Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Jeden z nejlepších thrilerů, které jsem viděla. Výborný scénář, který se Davidu Finchrovi podařilo zfilmovat takovým způsobem, že by to snad ani lépe udělat nešlo. Úžasná kombinece ingrediencí: ztísněná atmosféra děšťivého bezejmeného města, ve kterém je při přepadení nejlépe křičet hoří, nadšený nováčk plný radosti z práce, vedle něho zkušený veterán před penzí, který radost z práce teda už rozhodně nemá, do toho mrazivé sériové vraždy a do toho i pár vtípků (vibrující domov). Celý film je výborný, ale nejvíc mě dostala poslední půlhodinka (a to nejenom ten konec). 100%

L. A. - Přísně tajné

L. A. - Přísně tajné (1997)

Film přesně podle mého gusta. Má všechno, co by podle mě měl správný film mít : propracovyný scénář, výbornou atmosféru (tentokrát 50. let), je dobře zrežírovaný a je plný výborných hereckých výkonů. Celá trojice hlavních vyšetřovatelů je skvěle napsána, obsazena i zahrána. Takže neváhám a dávám 5 hvězdiček.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Skvěle natočený a velmi vtipný film, který balancuje na pometí černé komedie a krimi, s pěknou zápletkou a spoustou nadávajícími gangstry (hlavně Jason Statham je výborný) a cikány se kterými se nevyplácí obchodovat (naprosto mě dostal Brad Pitt, který si po roli ve Fight Club, opět zopakoval roli rváče).

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Nádherný dojemný snímek o tom, že když člověk opravdu chce, jeho sny se mohou splnit. Skvělá režie Stephena Daldryho a hlavně úžasný výkon Jamieho Bell (jeden z nejlepších dětských výkonů vůbec) plus velmi dobře zvolená hudba z tohoto filmu dělá nádhernou podívanou a vám se bude chtít tančit společně s Billym. P.S. Nejenom citlivé povahy by si měli připravit kapesníky, protože v tomto filmu si každý najde scénu, která ho dojme.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Vánoční klasika, kterou si pouštím každý rok a která mě vždy pozitivně naladí. Několik nádherných romantických příběhů, které do sebe, i když jsou rozdílné, nádherně pasují svojí atmosférou, tématem lásky a krásně se doplňují. Každý příběh je kouzelný a nemůžu říct , který je ten můj nejoblíbenější. Postavy jsou navíc obsazený sympatickými britskými herci (jak slavnými tak méně známými) - mě se nejvíc líbil B. Nighty v postavě stárnoucího rockera (navíc výborná písnička Christmas is all around me), H. Grant jako premiér nebo R. Atkinson (Mr. Bean) v miniroličce prodavače šperků. Klenot mezi romantickými komediemi.

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

David Fincher mě opět nezklamal a dokázal, že umí natočit nejenom mrazivé thrilery, ale i nádherný poetický příběh o lásce, životě a smrti. Pozor obsahuje spoilery!!!Příběh je krásně odvyprávěný od Benjaminovo narození a dětství strávené v domově důchodců, kde si zvykl na všudepřítomnou smrt a potkal malé děvčátko Daisy, které se postupně stane jeho životní láskou. Tahle pasáž se mi líbila svou atmosférou si nejvíc. Postupně se dostáváme so období kdy se osamostatňuje a nerozdíl od jiných lidí mládne. Zde se mi velmi líbil herecký výkon Tildy Swinton v roli plavkyně, která chce přeplavat La Manche. No a poté se dostáváme k jeho vztahu s jeho kamarádkou z dětství, která mezitím vyrostla, zkrásněla a stala se z ní baletka. Scény její nehody a toho co se stalo předtím považuju ta jedny z nejhezčích z celého filmu. Postupné mládnutí se však Benjaminovi stalo prokletím a on svou manželku s malou dcerou opouští. Nekonec se přeci se svou láskou ještě naposledy setká a umírá jí v náručí. Celkové pojetí filmu, jako příběh který se jejich dcera dozvídá prostřednictvím Bejaminova deníku, když tráví se svou matkou její posední hodiny se mi velmi líbil, stejně tak jako herecké výkony, režie a střih. Doufám, že tento film promění alespoň některé ze svých nominací na Oscara (nejvíc bych to asi přála režisérovi Davidu Fincherovi).P.S. Na podruhé ještě lepší. Nádhera

Okno do dvora

Okno do dvora (1954)

Moje první seznámení s tvorbou A. Hitchcocka dopadlo velmi dobře i když trošku překvapivě. Čekala jsem thriller u kterého se budu bát od začátku až do konce, ale pořádného napětí jsem se dočkala až v poslední půl hodince. O to víc jsem si ale užila romatickou linie a výborné dialogy mezi charismatickým J. Stewardem a okouzlující G. Kelly. Velmi se mi také líbil nápad se sledování sousedů naproti v baráku a i když odhlédnu od bytu, ke kterému je upřena největší pozornost, i příběhy obyvatel ostatních bytů byly zajímavé a příjemně doplňovaly příběh.