Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (475)

plakát

Gancheob (2012) 

I když se jedná o plitkou zábavu, je to slušná zábava, rozhodně větší, než jsem od toho čekal. Divák se nenudí, usmívá se (kam se poděla moje hora? Zatracenej rozvoj!), nebere si to moc klišé z jiných KLDR/KR filmů a dojde i na slušný akce. Dle mýho... stojí za zkouknutí ;)

plakát

Koala Johnny: Zrození hrdiny (2012) 

Vzhledem k tomu, že jediný komentující zde dal 1*, aniž by film viděl a mektá nějaký bláboly o Snížku (o úplně jiném filmu), tak pro absenci skutečného názoru na film jsem se rozhodl okomentovat tenhle nenápadný snímek. Je to svižné, nádherně kreslené, zápletka typu "nechtěně hrdinou" už tu byla milionkrát a přesto se dokáže pomilionté dostat člověku k srdci. Čili, pokud jste tak zapšklí a hloupí jako kaylin, rozhodně se na to nekoukejte, mohlo by vám to zbořit váš iluziorní svět. Zbytek diváků, kteří si film opravdu pustí, neprohloupí - na začátku jsem to viděl na 3, vprostřed na 4 a skončilo to na 5. Co na plat, ocením kvalitní film a kvalitních pohádek, co pobaví malé i dospělé, je málo... :P

plakát

Čaroděj a bílý had (2011) odpad!

Nebýt stíhačky Liho, který drží čarovnou cucomisku, vlastní jetpack, rotační hůl, ochranné štíty a je rozhodnutý za každou cenu zničit všechno dobré ve jménu jména buddhy, tak by to byla hezká pohádka s happyendem pro všechny. Mně ani tak nevadí, že to je asi první pohádka, co jsem kdy viděl, která končí tím nejpříšernějším možným koncem pro všechny, mně vadí to, že za to máme být rádi, protože stíhačka to přeci dělal ve jménu dobra. Dokonce to urazilo i mou zadnici, jež se oprudila...

plakát

Dan shen nan nu (2011) 

Tak moc dobré, že ani slovo úžasné nepopíše tu skvělost :P Po dlouhé pauze jsem dal zase jednou šanci Toovské romanci, a tentokrát není výsledek jen výjimečný, jako obvykle, tentokrát je bez chyby. Film bez sarkastického pohledu na lásku, plný scén, které jsou opravdu dojemné, s klišoidními momenty, které ale vůbec nepůsobí jako trapné klišé, ale naopak fungují tak, jak kdysi prvotvůrci chtěli, aby fungovaly. A v tomhle filmu vážně nenajdete někoho (myšleno z ústředních postav), komu byste nefandili a zároveň nad vámi až do konce neviselo napětí, jak to dopadne - a s ohledem na název, čí srdce nebude zlomené. Zní to trošku nadneseně, já vím, ale myslím, že tady je to na místě, a moje srdce po shlédnutí rozhodně není zlomené, spíš zahřáté na maximum. A to nelze neocenit.

plakát

Empire of Assassins (2011) odpad!

Tohle by se mělo promítat ve školách na prvním stupni, aby všichni viděli, jak nemá vypadat film :D

plakát

Hangár 14 (2011) 

Dokonalý odpočinkový film. Pro mě příjemné obsazení z hlediska známých tváří, sedící casting z hlediska neznámých, kdo má být sympaťák je sympaťák, kdo má být drsňák je drsňák. Kdo chce realisticky vypadající střelbo-akci, má ji, kdo má rád pěstní souoboje ala kungfu v realistickým podání, dostane ji taky. A kdo od tohohle filmečku nečeká zázraky, toho nezklame, a možná mu je naopak i na tu sympaticky krátkou stopáž podá.

plakát

Kohout na víně (2011) 

Jako u většiny mých filmů jsem moc nevěděl, do čeho jdu, a snad i to přispělo k tomu, že jsem z něj vyšel naprosto povzneseně. A co mě napadlo jako první - ale až při závěrečných titulcích - že je to takovej malej německej Kolja. Naprosto, aspoň z toho, co vím o německé kinematografii, nevšední film o všedních životech nevšedních lidiček, podaný s uvěřitelností, lehkostí i vtipem... prostě okouzlující.

plakát

Kotoko (2011) 

Už věky jsem neviděl něco tak bizarního a zároveň dokonalého. Jako antagonistka, tak stejně tak divák musí ze střípků skládat, co je realita a co ne, a i když jde o film tempem pomalý, moje mysl u něj hučela naplno. V kontrastu jsem předtím viděl všechny Nolanovy Batmany, a ačkoliv nerad používám jakékoli filmové příměry, to bylo jako nebe a dudy. Nolanova údajná "genialita", která nic neříká a divák prostě musí mávat rukou nad spoustou věcí, co nepochopí - a skutečná genialita filmu, kde když vám něco uniká, musíte se o to víc soustředit a poznání vede k dokoukání celých titulků a koukání do prázdna. Rozhodně ne film pro každého, rozhodně ne film pro pseudointelektuály ani jinou chátru. Tohle je film O Něčem. A o Čem... to se musí vidět.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

S nadsázkou by se dalo říct, že to nejlepší na filmu jsou komentáře zdejších pseudointelektuálů ;) Ale ne. Všechno má zápor, ale tohle jich moc nemá, a není to žádnou nedokonalostí vztahů ani dalšíma kecama, co tu někdo tahá z klobouku... Jde o to, že ty chyby tam NEJSOU a ti pseudoinťouši je musí VYMYSLET, jako že - co jim tam chybí... Já patřím k těm, co hodnotí to, co vidí (ne to, co nevidí) a tenhle film se od prvních minut tváří jako naprostej oddech a jízda, a ani jednou se nezačne tvářit natolik vážně, aby dodal kadenci zdejším nenávistným výplodům. Naopak, baví až do konce, nepředstírá, že jde o průlomový ani nijak jinak výjimečný film, je to film natočený, zcela evidentně, proto, aby se divák bavil. A kdo to po úvodních... já nevím, dejme jim 10? Dáme jim 10. Kdo to během 10 prvních minut nepochopil... ať kouká na Van Triera a rozebírá horní pravý kvadrant filmu u absintu... ;) Finálně, není to film filmů, 5 mu nedám, ale pod 4 bych nikdy jít nemohl.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) odpad!

Kde jednička byl film o zvráceném chirurgovi a bizarním utrpení obětí, dvojka je samoúčelnost od začátku do konce. Jsou tu nechutnosti od začátku do konce, bez jakéhokoli řádu či smyslu - jen, aby tam byly. Čím víc krve, čím víc nitrožilního laxativa (to existuje?), tím víc magnum, že? *SPOILER* Když pominu to nejdebilnější možný řešení nesmyslnosti filmu, aneb možné vysvětlení "... tak, a tohle všechno se nestalo a koukali jste na výmysl", tak finální pomsta tím, že tlusťochovi narvu do zadku trychtýř s masožravou stonožkou, on sice vyjekne - ale už nic? No páni. Ještě mu mohli zajít koupit nové číslo Reflexu, aby zažil peklo, až ji bude na záchodě po filmu vypuzovat. A nechám na čtenářích, jestli ten plátek bude číst a použije jinak, ale skoro bych tušil, že se v něm o tomhle filmu objeví článek... A to, že mrtvá žena vstane, vyběhne, porodí či potratí a pak odjede a už o ní neslyšíme? Panečku, to je děj ;)