Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (168)

plakát

Adım Farah (2023) (seriál) 

Ještě nemám dokoukané všechny díly, ale už teď mohu říct, že turecký seriály jsou prostě top! Myslela jsem si, že po Icerde už nic převratného nepřijde, ale Engin je ve svý roli Tahira prostě boží! Demet již několikrát ukázala, že umí zahrát téměř cokoliv a malého Kerimşaha musí milovat snad každý. Seriál z mafiánského prostředí, kde všichni přestávají věřit všem. Pokud jsem Icerde hodnotila pěti hvězdičkami, tady nemůžu jinak, než volit stejné hodnocení! Bomba, doufejme, že takových seriálů bude mít Turecko víc! EDIT: Shlédnuté až do konce a WAU! Takhle se točí skvělé seriály, gratulace tureckým filmařům!

plakát

Ted Lasso - Série 3 (2023) (série) 

Ani třetí série není co vytknout. Naprosto skvělý seriál se vším všudy. O humor zde není nouze a Jason Sudeikis se pro Teda Lassa snad i narodil! Poslední díl byl navíc i velmi dojemný. Bomba! Tohle se Apple TV fakt povedlo.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Fotbal nikdy nepatřil mezi moje nějak oblíbené sporty, ale Ted Lasso to dost jistě mění. Ted je prostě týpek, s kterým chcete jít na pivo, kterému chcete svěřit svoje radosti i starosti, kterého chcete ve svým životě mít. Sympatický chlapík! A Jason Sudeikis je pro tuto roli prostě zrozen! Mám odkoukané dvě řady a nyní začínám s tou třetí a už teď se další dějové linky nemůžu dočkat...Naprosto vydařený seriál!

plakát

Bílý lotos - That's Amore (2022) (epizoda) 

Druhou sérii jsem si vůbec pouštět nechtěla, protože po té první jsem měla negativní pocity. Nakonec jsem se jednoho dne rozhodla druhou sérii rozkoukat a musím říct, že to byla dobrá volba! Druhá série je tak strašně fajn! Baví mě, těším se na každý další díl...navíc aplikace italštiny! Za to velký dík, protože ten jazyk je tak krásný! Líbí se mi postavy dvou párů, kteří mají tak moc odlišné pohledy na svět...líbí se mi dvojice prostitutek, které svou úlohu hrají opravdu velmi dobře. Dokonce mě neštve ani Jennifer Coolidge, kterou jsem v první řadě nemohla vystát, resp. její roli. A závěr pátého dílu mě šokoval :D Opravdu povedený!!

plakát

Příběh služebnice - Safe (2022) (epizoda) 

Serena, která stála za zrodem Gileádu nakonec zjistila, že musí prchnout...June miluje Luka i Nicka. Nemá reálně však ani jednoho. Gileád se hroutí a snaží se ze všech sil zachovat. Krásně vše připraveno na další řadu a já se na ni už teď těším. Tenhle seriál mě prostě chytnul. Ne každý díl je TOP, ale v celkovém kontextu je to prostě boží!

plakát

13 minut (2021) (TV film) 

Tohle se má ukázat všem začínajícím řidičům. Hlouposti dělá každý, ale za volantem můžeš změnit osud nejen sobě, ale i těm ostatním, v tu chvíli nevinným. Zajímavý byl i pohled jednotlivých řidičů, např. pan Beran ví, že to posr.., ale pak bylo pár vymlouvačů "ale ono.." Takovéhle dokumenty se mají točit, aby se zamezilo dalšímu množství materiálu pro možný další dokumenty....

plakát

Zasvěcený (2016) (seriál) 

Zatím nejlepší turecký seriál, který jsem viděla. Cagataye znám z Vyměněných životů (Feriha), což je naprosto odlišný formát. Proměna zbohatlického milovníka za poldu v utajení zvládl nejlépe jak mohl! Arase jsem na turecké scéně viděla poprvé, ale i tomu patří má poklona. Celkově Vás seriál udrží permanentně v napětí, nechybí ani láska, rodina a tradiční turecké hodnoty. Věřím, že seriál zase někdy zhlédnu. A opět ho budu hltat každým dílem!

plakát

Z Paříže do Paříže (2017) 

Ač jsem z 2.sv.v viděla spoustu filmů, tak tento snímek ve mě zanechal nejhlubší emoce. Je velmi málo filmů, které mě rozbrečí, "Z Paříže do Paříže" mi nenechal oko suché snad po celou dobu. Silné pouto mezi bratry, shledání se s rodinou, násilí při tom, kdy nacisti chtěli, aby se přiznali, že nejsou z Alžírska, hodný doktor, farář,...to všechno a mnohem víc mě opravdu upřímně rozplakalo. Závěrečná scéna už byla jen poslední výbuch emocí. Herec "nejmladší z bratrů" se zhostil role perfektně, ostatně jako všichni zúčastnění. Za mě opravdu jeden z nejlepších filmů vykreslující tuhle strašlivou dobu.

plakát

Zasněná láska (2018) (seriál) 

Jo, jo jo a ještě jednou jo! Přesně takové seriály by se měly točit, aby zaujali mou osobu. Erkenci Kus má vše, co má mít - líbivé herce (pro muže herečky), děj, který má náboj a když už to vypadá, že by měl Can se Sanem klid, přijde něco, co s dějem zase zamíchá. Turecké telenovely jsem nesledovala, první byla Feriha (Vyměněné životy), která byla podařená, ale ke konci zbytečně natažená a konec mě hodně zklamal. U Erkenci Kus jsem lehce za půlkou a jsem nadšena čím dál víc! Člověk se zasměje u humorných scén, rozzlobí se, když někdo kazí lásku mezi těmi dvěma (Yiğit, Polen, Fabri...) a i slza mu ukápne, když vidí tu neskutečně krásnou lásku Cana k Sanem a opačně..A holky, co si budeme povídal, ale Can je prostě kus! Jediné mínus bych dala českému dabingu, ale za to seriál nemůže, proto dávám plný počet hvězdiček!

plakát

Zátoka (2009) 

Pět hvězd si u mě zaslouží hodně málo filmů, natož dokument. Ale tady nebylo nad čím váhat. Jsem znechucena. Jsem znechucena nejen tím, co je Japonsko schopné, nejen tím, že všechny typy těchto organizací jsou úplně k ničemu a jsou jen proto, aby se měli kde zašít lidé a brát prachy, nejen tím, co dělají samotní rybáři, ale také tím, že jsou v dnešní době schopni někteří lidé jít a zakoupit si vstupenku do delfinária!!! Mluví se o tom všude, takže to není o nevědomosti - dokud bude poptávka, bude nabídka. Jasně, delfín je roztomilé zvíře, sama tento druh živočicha miluju! Ale právě proto bych nebyla nikdy schopna podpořit něco takového. Delfín, který přirozeně žije v moři, plave x kilometů prostě nemůže být spokojen v malém bazénku. To dojde i malému dítěti. Je mi zle z toho jak se Asie celkově chová k přírodě a nikdo s tím nic nedělá. Děkuji za tento dokument, že snad alespoň někomu otevřel oči a snaží se bojovat - i přesto že Ric byl vlastně spouštěčem toho všeho..ale každý děláme chyby, pokud je však dokážeme napravit, je to skvělé. Rok 2020 a na lovu delfínu se toho moc nezměnilo..ale věřím tomu, že jednou těmhle zrůdnostem bude konec!