Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (339)

plakát

Na vlásku (2010) 

Na hraně mezi 3* a 4*. Nic moc inovativního, ale velmi příjemná a vtipná zábava, kterou můžu s čistým srdcem doporučit.

plakát

Velká šestka (2014) 

Naprosto úžasný animák, spolu s Jak vycvičit draka se okamžitě po zhlédnutí stal mým nejoblíbenějším! Skvělé postavy, vtip, nadhled, dobrodružství, cool technologie a nádherná vizuální stránka - prostě bomba. Jediný slabší článek byl předvídatelný záporák (ale tam holt nebylo moc z koho vybírat, tak si divák snadno domyslí, kam scénář povede). To ovšem nedělá film o nic méně úžasným. A - drobný spoiler - ta mandelbrotovská krajina! Nádhera!

plakát

Defiance (2013) (seriál) 

První série je na slabé 3*, ovšem druhá začala velmi slibně - postavy se konečně chovají uvěřitelněji, nezůstal mezi nimi už žádný klaďas a konflikt posouvá děj kupředu. Pokud bude seriál v podobném duchu pokračovat, na 4* se vytáhne. Update: druhá série byla skvělá! Doufám, že třetí si její kvalitu udrží. Škoda, že u mnoha diváků seriál potopila slabá první série. Radila bych si pročíst stručnou synopsi a jít rovnou na dvojku, u té se nikdo nudit nebude.

plakát

Symptom Pandorum (2009) 

Pandorum patří mezi horory, které ukážou skoro všechno, a tak se budete spíš nudit než bát, pokud nejste extrémní fanoušci zombie apokalypsy (nebo apokalypsy jakýchkoli jiných vřeštících skákajících stvoření, která se skoro nedají zlikvidovat, tedy z hlediska děje zredukovatelných na zombie). Kdyby si někdo pohrál se scénářem, vychytal nesmysly a napsal poslouchatelnější dialogy, mohlo to být dobré. Takhle je Pandorum bohužel klišé a k tomu ještě plné blbostí. Pitomosti týkající se toho, jak vypadají a fungují reaktory a jaké podmínky vydrží mezihvězdná vesmírná loď, čekám v dobrodružce typu nového Star Treku (však v Into The Darkness obě zmíněné věci byly). Nesrovnalosti v ději také raději odpouštím spíš lehčím žánrům. Když se chci pobavit nad hláškami a efekty, mávnu nad nimi rukou daleko snáz, než když se chci bát. Na tohle Pandorum dost tvrdě narazilo. Také se nemohlo rozhodnout, jestli bude akčním zombie slasherem, psychologickým thrillerem nebo tajemným sci-fi hororem. Za mě mohli první bod vypustit... Herci jsou slušní a zpracování také, ale nemůžu pochopit, proč má tenhle film na ČSFD 70 %. Původně jsem uvažovala o dvou hvězdičkách, ale už kvůli tomu váhání skončilo u jedné. A když si budu chtít pustit sci-fi horor, asi zase skončím u Vetřelce. Zlatý Vetřelec; na něm je krásně vidět, že se mu výše zmiňované nedostatky obloukem vyhnuly - nejspíš proto, že si na něm lidi dali víc práce a nevypadal, jako by scénář napsal někdo s velmi vágním uchopením pojmu "logický děj".

plakát

Vzpomínky Casanovy (2005) (seriál) 

Na úvod: Casanova není historická ani životopisná série. Pokud takovou čekáte, honem běžte pryč, protože tady se dočkáte obrovského zklamání. Je hodně přikrášlená, velmi stylizovaná, leccos přidává, spoustu věcí převrací a mnohé vynechává... a výsledkem je příjemná romantická komedie s charismatickými postavami a velice zábavnými momenty. Místy se mi dost nelíbilo ztvárnění, ale jako celek mě Casanova potěšil. Ocení ho nejspíš hlavně milovníci britské kinematografie - protože tohle ani nemohl natočit nikdo jiný než Britové. Divoký anglický dvůr! Po této scéně (byť předvídatelné) jsem se nemohla přestat smát, a podobných momentů bylo více.

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Broadchurch mělo zajímavý a slibný rozdíl, ale v šestici dílů mezi prvním a posledním nás v zásadě jen vodilo v kruzích. Vrhání podezření každou chvíli na někoho jiného je zpočátku napínavé, ale po určitém počtu opakování už začne spíše nudit. Broadchurch má i dost nevyužitého potenciálu - několik drobnějších, ale zajímavých linek vyznělo zcela do prázdna. Dopadení vraha pak už bylo spíše scénáristické deus ex machina. A když člověku po polovině seriálu začne nejzajímavějším prvkem připadal silný skotský přízvuk jedné z hlavních postav, už je to špatné... Broadchurch je celkově dobrý seriál - ale bohužel jenom dobrý. Příjemný, ale ničím výjimečný tříhvězdičkový lepší průměr.

plakát

Ripper Street (2012) (seriál) 

První díl byl i navzdory několika "deus ex machina" skokům na velmi dobré 4*, a to jak díky atmosféře, tak i hereckým výkonům, prostředí, hudbě, příběhu... Následující díly bych hodnotila různě buď na nadprůměrné 3* nebo slabší 4* až čisté 4*. Víceméně se shoduji s hlavními body kritiky zmiňovanými zde (sem tam nelogičnosti v příběhu i chování postav, Jackson občas úplně jako CSI expert), ovšem pořád se jedná o velice nadprůměrný skvělý seriál s pěkně zpracovaným prostředím a sympatickými, dobře napsanými postavami, jehož druhé série se nemohu dočkat.

plakát

Amelia (2009) 

Herci byli skvělí, kamera také, ztvárnění se celkově povedlo, ale uvítala bych, kdyby byl film více zaměřený na létání a tvářil se méně jako romance. Byla to příjemná, ale neinvenční podívaná.

plakát

Taková normální královská rodinka (2005) 

Neviděla jsem přibližně první půlhodinu, nicméně zbytek filmu byl relativně příjemný. Nesmála jsem se - ale bavila jsem se alespoň průměrně. Některé Armelliny kousky se docela povedly, její přerod byl celkem zábavný a závěr byl hezkou ironickou tečkou. Není to kdovíjak skvělý film, ale zdejší nízké hodnocení nechápu; pro mě to byl obyčejný šedý průměr, typické tři hvězdičky. Nic, co bych si toužila zopakovat, ale také nic, co by urazilo.

plakát

Ruby Sparks (2012) 

Slušný námět a trocha nevyužitého potenciálu. Pomalejší rozjezd, než by bylo nutné, příjemný prostředek a konečně pořádně chytlavý závěr, který jde do tvrdého. Film na hranici 3* a 4*, který rozhodně lze doporučit.