Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (43)

plakát

Úsměv (2022) 

Tak jako, nic světabornýho, ale fajn zábava. Super nápad, fajn atmoška a skvělá práce se zvukem. Ve finální třetině, na muj vkus, trochu moc cgi, u horrorů preferuju practical efekty. Jinak, hned ta první sebevražda s mladou holkou, je absolutní highlight celýho filmu, skvělá scéna. Hodnotim vysoko, protože jsem už dlouho neviděl "moderní" horror, kterej by se mi tak líbil.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

Král body-horroru je zpátky v plný parádě. Nemyslel jsem, že to má pořád v sobě a jsem moc rád, že jsem se mýlil. Díky, Dejve.

plakát

Pod černou vlajkou (2014) (seriál) 

Znovu zhlídnuto letech a užil jsem si to snad ještě víc. Ohromně nedoceněnej seriál. Hrozně mě baví, že motivace všech postav dávají smysl a se všema se dá svým způsobem souhlasit. Neni tu žádnej clear-cut záporák stejně jako žádnej vyloženej dobrák. Skvěle napsaný a zahraný. Špičkovej vizuál, skvostná gradace a vývoj charakterů na jedničku.

plakát

Yellowstone (2018) (seriál) 

Některý seriály začnou zostra, jenom aby časem vyšuměly, jiný pilotem nezaujmou, ale stojí za to s nima vydržet, protože časem tu důvěru v ně vloženou bohatě splatí. Tohle je ten druhej případ. Zpočátku pozvolný a rozmáchlý rančerský drama který sází na fantastický záběry na nádhernou a dosud vpodstatě nezkrocenou přírodu, stejně jako na skvěle napsaný a adekvátně zahraný postavy. Costner je ztělesněná jistota, Kelly Reilly jsem nikdy extra nemusel, ale tady je božská, a to platí dvojnásob pro Cole Hausera - viděl jsem ho ve spoustě rolí, ale tahle je snad první, kde je fakt skvělej. Zatim hodnotim 4*, nicméně druhá série zvedá laťku o tolik, že mi nejspíš nezbyde než taky přitlačit.

plakát

Gangs of London (2020) (seriál) 

Podle mě je to zbytečně moc ambiciózní. Za pouhých devět dílů se to snaží strašně košatě vyprávět docela komplikovanou zápletku s milionem postav a miliardou jejich motivací a zákonitě to pak ve finále nestíhá vlastně nic uzavřít. Kdyby se to drželo při zemi a víc se to zaměřilo na akci, kvůli který Evanse všichni milujou, tak bych si to užil o dost víc. Ona akce je totiž opět strašně namakaná, tvrdá a brutální, s dokonale promyšlenou choreografií a až nadpozemsky vymazlenou kamerou. Ale nakonec jí zas tak moc neni, první tři díly dokonale navnadí a ten pátej vám rovnou odstřelí mozek i s ušima, ale nevim jestli Evansovi a spol potom došly prachy nebo co, protože ve zbývajících čtyřech dílech je jí poskrovnu, když už něco, tak jde spíš o takový ty násilný momenty, než akční sekvence - mučící skoro až explo scény do toho nepočítám. V tomhle ohledu zklamou hlavně dva poslední díly, od kterých jsem teda čekal mnohem víc. Hodnotit musim vysoko, protože přes všechny námitky pozitivní dojmy prostě převažujou, ale to nic nemění na tom, že značnej prostor na zlepšení tu rozhodně je. Uvidíme, s čím přijde druhá série.

plakát

Špion, který mě miloval (1977) 

Neni to špatný - hlavní záporák správně slizkej, bond-girl pěkná a Richard Kiel rovnou úžasnej. Velkej problém ovšem je, že Roger Moore spíš než sukničkářskýho super-agenta připomíná takový ty vitální staříky z reklam na přípravky na podporu erekce - proti mašině typu Conneryho je úplně bezradnej. Taky zamrzí absence drsnějších scén, kamera uhejbá před náznakem čehokoliv nad PG-13. Dívat se na to dá, ale proti conneryovkám dost strmej sešup.

plakát

Kiseidžú: Sei no kakuricu (2014) (seriál) 

Správně švihlá, morbidně vtipná ujetost, která dokáže vykřesat překvapivě silný emoce. Úžasná hudba! Edit: po finálovým díle zvedám na 5*. Mám k tomu svý výhrady, ale za linii s Kanou a finále osmnáctýho dílu s miminem nemůžu jít níž. Dokonce jsem ochotnej mávnout rukou nad tou závěrečnou eko agitkou, jakkoliv se to tam vůbec nehodí.

plakát

Blok 99 (2017) 

Po těch glorifikacích jsem čekal víc. Jasně, je to správně temný a špinavě drsný, ale kazí to mizerná choreografie a gore efekty za který by se styděl i Lloyd Kaufman. Vaughn je vazba, ale v bitkách nepůsobí zrovna přesvědčivě. Je mi jasný, že tady "šlo o víc", že se autor snažil něco sdělit, ale stejně to na mě působilo rušivě. Taky mi vadilo, jak je příběhový pozadí podaný fakt zbrkle, je mi jasný, že je třeba ho nějak prezentovat skrz dialogy a to co nejdřív, aby divák chápal pohnutky a motivace charakterů, ale tady to bylo vyblitý fakt polopaticky. Celkově ale dobrý. Skvělá kamera, moc pěkný finále. Utkvěl mi jako vždy slizkej Udo Kier a nabušenej Geno Segers. Lepší 3*.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) odpad!

Opravdu jsem se snažil, tomu dát šanci. Jsem velkej fanda knižní série, hlavně románový ságy, hry považuju za lehce nadhodnocený, hlavně trojku, nicméně musim uznat, že k nim jejich tvůrci přistoupili s pokorou a tu charakteristickou atmosféru vystihli dokonale. Taky nepatřim k zarytejm odpůrcům rasový diverzity, chápu, že v dnešní době se musí splnit kvóty, aby se náhodou někdo neurazil, jakkoliv je to smutný. Jenže tohle je prostě ryze konzumní produkt, sterilní sračka, která staví na hlavu nejenom konkrétní charaktery ale celý dějový linie, ve který se promenádujou elfové s rozpláclým nosem a kromaňonským čelem a dryády jak z Harlemu, kde je Geralt do počtu, aby nezacláněl Yennefer aka hlavní postavě, kde úplně chybí jakýkoliv emoce nebo osudovost, kde je prostě všechno špatně. Přetrpěl jsem čtyři díly a už nikdy víc.