Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Další kultovní záležitost, každý z těch příběhů vás dostane. Film, jímž Tarantino navždy vstoupil do dějin kinematografie. :-) :-) :-)

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Pro mě kultovní záležitost, která mě naprosto dostala a taky jediný film na kterém jsem, kdy byla třikrát za sebou v kině. :-) :-) :-) "Ten smrad se za náma táhnul celou cestu." "Co si myslíš, naběhneš jsem jak nějáký rytíř." "To tělo se do kufru (auta) nevejde, ne v tomhle stavu, Mio."

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

100% Skvěle zfilmovaná klasika od Jane Austenové, četla jsem knížku a něco málo je vynechané jako v případě Rozumu a citu, ale opět zdůrazňuji pro děj zcela zanedbatelné. Keira Knightley je jako Elizabeth neobyčejně přesvědčivá a Matthew MacFadyen jako pan Darcy předvádí také oslnivý výkon. Hlavní dvojici zdatně sekundují Tom Hollander jako pan Collins, Brenda Blethyn jako matka všech Bennetovic dcer, dále pak Rosamunda Pike a Donald Sutherland jako Jane Bennetová a pan Bennet. Skvělý film s přesvědčivě vykreslenou atmosférou Anglie začátku 19. století.

Láska a smrt

Láska a smrt (1975)

Trvalo mi dlouho než jsem našla cestu k Woodymu Allenovi jako režisérovi a herci. Vždycky jsem měla ráda jeho knihy, ale s jeho filmy to byla svízel. Vždycky mi tam nějak něco chybělo a něco přebývalo (snad s výjimkou snímku Všechno, co jste chtěli vědět o sexu a báli jste se zeptat) a vždycky mi lezl na nervy ten "jeho chudáček", který za nic nemohl. A světě div se, najedou miluji jak jeho filmy, tak toho jeho mistrného "chudáčka". Takže Woody, promiň a jen tak dál. Jinak je Láska a smrt dokonalou parodií nejen na ruské autory (Tolstoj, Dostojevskij), ale je i správně zředěná "monthy pythonovskými" vtípky, parodií na Bergmanna, a tím nejlepším humorem Woodyho Allena. Pro mě doposud nejlepší filmový počin Woodyho Allena se svéráznou životní filozofií - " Někde uvnitř cítím nicotu. Jakou nicotu? Takovou prázdnou nicotu. Prázdnou nicotu? Před měsícem jsem cítil plnou nicotu, ale bylo to tím, co jsem snědl." "Doktor mi nařídil, abych se vyhnul všemu, co zavání smrtí."

Společnost mrtvých básníků

Společnost mrtvých básníků (1989)

Mám tenhle film strašně moc ráda. Ta poetika, hledání, nadšení i pády, první střípky vlastního myšlení, které narážejí na nepochopení zkostnatělých institucí a nejen jich. Zachovat si vlastní osobnost a myšlení něco stojí a někdy víc než jsme ochotni přijmout, někdy méně než jsme ochotni dát. Neschopnost mezigeneračního pochopení může mít nedozírné následky a má je vždy, když pouze jeden mluví a druhý jen poslouchá. 100%

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

O dětství pod stínem Brooklynského mostu, o jedné generaci, která se formovala v chudé čtvrti během 1. světové války, o generaci z jejíchž některých členů se později stala mafie. Ale o mafii vlastně Tenkrát v Americe není, je spíš o životech, o lidech jež byli nutně ovlivňovány dobou a prostředím ve kterém vyrostli a které žili. Emocionálně neuvěřitelně silný snímek, který se vám dostane pod kůži i díky neuvěřitelné atmosféře a výborným hereckým výkonům. 100%

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Snímek, spleť vzájemně propojených příběhů o obyčejných lidech, který potěší a pohladí po duši jako málokterý film, navíc je i díky Atkinsonovi, Grantovi, Firthovi a hlavně díky Nighymu velmi vtipný. Film nejen pro předvánoční a vánoční pohodu. 100% :-) :-) :-)

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

Tenhle film je jako taková malá terapie (pro ženy), když se vám nedaří, máte špatnou náladu, všechno na co sáhnete zkazíte, řeknete kravinu v nesprávný moment nebo se cítíte trapně ze sebe samé. Pak je tu Bridget se svými trampoty, která vám vždycky spolehlivě v takovém období zvedne náladu a vy víte, že v tom nejste sami, že po světě běhají miliardy žen, co to mají stejně a vy nejste výjimkou. Na mě má tenhle film neskutečně pozitivní efekt. A tak třebaže výtky by se k tomuhle filmu našly, nic to nemění na tom, že film (i kniha) patří mezi mé nejoblíbenější a nejčastěji přehrávané snímky. Srdeční záležitost, nebo chcete-li mé guilty pleasure. 100%

Ovládací panel
10 bodů