Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (26)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Tak nějak jsem si říkal na konci filmu: "Todle jsou solidní 4 hvězdy. Opravdu jsem se bavil". Potom jsem se ptal: "Co je s tím filmem špatně?" a ono vlastně nic špatně není. Dokonce jsem se perfektně bavil. Proč bych měl do p***le dávat 4 když jsem se tak perfektně bavil. Koho zajímá, že to nebyla špička, ale obyčejná zábava? Ten film byl tak obyčejně a bezchybně udělaný a zahraný, že to vlastně špička byla. Takže za mě 5/5 a prosím více skvělých obyčejných filmů bez debilních klišé, silných ženských leadů a hlavních záporáků, kteří jsou všem postavám pro smích. Více skvělých filmů, kde každá z postav má opravdu backstory s matching jedinečným charakterem, hromadou úžasných vizuálních scén a efektů, které nevypadají jako když někdo vyblije duhu, a zápletku, která není jen fancy fetch quest se side questem, který je vlastně main story.

plakát

Sósó no Frieren - Cujoi mahócukai (2023) (epizoda) 

Rozhodně vrchol této anime season. Frieren si opravdu zaslouží všechnu chválu a jsem strašně rád, že očekávání se splnila. Po všech těch narychlo dělaných hovadinách, je toto jako facka. Hloubka a originalita, kterou dosahuje jen pár klasik se už dneska zas tak nevidí a tenhle seriál/manga jí má na rozdávání a je úplně jedno, že hlavní postava má jen 3 různé výrazy tváře... 6/5

plakát

The Mandalorian - Kapitola 14: Tragédie (2020) (epizoda) 

Zatím podle mě nejslabší epizoda celé série. Chabý scénář, nekonzistentní herecké výkony a celkově slabé scény. Nevím jak jinak bych to nazval. Bohužel to u mě jen potvrzuje narůstající pocit, že něco je s celou druhou sérií špatně.

plakát

Sociální dilema (2020) 

Určitě bych to nenazval dokumentem... Tohle je jen propaganda. Bohužel propaganda, kterou teď potřebujeme. Každopádně posbírali spoustu zajímavých myšlenek.  Některé bych řekl víc k zamyšlení než jiné, ale hlavně, že nutí se zamyslet.

plakát

Star Wars: Klonové války - The Phantom Apprentice (2020) (epizoda) 

Highlight of the season... Jedna z nejlepších animací co jsem kdy viděl. Skvěle napasovaná hudba. Brilantní bojové scény. Skvěle namluvené. A jo, taky nějaký ten příběh (docela se mi líbilo jak se jim daří to navázat na děj filmu). Jen jedna malá výtka, ale to už bych asi chtěl moc :-D.

plakát

Mládí (2015) 

Krásné dílo. V průběhu filmu, jsem si připadal, jako by mi někdo vyprávěl svůj skutečný životní příběh (naposledy co jsem se díval, tak to byl pocit, který je u filmu velmi důležitý). Prakticky nemám ani co bych vytkl, kromě možná nadměrného sentimentu, jež jisté postavy vykazovaly v určitých chvílích. Jistě jim to ale prominu, za ty úžasné herecké výkony co podaly :-).

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Pro mě, jakožto milovníka britského humoru, jsou to žně. Dneska navíc už srdcovka. Řekl bych, že pokračování v tomto seriálu se BBC určitě muselo vyplatit. Svědčí o tom už jen počet dosud odvysílaných sérií a dalších, jež jsou již oficiálně potvrzeny. Není se ovšem vůbec čemu divit. Z tak pestrobarevné nabídky, jaká se tady objevila, si může skutečně vybrat snad každý. Pro fanoušky sci-fi, historie, britského humoru, romance a mnoha dalších témat je tohle prostě jednička v pořadí na to watch. Seriál si navíc udržuje svižnost vcelku častým střídáním hlavních postav. Některé jsou dnes již řekl bych až ikonické. Opravdu snad každý by si dokázala vybrat. Je jen škoda toho českého dabingu, který je vskutku otřesný. Na závěr: Christopher Eccleston: 90%, David Tennant: 90%, Matt Smith: 95%, Peter Capaldi: 80% (za něj taky ubírám 1 hvězdu, ale snad si ji tvůrci ještě vyslouží zpět), Jodie Whittaker: 60% (za ty feministické žvásty mám chuť ubrat další hvězdu...)

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Konečně pořádný seriál! V dnešní době splachovacích průměrných serošů, které vycházejí jeden za druhou, je toto naprosté překvapení. Dostal mě hned u prvního dílu. Kevin Durand s jeho přízvukem je naprosto famózní. Jistě, spousta postav by zasloužila políček (většina asi měla smůlu na scénář), ale u jedné nejmenované se modlím už dvě série, aby ji tvůrci konečně odstranili... Většina dílů má perfektní drive a odsýpá. Jiné zase skvělé zvraty a postavy jsou opravdu dobře propracované. Některé sice více než jiné, ale i tak si asi každý přijde na své. Musím jen doporučit.

plakát

Assassin's Creed: Embers (2011) 

Zatím jediný snímek série, který jsem viděl. Jakožto hráč samozřejmě schvaluji dobrý počin, jež skvěle, ale smutně uzavírá konec jedné ságy. Ukázal jsi nám srdce,meč i smysl života. Toť vše co jsme kdy chtěli, chceme nebo budeme chtít po jakékoli postavě.