Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (339)

plakát

Velká šestka (2014) 

Naprosto úžasný animák, spolu s Jak vycvičit draka se okamžitě po zhlédnutí stal mým nejoblíbenějším! Skvělé postavy, vtip, nadhled, dobrodružství, cool technologie a nádherná vizuální stránka - prostě bomba. Jediný slabší článek byl předvídatelný záporák (ale tam holt nebylo moc z koho vybírat, tak si divák snadno domyslí, kam scénář povede). To ovšem nedělá film o nic méně úžasným. A - drobný spoiler - ta mandelbrotovská krajina! Nádhera!

plakát

Král z ostrova Bastøy (2010) 

Výborný film se silným příběhem, vynikajícími hereckými výkony a jednoduše nádherným soundtrackem. Schovejte si ho na pozdní zimní večer, kdy venku fouká studený vítr, topení netopí dostatečně a žárovky v lustru skomírají... A ten soundtrack prostě musím mít!

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

První půlka seriálu za 4*, druhá a celek za 5*. Výborná práce filmařů i Martina, autora předlohy... Konec nutí člověka si přát, aby tu už byl příští rok a Střet králů.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Výjimečný film, který mnoha divákům možná hudbou a snovými scénami připomene Inception (byť se námětem diametrálně liší), ale je snad ještě lepší. Pointa je sice od první poloviny filmu prohlédnutelná, ale dlouho si divák nemůže být jist, zda se nemýlí a zda k očekávanému konci opravdu dojde. Inu, dojde. Ale poslední minuta nabídne ještě další pointu, skutečnou, šokující. Nepřekvapilo mě, že je film natočen podle románu Dennise Lehanea... Jeho Tajemná řeka a Gone, Baby, Gone jsou také skvělé příběhy.

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

První série skvělá a druhá vynikající. Výborný černohumorný sitcom, ve kterém je víc, než je vidět na první pohled.

plakát

Zaslaná pošta (2010) (TV film) 

Vynikající adaptace Pratchettova románu, vyrovnávající se kvalitou úžasnému Otci prasátek. Richard Coyle jako Moist von Lipwig exceluje a mezi ním a Claire Foy v úloze Adory Belle Dearhartové to nádherně jiskří. A pak je tu samozřejmě skvělý David Suchet jako hlavní padouch... Vydržela bych se na to dívat pořád.

plakát

Divoká stvoření (1997) 

Excelentní a neodolatelný John Cleese a spousta bláznivého i suchého humoru. Skvělá komedie!

plakát

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008) (seriál) 

Absolutně úžasné! Kde jinde potkáte pohromadě Barneyho Stinsona, Malcolma Reynoldse, Howarda Wolowitze a počítačovou závislačku z The Guild? Film by ovšem byl skvělý i bez známých tváří; Dr. Horriblovi prostě musíte držet palce :).

plakát

Maraton (2005) 

Výborný film, kterému nechybí vtipné momenty ani chvíle velkého emocionálního napětí (scéna v metru mě téměř přiměla k slzám, a to jsem jedna z těch, kteří ani jako děti vůbec necítili potřebu uronit slzu u E. T. Mimozemšťana). Hlavní představitel zvládl roli autistického Cho-wona úžasně, až to bralo dech. Nesmím opomenout zmínit ani krásnou hudbu. Je škoda, že se k nám v záplavě mnohdy brakových amerických snímků nedostanou podobně nádherná díla neamerické kinematografie.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Poetické, originální, kouzelné, poutavé a vizuálně krásné... Nemám pro Cestu do fantazie žádné špatné slovo. Nádhera.