Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (475)

plakát

Bereavement (2010) 

Pokud jste schopni užít si krvavý film o tom, že někde mimo civilizaci se nonstop ztrácí ženy, čirou náhodou mají v okrese s 1 obyvatelem na km2 stará jatka, která 30 let nefungují, ale stále se v nich všude svítí (a tedy bych nechtěl být tím vrahounem bez práce a platit mu účty za elektřinu - a plyn, protože neustále tam něco hoří), a NIKDO se na ta jatka nikdy nepodívá... policii uvidíme v závěru, kdy na nás hodí smutný kukuč, a pointa je, že někteří fakani nemají mysl ani duši, ani ponětí, kdo jsou a kde jsou, nedokážou se snad sami vymočit - ale dokážou rozporcovat malou holčičku a ještě trefit potmě "domů", kam ještě nikdy netrefovali a nikdy odsud nevykročili... je to film pro vás....

plakát

Tekken: Blood Vengeance (2011) 

Teorie vzniku filmu: Jde tak producent domů, a s děsem zjistí, že jeho 3letý syn je sjetý koksem, hašem a kdo ví čím, přemýšlí, jak to zamaskovat před manželkou. Naštěstí synátor hraje zrovna Tekkena, tak mu rychle šoupnu papír, aby sepsal co ho napadne, a já jako tatík už můžu zdrogovanou otázku nechat ve vzduchu, a ejhle, film Tekken je na světě. Co na tom, že je to krásně nakreslené, k čemu to je, že to má postavy z některých dílů her, když to hlavní, čeho se nám dostává je anime toho typu, kde se řeší "indirect kiss" (to je tak asi jediná věc, co tomu chyběla - být to, dávám odpad ;)), máme blbounkou roztomilou robotku, která je vlastně člověk (a skrz ni se řeší to jediné, čemu se u tohohle výprsku dá říkat myšlenka), na požádání vysune raketový motor či odpálí své ruce se samostatným raketovým pohonem, a tenhle "box" je to, co vyhodí z rovnováhy to 200metrové (ach. lehce naddimenzované, že?) monstrum, kterého si nikdo s miliardy v 10m okolo žijících japonců určitě nevšimne. A abych dokončil výčet, samozřejmě je tu má nej postava z Tekkenu, juchů! Má ale za úkol jen vypadat roztomile, tvářit se animáckovsky a hlavně s sebou táhnout supermanskou pandu, kterou vidět pravý Superman, tak mu slipy ani na Kryptonu už nikdy nevyperou. Snažil jsem se na to dívat horem spodem, ale to, že to napsal někdo tvrdě zfetovaný ve věku 3 let maximálně, a měl za zadkem někoho, kdo tu produkci uskuteční (a jediná rozumná teorie, která sedí, byla popsána v úvodu), to je opravdu asi ten jediný důvod, proč to vidět. Zvlášť, pokud vám dneska místo Teletubbies v TV dávají mimořádné zprávy z volebního sjezdu a vy nechcete vypadnout z logickýho tempa. A jestli bych u jediný hlášky "Indirect Kiss" hvězdu ubral, kdyby na konci vykouklo Teletubbie a řeklo, "Kde je Pou"?, aspoň bych se tolik zasmál, že bych naopak hvězdu přidal :) Takhle zůstává jen hrůza a děs, které jsem si před tímhle ani nedokázal představit... PS, po projití některých komentů. V japonštině to nezní tak trapně jako v anglickém dabingu, ale trapněji. Naštěstí pro angličtinu se spousta japonských výrazů nedá řádně přeložit, a věřte, byly to dialogy ve stylu anime pro holčičky ve stylu 4-5; a ta Panda tam opravdu nebyla proto, aby vám vykouzlila úsměv, ale proto, že ve hře Tekken můžete odemknout postavu Panda... a proto se snažte, aspoň v duchu, udělat autorům radost a aspoň si zkusit představit, že ta Panda, milion Mokujinů a zmutovaní záporáci MAJÍ být stejně hustí. A scéna na konci neevokuje úsměvné pokračování, scéna na konci je zfilmování Xiaoyu-konce z Tekken 3... což bych přirovnal k UFO koncům Silent Hillu. A za Xiaoyu to dohráváte skoro jen proto, abyste viděli bizarní barevnej, jednoduše kreslenej zábavnej park, kde všichni jezdí na pandách. Je to absurdně humornej konec mlátičky... těžko uvěřit, že na jeho základě někdo natočí supercool akční film a dá mu právě jím hlavní pointu... ;)

