Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

První člověk

První člověk (2018)

V tomto filmu je všechno. Všechno. Je tam přistání na Měsíci. I to, co za takovým přistáním na Měsíci je práce. Je za ním hodně práce. Tuna práce! Taky je tam dost z toho osobního života. Jak umře pilotovi dcera a on to dusí v sobě, nikomu nic neřekne a pak si odběhne ke kráteru, aby se do něj vymočil. Je tam taky dost o tom, jak Američani nakopali sovětským komoušům zadnici, i když to tak zprvu nevypadalo, ale kdo se směje naposled, ten močí u měsíčního kráteru. Je tam toho prostě strašně moc a ta hudba (soundtrack je vynikající!), to je eňo ňuno, jak říkal Zindulka v jednom seriálu (možná to říkal jinak, ale je to jedno, protestovat už nemůže). A komu to nestačí, tak dostane jako bonus bubnujícího černocha. Za to by Oskar za nejlepší film roku být mohl. Ano, mohl. Bohužel, žijeme v době, kdy filmy jako První člověk nesklízejí Oskary po kilech, jako sklízel třeba Titanic, takže ten Oskar není vůbec jistý. Kdyby První člověk byl natočen tenkrát, před cca dvaceti lety, tak ten cca dvacijáš sošek dostane, vytře zrak i náboženské agitce Ben Hur a o nejlepším filmu všech dob není pochyb, ale takto... Na víc, než Oskara za hudbu (to díky tomu bubnujícímu černochovi) a možná za nejlepší film (to díky tomu bubujícímu černochovi) to nevidím. Po téměř třech letech doplnění: Nebyl z toho ani Oskar, ani nominace, dokonce ani nominace za nejlepší hudbu. Nenonimaci za hudbu považuju za jeden z největších úletů Akademie a po asi dvaceti projekcích v mém domácím kině řadím Prvního člověka v mém soukromém filmovém žebříčku velmi vysoko a scény startu Saturnu V a přistání lunárního modulu na Měsíci předčí vše, co jsem kdy ve filmu viděl. Ani Kubrickova veleslavná scéna „opice si mrská klacek" nemůže konkurovat. Skvělý film o největším úspěchu lidského snažení, naprostá nirvána pro všechny fandy kosmonautiky a kinematografie. Perfektní!!!

La La Land

La La Land (2016)

Přiznávám, že s La La Landem jsem se unáhlil jako nikdy předtím. Hned po zkouknutí v televizi jsem tomu dal dvě hvězdy s tím, že jde o Na Na Leštěnou bídu, Emma Stone je hnusná a zaplaťgejbůh za Oskara za nejlepší film pro Moonlight a ne pro tuhle muzikálovou blbost. Druhý den jsem si dal LLL v televizi znovu, po dokoukání si začal pobrukávat melodii několika písní, pak jsem si sehnal soundtrack, kouknul na film v anglině a pak znovu a znovu a znovu. LLL mě chytl a díky bohu za to, že ČT film vysílala dvakrát ve dvou dnech, jinak bych LLL druhou šanci asi nedal. LLL je jeden z mých nejoblíbenějších filmů a to muzikály až na naprosté výjimky nesnáším. Dokonalé! ____________________________________________________________________ Mia: It's pretty strange that we keep running into each other. Sebastian: Maybe it means something. Mia: I doubt it.

Noční zvířata

Noční zvířata (2016)

„I guess it's a way of keeping things alive. You know, saving things that will eventually die. If I write it down, then... It'll last forever." __________________________________________________________________ „When you love someone you have to be careful with it, you might never get it again." Soundtrack: * * * * *