Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie

Recenze (478)

plakát

Strážci hrobky (2010) (TV film) 

Spíše průměrný monster horor. Jakási firma najde Čingischánovu hrobku a věci z ní schovává v podzemí tím, ale probudí Olgoje Chorchoje,kteří ji chrání. Do toho se zamíchá lékařka, které jede pomoci nemocným lidem a chlápek, který hledá tu hrobku. Na tv film průměr, ale dá se na to dívat.

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

4 hvězdy 2 za psa a 2 za tu kočku kdyby z ní neudělaly jakéhosi mutanta s netopýrem šel bych i výše. Je to taková moderní verze frankensteinova monstra jen místo jednoho monstra zde máme velkou želvu, jakési mořské opice, jakéhosi červa, kočku kříženou s netopýrem a mrtvou myš a ještě abych nezapomněl neviditelnou rybu.Z těch filmů od Burtona jeden z lepších.

plakát

Scare Campaign (2016) 

Scare Campaign je reality show ve které se děsí lidé k smrti. Po 5 sérii jim producentka oznámí, že mají konkurenci od jiné show ve které se skutečně zabíjejí lidé zatímco oni to mají hrané. Dá jim taky poslední šanci jinak končí. Takže oni natáčejí další díl v opuštěné nemocnici s nečekaným scénářem. Vše se, ale zkomplikuje příchodem členů té druhé show. V rámci žánru rozhodně jeden z těch lepších slasherů. Vraždy jsou zajímavé (třeba ta s kamerou nebo to rozpůlení obličeje) a celkově to má i nápady. Navíc potěší i masky těch účastníků druhé show,které jsou opravdu strašidelné. Potěšil i závěr s nečekanou pointou.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Pro mě osobně nejlepší díl série. Je to nabité akcí a má to nápady. Líbí se mě střídání těch monster od zombie nakažené Plaguas po ty maníky s sekyrama (jen je škoda, že jich nebylo více) . Závěrečná scéna naopak nabízela možnost kvalitního pokračování bohužel režisér ji v dalším díle nepoužil. Chválím i hudbu, která je povedená.

plakát

Psí poslání (2017) 

Příjde mě to jako hodně velké citové vydírání. Divák sleduje několik psů z toho jednu fenu (cca 3-4) a jejich životy od štěňat po život s pány. Psi jsou šťastní a prožívají svůj život se svými pány po nějaké době ti psi umřou a jede se odznova.. Samozřejmě, aby ten film byl rasově korektní jedna z nich musí být černoška (na asiata nebo asiatku se bohužel nedostalo). Po čase asi někoho napadlo, že by to nikoho už nebralo kdyby se to opakovalo tak se nahodí jakože děj ve stylu návrat ke kořenům. Co na tom, že logika těžce pokulhává (Takže za nejméně 20 let od doby kdy zemře první pes vypadá farma úplně stejně jako , když ji opustil žijí tam úplně ty stejné zvířata). Ethan musí být těžký zoufalec, když se za 20 let nejenže nedokáže odstěhovat z místa kde žil se svým věčně ožralým otcem , ale i kde opustil svou holku (což mělo za následek to, že ho opustil jeho pes) a kde díky dočinění jakéhosi týpka šla jeho sportovní kariéra do hajzlu) Film hodně kazí i humor, který se hodí tak do estrády k Novotnému i když cílovka to asi ocení vedle mě seděly 2 cca 5leté děcka a ty měly z toho vždy radost. 40 procent více nejdu pusťte si radši Marley A Já P.s. Ta kočka musela mět opravdu těžký život, když se vrátit ke svým páničkům už nechtěla nebo že by bylo časem pokračování ve stylu Kočičí Poslání