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Myslel jsem si, že dám níž, i když jsem tušil, že pod 4 to nebude. A bylo to proto, že jsem si pořád lámal hlavou nad podobnostmi a nepodobnostmi s filmem z roku 1982 - nerad porovnávám remaky, je to ošidná záležitost. Jsou věci, které bych vypustil či udělal jinak, ale drželo mě to se zaťatými zuby od začátku až... do konce, po kterém nemohu jinak. Čert vem pididetaily, tohle starší snímek nijak nekazí, vlastně se s ním nijak neprolíná, co je podobné je podobné dost, a co je odlišné, je odlišné také dost. A atmosféra mrazivá a z bubeláka nebudou spát ani někteří otrlí filmoví kojenci.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) odpad!

Kde jednička byl film o zvráceném chirurgovi a bizarním utrpení obětí, dvojka je samoúčelnost od začátku do konce. Jsou tu nechutnosti od začátku do konce, bez jakéhokoli řádu či smyslu - jen, aby tam byly. Čím víc krve, čím víc nitrožilního laxativa (to existuje?), tím víc magnum, že? *SPOILER* Když pominu to nejdebilnější možný řešení nesmyslnosti filmu, aneb možné vysvětlení "... tak, a tohle všechno se nestalo a koukali jste na výmysl", tak finální pomsta tím, že tlusťochovi narvu do zadku trychtýř s masožravou stonožkou, on sice vyjekne - ale už nic? No páni. Ještě mu mohli zajít koupit nové číslo Reflexu, aby zažil peklo, až ji bude na záchodě po filmu vypuzovat. A nechám na čtenářích, jestli ten plátek bude číst a použije jinak, ale skoro bych tušil, že se v něm o tomhle filmu objeví článek... A to, že mrtvá žena vstane, vyběhne, porodí či potratí a pak odjede a už o ní neslyšíme? Panečku, to je děj ;)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Mně se to líbilo...! Moc se mi to líbilo. Ale, proboha, pokud jste fanoušky Twilight ságy, jako jsem já, a pokud jste zatím nečetli předlohu - jako já, pokud se na to dva roky těšíte - jako já, NECHOĎTE NA TO. Větší zrada na fanoušcích, větší filmový podraz nelze vymyslet a jen z principu nedávám odpad, protože odpadem to není. Je to jenom zrada fanoušků, jako jsem já. Je to, jako kdybyste na pláži celý den čekali na nafukovací míč, abyste si zahráli volejbal, a když vám ho večer kamarád přinese, tak vám dá kus igelitu s hlavou Hello Kitty a řekl vám, že v obchodě měli jen nafouklé a ty by se mu nevešly do kufru, tak jeden nožem rozpůlil a pro zbytek zajede zítra. Jediná horší věc, co mě napadá, by byla, kdyby titulky vyskočily vprostřed věty. Tohle není film. Je to půlka filmu. Že je to uměle rozpůlené jsem samozřejmě věděl, ale nečekal bych, v životě bych nečekal, že takhle. V životě bych nečekal, že půjdu z kina takhle vytočen. Pán prstenů byl taky rozdělený, ale dějově, kapitolově... Tohle je rozděleno v okamžiku, kdy vás nenapadá, co by se mohlo dít dál. Rozděleno v okamžiku, kdy vám je šumák, co bude dál, protože se zrovna nic neděje, prostě čekáte, co se stane další minutu a co se bude dít dál, abyste si to mohli užít - tak jako všechno předtím. Facka. Titulky. V životě jsem nezažil takovej filmovej amok při spatření hlášky Directed by (nebo co byl první titulek). Pokud máte rádi Twilight, nechoďte na to. Neplaťte za to. To nejlepší, co pro sebe můžete udělat, abyste si udrželi sérii v oblibě, je nedat filmařům za tohle ani cent - což je věc, kterou už udělat nemohu. Máte dvě volby, počkat rok na další díl, a ani pak za to tvůrcům nic nezaplatit a sehnat si to "jinak". Protože tohle je zrada a zrada se nesmí tolerovat. A druhá možnost? Zapomenout, že tenhle film existuje, a koupit si knížku. Ale proboha, PROBOHA, nechoďte na to do kina, protože tak, jak to filmaři udělali... Vám zničí celou ságu.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

