Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (37)

plakát

Afghánistán (2007) odpad!

Na Afghánistán jsem se podíval jen kvůli Madsena, na plakátu je sice v popředí, ale ve filmu jen mihne s nahou prostitutkou na rameni. Už se nedivím, že za rok 2010 má Madsen napsaných 17 filmů. Stejnak je to borec a jediné na co se ve filmu dá dívat je on a jediná obstojná scéna je sním a jeho mrtvou "kamarádkou". V reálném životě si ho představuju, jako Bruce Campbella ve filmu Jmenuji se Bruce. Co se týče samostatného filmu větší prázdné nesmyslné nic jsem snad ještě neviděl. Závěr: Madsen je bůh Afghánistán sračka.

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

Na Bobbyho jsem se fakt hodně těšil. Musím podotknout, že byl uplně jiný než jsem očekával nedokážu říct jestli horší, nebo lepší byl prostě jiný. Popisovat každý dobrý herecký výkon by vzhledem k pestrému hereckému obsazení bylo zbytečné. Abych pravdu řekl když mě film zaujal a já se podíval kdo ho točí a kdo napsal scénář našel jsem jméno Emilio Estevez, které mi moc neřeklo bylo mi nějak povědomé, ale nevěděl jsem kam ho zařadit když jsem zjistil, že se jedná převážně o herce, který má na kontě jako režisér "jen" jakousi komedii a dvou popelářích vzbudilo to v ěm ještě větší zvědavost jak a jestli zvládne tento chlápek ukočírovat tolik hvězd a takový film. A výsledek vznikl film, který má neuvěřitelnou atmosféru 60.let, která vás doopravdy pohltí, a která je ještě nevíc posílená skvělou dobovou hudbou a doprovázená kvalitními hereckýmí výkony, ale boužel nakonec se ukázalo, že pro film bylo nejslabší to co mě nejvíce zaujalo a to děj a příběhy, které se měli plést okolo hotelu Ambassador může za to asi málo času, jelikož na rozvedení osudu několika lidí a páru byl film doopravdy krátký. Ale někde příběhy mě doopravdy zaujali hlavně příběh odehrávajcí se v kuchyni hotelu ten na mě zapůsobil ze všeho nejvíc. Určitě by mě více zajímal osud Anthonyho Hopkinse, nebo osud a úkol Českoslovesnké reportérky Janečkové, ale na druhou stranu chápu, že v takovém případě by film musel mít nejmíň 6 hodin. Ale boužel stejně jako 2mig1 ani mě Emilio Estevez neudržel v hotelu a já se párkrát znuděně podíval na hodinky, nebo z okna. Co mě nejvíc na filmu zaujala byl skvělý konec a to přesně projev R. F. Kennedyho v hotelu a následný odchod přes kuchyn kde došlo k atentátu míchaní filmu s autentickýma záběrama bylo perfektní a vtáhlo vás ještě hloub dovnitř děje perfektní kamera skvěle vytvořený zmatek, u mě vyvolal během střelby pocit, že snad i já jsem přímo uvnitř hotelu k dobru skvělého konce se ještě musí připsat finální spojení všech těch osudů a postav. Závěr: Emilio Estevez nám představuju stylovou podívanou 60. let doplněnou skvělou hudbou a hereckými výkony. A když zhlédnete celý film i ze skvělým koncem, potom vás ještě víc zamrzí, že vás během filmu nejednou Bobby zanudí.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar měla být událost roku, možná desetiletí někteří odvážlivci dokonce vykřikovali "filmová revoluce" od Avataru mělo slovo film údajně dostat nový rozměr. Čím víc se blížila premiéra filmu, tím víc byl internet zavalen články, fotkami, trailerama, rozhovorama atd. Šel jsem na premiéru s tím, že jsem v životě neviděl 3D a s tím, že jdu na 3D film od Camerona! Než začal film, pustili nám perfektní trailer na Alenku v říši divů od Burtona (tohle píši záměrně). Pak začal film a asi po 15 minutách jsem si říkal tak tohle si můžete užít pouze v kině a v 3D tohle přesvědčení se mě drželo asi ještě dalších 15, až 30 minut potom jsem si s čistým svědomím několikrát brýle sundal a koukal na film normálně. Když už jsme trošku víc prozkoumali Pandoru, tak jsem si najednou čím dál víc začal všímat slabého příběhu a chabých dialogu. Najednou ani vizuální stránka nebyla tak velkolepá a hudba? Tak obyčejná až mi slza ukápla... když se děj posune (po dlouhém přešlapávání na místě) a dostaneme se těsně před finále ... kdy má Jake Sully krásné srdce rvoucí proslovy, dostavila se ve mě úzkost a chuť utéct ze sálu a utíkat co nejdále jako Forrest Gump, protože Cameron obalil příběh tak sladkou vatou, že sladší byste nenašli ani na sebelepší pouti. Ale já si říkal má ještě přijit ta finální bitva a z té se pos.ru a... nepos.al dokážu si představit, že při řečích generála a při závěrečné bitvě měl Michal Bay nejmíň 3 orgasmy, ale taky si dokážu představit, že Quentin Tarantino potřeboval pytlík na zvracení. Abych pouze nekritizoval, vlastní svět zvládl Cameron bravurně tak dobře, že byste i uvěřili, že tam někde krásná Pandora doopravdy je. Druhá věc kterou Cameron zvládá je obsazeni Worthington, Weaver, Moore skvělé herecké trio ovšem ze všeho nejlepší byl Ribisi pouze jeho hláškám jsem se zasmál pouze mu jsem uvěřil jeho roli na 100% ... i když jenom mu.. musím se opravit Zoe Saldana byla sexy i celá modrá a hrála skvěle. Celkově asi z celého filmu nejsilnější postavou byla Neytiri. Ale nejsmutnější na tom všem je, že ve filmu umřelo několik postav a ani jedna mě nezasáhla.. nejvíc líto mi nakonec bylo toho stromu. Odcházel jsem z kina a připadal jsem si jako malý chlapec, který měl slíbené horské kolo, ale pod stromečkem ležela pouze pletená šála a pletené rukavičky od babičky je roztomilé, že si na vás babička (Cameron) po 11letech vzpomněla, ale já sem chtěl to kolo! A ne rukavice a šálu. Závěr1: Já se ptám kde je Cameron který nechal před 18lety nemilosrdně na konci Terminátora 2 rozpustit Arniho?... Závěr2:Avatar by měl být do 12let ne od 12let. Závěr3: Nakonec nejlepší co mě v kině potkalo byl trailer na Alenku v říši divu. Děkuju

