Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (291)

plakát

Jason Bourne (2016) 

60% - Takový klasický Jason Bourne. Akční scény jsou zběsilé, ruční kamera trýznivě poskakuje, ale pořád se něco děje a děj dokonce dává jistý smysl. Hodně mě zaujala Alicia Vikander jako ředitelka oddělení. Její minimální mimika mi k roli přesně sedla. Tommy Lee Jones je standardně dobrý, Matt Damon taktéž. U mě dobrý ;-)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

40% - Tento film mě moc za srdce nechytl. Oba to mysleli dobře a přesto si hodně ubližovali. Možná jsem handicupovaný tím, že jsem z tohoto comicsového universa viděl jenom pár filmů, ale nějak jsem tomuto nepřišel na chuť a místy jsem se docela i nudil.

plakát

Demolice (2015) 

60% - Zvláštně pochmurný film s excelentním Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Společně s hlavním hrdinou prožíváme jeho reakci na smrt jeho ženy, která je zpočátku až neuvěřitelně chladná, aby se postupně transformovala v podivínství odmítané okolním světem a dovedla hlavního hrdinu do světa hlubšího sebepoznání a potenciálního vyrovnání. Velice zajímavá psychologická studie, díky výkonu Gyllenhaala naprosto uvěřitelná, přestože působící silně neuvěřitelně.

plakát

Stážista (2015) 

60% - Vlastně se jedná o velmi obyčejný příběh o prosté americké workoholičce (Anne Hathaway), která je vlastně strašně hodná, jen nemá na lidi dostatek času. A potom přijde starší stážista, se kterým na začátku nechce workoholička nic mít, ale postupně jí učaruje svou moudrostí, klidem a gentlemanstvím, které už člověk dnes skoro nevidí. A ona se změní. K lepšímu. Jedná se o prostý příběh plný klišé, ale díky obrovskému charismatu Roberta De Nira se stává film koukatelným a snesitelným.

plakát

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964) 

70% - Film jsem viděl v letadle v angličtině bez titulků, takže mi sem tam něco uniklo. Je v něm hezky ukázáno, jak všeobecná paranoia při jaderném zbrojení může umožnit jednomu chorému mozku prakticky zničit svět. Úplně dadaistický je závěr filmu, ale nechci spoilovat, takže k němu nebudu více říkat.

plakát

Teorie tygra (2016) 

70% - Zdařilý český film s excelentním Jiřím Bartoškou v hlavní roli. Hodnocení může být mírně ovlivněno tím, že sám pociťuji jisté příznaky krize středního věku a o to mi film byl bližší ;-) Ve filmu je velmi věrohodně vyobrazeno letité manželství ženy zaseklé ve svých nepříliš lichotivých názorech na muže (také skvělá Eliška Balzerová) a muže, který cítí, že nedokáže dožít zbytek svého života ovládán a komandován v každém sebemenším detailu. A tak se rozhodne to řešit. Shovívavě, ale nekompromisně. Jeho řešení má vliv na další postavy ve filmu (dcery a synové a jejich partneři) a ukazuje se, že stojí za to se vzepřít nejenom kvůli sobě samotnému, ale i kvůli poselství dalším generacím.

plakát

Nikdy není pozdě (2015) 

50% - Sladkobolný příběh o matce, která opustila rodinu, aby mohla rozvíjet svoji hudební kariéru. Po letech se snaží alespoň některé ze svých chyb napravit a zjišťuje, jak zatraceně těžké to je. A to jsou na ni členové její bývalé rodiny ještě docela hodní. Výborný výkon Meryl Streep a Kevina Kleina. Jinak se jednalo o zajímavý film, ale nijak zvlášť výjimečný.

plakát

Whiplash (2014) 

60% - Film o tom, že každý dostal naděleno v průměru stejně. Když dostal v nějaké oblasti více, jiná oblast přišla zkrátka. A nebo také o tom, že geniální duch si nakonec vždy najde cestu ke slunci. Ale cestou si vybere pěkných pár obětí. Po pár týdnech už cítím jenom zlomky dojmů z tohoto filmu. Nebyl špatný, ale také nijak výrazně výjimečný.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

80% - Skrytě poetický příběh o stárnoucím podivínovi, který na stará kolena narazí na zajímavou ženu. Těžko o příběhu tohoto filmu cokoliv napsat a nespoilerovat. Snad jedině že Geoffrey Rush je famózní a přestože z plátna prakticky nesleze, nudit rozhodně nezačne. Přes celkové melancholické vyznění film utajeně vibruje nadějí a optimismem, který dává smysl i činům s negativními důsledky.

plakát

Každý milion dobrý (2016) (TV film) 

60% - Kvalitní televizní film s výbornými hereckými výkony (zejména musím vyzdvihnout Viktora Preisse, ale i Taťánu Wilhemovou). Autoři zde u různých postav krásně vyobrazují chamtivost, vypočítavost, slabošství, velkorysost a poctivost. Charaktery pravda jsou trochu jednobarevné, ale myslím, že to filmu moc neublížilo. Jediný vyložený exces byl zásah policejní jednotky v domě Bohdalové. Doufám, že to nebylo myšleno úplně vážně.

Ovládací panel