která byla jakožto Diana taktéž skvělá. Jen mě trochu mrzí, že zde Charlese vykreslili dost slabošsky, což se joho osobě vůbec nepodobá a nebylo zde vidět kolik úsilí věnuje například záchraně naší planety nebo jeho podpora obyčejných lidí.(mimochodem doporučuji jeho knihu Harmonie, nový pohled na svět) Ale i tak podtrženo sečteno skvělý seriál, který všem vřele doporučuji.

plakát

Bible (2013) (seriál) 

Je mi 18 let, myslím tedy, že jsem cílovou skupinou pro kterou byla Bible natočena. A za mě to nemělo chybu, byla jsem nadšená. Většina herců byla skvěle zvolena, zvláště se mi líbil Diogo Morgado jakožto Ježíš Kristus, asi takhle nějak si ho i představuji, také se mi líbila herečka, která ztvárnila mladou Marii a Marie Magdaléna. Celkově mě asi trochu více bavily díly, které se týkaly Nového zákona, ale celková kvalita všech dílů byla vysoce nadprůměrná. Rozhodně si The Bible ještě několikrát pustím, minimálně na Velikonoce nebo Vánoce.

plakát

Koruna - Osobní strážce (2020) (epizoda) 

První díl byl úžasný. Setkáváme se poprvé s novou premiérkou, kterou perfektně ztvárňuje Gillian Anderson. Ale mě už od třetí série bavily hlavně díly, které se týkaly Charlese. A ani tento díl nebyl výjimkou. Nejsilnější scéna pro mě byla ta, ve které jsme viděli složitý vztah Philipa s Charlesem. Oba to jsou skvělí herci a jejich emoce jsou úžasné. Opravdu před Tobiasem Menzisem a Joshem O'Connorem smekám.

plakát

Osudná jiskra (2019) (seriál) 

Nervy-drásající úžasný seriál. Seriál jsem zhltla ve dvou dnech, a kdybych brzo ráno nešla do práce, zvládla bych to rychleji. První díl jsem napětím skoro ani nemohla dokoukat, celou dobu jsem měla husí kůži a pak jsem ani nemohla usnout, Bylo to děsivý, napínavý, ale zároveň hrozně krásný. Hlavní hrdinky mi byly všechny moc sympatické, francouzština se nádherně poslouchala, Viktor byl neodolatelný, ty jeho nádherný modrý oči a Lenverpré byl nechutně odporný. Rozhodně jeden z nejlepších seriálu, co jsem za poslední dobu viděla.

plakát

Špión, který mi dal kopačky (2018) 

Na špióna jsem šla původně jen kvůli Samovi Heughanovi , ale jsem moc ráda, že jsem to udělala. Film sice místy trochu absurdní, ale ten humor, už dlouho jsem se takhle nepobavila. Kate McKinnon byla skvělá a Mila Kunis jí skvěle doplňovala. A Sam, Sam byl tak neskutečně sladký, že nemůžu dát prostě míň, než plných 5 hvězd. PS: Kdyby to šlo přidám ještě 6 za krásnou Prahu.