plakát

Blade (2006) (seriál) 

Filmovou sérii miluju, ale bohužel tenhle paskvil ji nešahá ani na špičku nehtu u palce nohy zahnutého k zemi. Ze všeho nejhorší je Blade hrající si na nejdrsnějšího denního tvora ale Fingaz nemá ani zrnko toho co má Snipes. Je to škoda po tomhle myslím Marvel už nedovolí žádný seriál. Jediný důvod proč dávám 3 hvězdy a proč jsem seriál dodíval, byl Marcus Van Sciver je docela smutné když hlavní "záporné" postavě fandíte víc než té "kladné" ale Sciver prostě válel. Závěr: Blade stále nakopává prdele upírům, ale už není tak cool. PS: Nejlepší díl - 9. Angels & Demons.

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Když jsme šli ze školou do kina na tenhle film nebyl jsem zrovna dvakrat nadšený více méně jsem čekal rodinnou nezáživnou podivanou navíc jsem nešli ani do 3D kina, takže jsem si ani nemohl vychutnat asi nejvetsi zbran tohodle filmu, ale i přes to jsem s kina odcházel s mírným usměvem na rtech. Ano byla to rodinna podivana, ale dobrá rodinná podivana a dokonce poměrně vtipna. Brandona Frasera mam rád jeho styl hrani se mi libi, takže jsem sním byl spokojen a navíc zbytek obsazení byl taky dobrý hlavně průvodkyně pro mě doposud neznámá Anita Briem i když bych nechtěl zastínit Joshe Hutchersona, málokdy se mi totiž libi tihle nactiletí herci on mě kupodivu parkrát pobavil. Jinak je film krásná čistokrevná popcornová zábavá která neurazí, ale rozhodně nešokuje pustí te si ji jednou dvakrát, ale potřetí není důvod teda pokud nehlídáte třeba malého synovce. Závěr: Pěkná podivaná, která rozhodně neurazí naopak pobaví a navíc si myslím, že pokud si ji zhlednete 3D užijete si ji ještě víc.

plakát

Cokoliv (2003) 