plakát

Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 

Nejprve zklamání pokud čekáte, že to naváže na konec 5 a uvidíte tu osudovou bitvu lidstva nechte si zajít chuť neuvidíte nic což je hodně velká škoda na to jsem se těšil nejvíce. Z ní přežije jen Alice a Wesker . Alici kontaktuje Červená Královna s tím, že v Úlu je antivirus a , že si musí pospíšit jelikož poslední zbytky lidstva nemají moc času. Z nových monster tam máme to létací jinak klasika vše při starém zombie psi zombie a Tyrant. Když člověk pomine scénaristické chyby (jediné co stačí, aby člověk zničil vedení Umbrelly je to, že tam dá bombu což se taky stane i ta myšlenka obrněných transportérů a za ním živý člověk pronásledovaných desítky tisíc zombie je divná nemluvě o tom proč je vedly do Umbrelly jsem nepochopil ) Naopak chválím scény z Úlu všechny jsou povedené i záporák Dr Isaacs potěšil,ale zase zklamal Wesker čekal jsem od něho více a zmohl se většinou jen na udílený rozkazů. Ve výsledku je to lepší nadprůměr beztak do 3 let to vidím na další pokračování.

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Conor to má v životě těžký. Jeho matka umírá na rakovinu a ve škole ho šikanují. Jeho otec dělá v Usa a občas za ním dojede, ale není to ono a s babičkou se nemusí (ne , že bych se té babičce divil za to co jí udělá později) . Žije proto v imaginárním světě a hodně často si kreslí (Co to jen připomíná Nekonečný příběh). Jednoho dne za ním dojde oživlý strom s tím, že mu řekne 3 příběhy a čtvrtý příběh naopak řekne Connor jemu a pokud to neudělá asi ho zabije (pokud jsem to pochopil dobře teda). Po trikové a vizuální stránce je to hodně dobré až na závěrečnou scénu na hřbitově, která je hodně odfláklá asi už došly prachy. Celkově i myšlenka filmu též dobrá to bych, ale nesměl vidět minulý rok podobně laděné Zlo Mezi Námi kde též bojovala žena s rakovinou. Celkově se zde najde hodně podobností s Zlem Mezi Námi. Naopak scéna kdy jeho matka odchází je hodně povedená za tu těch 40 procent dám. Hodně to u mě kazí ta myšlenka, že když někomu někdo umírá na rakovinu a máš pocit se vybít tak klidně můžeš a ten dotyčný/á bude s tebou. Na podobný styl mě příjde i ta myšlenka zmlácení spolužáka alibi ve stylu, že mě někdo umírá a jsem asi ve stresu neberu a příjde mě to jako jasný kalkul. Po herecké stránce též bída Sigourney moc nepředvede kluk je o něco více sympatičtější než ten spratek v Obr Dobr takže zůstává nejlepším hereckým výkonem ten strom.

plakát

Nightlight (2015) odpad!

Parta děcek si zajde na hřbitov kde si zahraje hru s baterkou. Samozřejmě tam probudí duchy, kteří s němi mají své plány. Neskutečná nuda top 3 nejhorší found footage všech dob (1 je Visit 2 je Lovec Trolů)

plakát

Zločin za bílého dne (2015) 

Ten konec to hodně pokazil. Jako nezlobte se na mě chápu, že se jí (únoskyni) pokazila realita, když jí někdo umřel,ale panebože vždyť o té rodině ví první poslední to neví jak vypadá jeho dcera. Nemluvím o tom, že snad ví (jako matka) , že jí zemřela dcera a naráz se někdo představí jako ona a ona tomu jako fakt věří. Další blbost je to s tím úmrtím takže ženská píše na fb a twitter zprávy každou chvíli, ale zavolat do nemocnice jak se má její matka, která umírá ji nenapadne. Jinak v rámci žánru nadprůměrný thriller určitě lepší než sračka Claire In The Motion kde pro změnu ženská hledala manžela.

plakát

Posedlá láskou (2015) 

Obsah opravdu vyzradí vše takže bravo nicméně shrnu to v pár větách. 18 letý kluk jednoho dne sbalí cca 40 letou ženskou, která je vdova poté co jí umřel její manžel jakýsi milionář a ona po něm zdědila barák. Takže se do ní zamiluje, ale jeho matka to neschvaluje (ne, že bych se jí divil, když měla podobně roků jako ona). Později si najde jinou mladší a chce s s ní rozejít ona ale nechce. Ideální thriller do televize a v rámci toho nadprůměr 60 procent.Tyhle thrillery mě někdy příjdou, že se dělají pásovou výrobou jen se mění herci a děj.