S nadsázkou by se dalo říct, že to nejlepší na filmu jsou komentáře zdejších pseudointelektuálů ;) Ale ne. Všechno má zápor, ale tohle jich moc nemá, a není to žádnou nedokonalostí vztahů ani dalšíma kecama, co tu někdo tahá z klobouku... Jde o to, že ty chyby tam NEJSOU a ti pseudoinťouši je musí VYMYSLET, jako že - co jim tam chybí... Já patřím k těm, co hodnotí to, co vidí (ne to, co nevidí) a tenhle film se od prvních minut tváří jako naprostej oddech a jízda, a ani jednou se nezačne tvářit natolik vážně, aby dodal kadenci zdejším nenávistným výplodům. Naopak, baví až do konce, nepředstírá, že jde o průlomový ani nijak jinak výjimečný film, je to film natočený, zcela evidentně, proto, aby se divák bavil. A kdo to po úvodních... já nevím, dejme jim 10? Dáme jim 10. Kdo to během 10 prvních minut nepochopil... ať kouká na Van Triera a rozebírá horní pravý kvadrant filmu u absintu... ;) Finálně, není to film filmů, 5 mu nedám, ale pod 4 bych nikdy jít nemohl.

plakát

Hangár 14 (2011) 

Dokonalý odpočinkový film. Pro mě příjemné obsazení z hlediska známých tváří, sedící casting z hlediska neznámých, kdo má být sympaťák je sympaťák, kdo má být drsňák je drsňák. Kdo chce realisticky vypadající střelbo-akci, má ji, kdo má rád pěstní souoboje ala kungfu v realistickým podání, dostane ji taky. A kdo od tohohle filmečku nečeká zázraky, toho nezklame, a možná mu je naopak i na tu sympaticky krátkou stopáž podá.

plakát

Naneun abbada (2011) 

I když tenhle film trpí klasickými neduhy korejáků, to jest například klasickým skopáváním v koutku a jinými, ehm, modřinovými a ponižujícími scénami, tady jsem to spolkl; protože to chování šlo dobře k postavě, kterou autoři vykreslovali, hrubé, necitlivé, životy ničící hovado, ve kterém se přesto najde i kladná stránka... Prostě vykreslili člověka. Nejen člověka, ale více lidí, jejichž osudy se propletly natolik, že si vlastně vůbec nejste jistí, kdo je vlastně hlavní postava, kdo je ten hlavní klaďák, kdo je ten hlavní záporák - kdo vlastně vyhrál a kdo prohrál? Po filmové stránce je to, mimo těch pár korejověcí, bez výhrad bezchybné, po vyprávěcí rovněž. Nepravděpodobnost náhody, to by člověk nesměl koukat na filmy, ale jen na dokumenty - a myšlenkové a emoční vyznění zdrcující. Jak nemám už korejáky v lásce, tak tenhle se hodně povedl.

plakát

Empire of Assassins (2011) odpad!

Tohle by se mělo promítat ve školách na prvním stupni, aby všichni viděli, jak nemá vypadat film :D

plakát

Dan shen nan nu (2011) 

Tak moc dobré, že ani slovo úžasné nepopíše tu skvělost :P Po dlouhé pauze jsem dal zase jednou šanci Toovské romanci, a tentokrát není výsledek jen výjimečný, jako obvykle, tentokrát je bez chyby. Film bez sarkastického pohledu na lásku, plný scén, které jsou opravdu dojemné, s klišoidními momenty, které ale vůbec nepůsobí jako trapné klišé, ale naopak fungují tak, jak kdysi prvotvůrci chtěli, aby fungovaly. A v tomhle filmu vážně nenajdete někoho (myšleno z ústředních postav), komu byste nefandili a zároveň nad vámi až do konce neviselo napětí, jak to dopadne - a s ohledem na název, čí srdce nebude zlomené. Zní to trošku nadneseně, já vím, ale myslím, že tady je to na místě, a moje srdce po shlédnutí rozhodně není zlomené, spíš zahřáté na maximum. A to nelze neocenit.