Bohužel musím konstatovat, že Cokoliv je zatím nejhorší film, který sem od Allena viděl. Největší můj problém je Jason Biggs, vidět ho hrát a stát ve filmu vedle Woodyho Allena je jako drátem do oka bohužel i Ch. Ricci je taková otravná a nezáživná (což byl sice asi účel filmu vyvolat tento dojem, ale mě to dost vadilo), a tihle dva vás právě mají do filmu vtáhnout což je docela problém v případě, že je vás nudí a vadí vám. Woody hraje dobře a jeho fórkům se celkem zasmějete co se týče herců za zmínku už stojí jen Danny DeVito který taky hodně dobře baví. Takže celkově za vidění stojí pouze procházky Allena a Biggse, sem tam Biggse a DeVita, nebo Woodyho nervové výpadky. Ale i tak se rozhodně Cokoliv řadí mezi ty lepší romantické komedie na druhou stranu je to nejhorší film od Woodyho který sem zatím viděl. Závěr: Zatím to nejhorší co mi Woody nabídl, ale přesto to stojí za vidění a v záplavě romantických komedii jen těžko budete hledat lepší oddychovku.

plakát

Comeback (2005) (TV film) 

Mám rád Krajča jeho hudbu jeho text, miluju Beskydy jejich krajinu, mám blízko k Ostravsku, příběh mě taky zaujal, tohle vše udělalo pro mě z Comebacku nejlepší TV film který “ Čétečko“ udělalo. Závěr: Poprvé nelituju poplatku ČT.

plakát

Enderova hra (2013) 

Pozvali jste si domů návštěvu a nevíte jak se jí zbavit? Zahrajte si Enderovu hru! Závěr: Ford vždy překvapí... myslel jsem, že už nemůže být více protivnější.... mýlil jsem se.

plakát

Hadi v letadle (2006) 

Neville Flynn: To už stačilo! Už mám po krk těch zkurvených hadů v tom zkurveném letadle! Zapněte si všichni pásy. Trochu tady vyvětráme! Film hadi v letadle jsem si pustil kvůli jednomu prostému důvodu a to: kvůli tomu rozruchu, který tenhle ze začátku ne moc ambiciózní film vyvolal. Film jsem si pouštěl s tím, že to bude blbost a jelikož nesnáším filmy kde se hlavní děj odehrává v letadle, protože jsou tyhle filmy podle mě přímo přeplněné řadou klišé jsem si myslel, že to bude tuplovaně blbost a.......... byla to blbost. Když jsem zapnul DVD a začal hrát film hned mě chytla úvodní perfektní písnička a skvělé záběry moře a jízdy na krosové motorce, a dokonce i úvodní akční scény se mi líbili a říkal jsem si "To by mohla být pohodová akční podívaná" A pak nasedli do letadla a šlo to od 9ti k 5ti. Po letadle se začali plížit dementní hadi, kteří se naprosto dementně chovali (nejsem odborník ani nehodlám zkoumat na kolik byli hadi reální, jelikož to podle mě není zas až tak důležité) a film začal produkovat jedno klišé a pak druhé a třetí a...... Začalo to milostnýma pohledama hlavního drsňáka v podání Samuela L. Jacksona s letuškou, šlo to přes nelogické a předvídatelné chování lidí a pak přišel vrcholný závěr a naprosto gigantické klišé! Ano piloti umřeli..... Tohle neberu ani jako prozrazení děje, jelikož to podle mě každý čeká! A řídit musel někdo kdo to v životě nedělal (teda skoro) pomocí navigování letecké věže......no ne tak docela... tohle udělalo u mě velké plus, jelikož se filmaři nad tímto klišé trošku podzvedli a ujali se ho v celku zábavně. A to bylo jediné co mě na filmu zaujalo, že do toho filmaři přimíchali kapku humoru........ Závěr: Do letadla se Samuelem L. Jacksonem už znova nenasednu a sem docela rád, že už jsme přistáli i když mě během letu párkrát pobavil.... Dávám 20% a zlobte se na mě jak chcete........

plakát

Interview s masovým vrahem (2008) (TV film) 

Velké zklámání. Arthur John Shawcross nebyl dobrá volba pro rozhovor a už vůbec ne pro dokument. Čekal jsem někoho mnohem více sofistikovanějšího než Shawcrosse. Představoval bych si někoho kdo své vraždy propracoval věřil tomu a dal jim nějakou jeho zvrácenou myšlenku. Shawcross je "jenom" úchyl jehož falus si v dětství matka spletla s chupa chupsem. Je to zneužívané dítě ze kterého se stala zrůda. Rozhovor je nemastný neslaný Arthur odpovída stroze a nezajímavě navíc se nedokáže vyjádřit k roku 1972 což je asi nejzajmavější kapitola jeho života. Poslední část filmu s jeho dcerou a vnoučaty je spíše smutná a k pláči než zajímavá taktéž je smutný a k pláči fakt že ho v roce 1987 pustí ven na podmínku. Závěr: Dokumentární jednohubka na chmurný nedělní podvečer.