Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (219)

plakát

Jack Ryan (2018) (seriál) 

Druhá série - Venezuela. Na seriál vysoká kvalita zpracování. Osobně mě postava Ryana ale víc a víc štve. Celá ta CIA parta si v seriálu  ospravedlňuje to co dělá podobně jako si Ruský režim ospravedlňuje to co dělá na Ukrajině. V podstatě se chovají hůř než ti "zlý".  Porušují veškeré pravidla, mezinárodní zákony a jsou uražení když je někdo klepne přes prsty.

plakát

Vidím vás (2022) (seriál) 

Jsem na vážkách, v podstatě mám dvě verze recenze a nevím, která je ta správná. 1) recenze - První díl a poslední se mě líbili, ale to jak a kudy tam doklopítáme to je cesta trním a bodláčím. Připomělo mě to trochu nedoceněnou minisérii "The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window". Má to podobně pitomé zvraty, tady je to bohužel myšleno vážně a tak můžeme vidět rozdíl mezi chtěnou a nechtěnou parodií. Ta první je vtipná, ta druhá spíž smutná. 2) recenze - To že jsou hlavní postavy (= celá rodina) neskutečně protivné, vedlejší postavy jsou veskrze ploché bizardní figurky, příběh neskutečně překombinovaný a jediný maják rozumu je postarší umírající černoška, která se dobrovolně obětuje pro dobro druhých, je chtěný middlefinger od autora směrem k typickým představitelům americké horní - střední třídy. Tím otevřeným koncem o kterém někteří mluví si také nejsem úplně jistý, podle mě jsou pachatelé jasní - chamtivost a dům.

plakát

Wolf Like Me (2022) (seriál) 

Je to krátký, je to dobrý. A je to reklama na Volvo. Co víc si přát.

plakát

V bublině (2022) 

"Jseš tak stará, že jsem tě viděla na fotce na koncertu Nirvany"

plakát

Žena v domě přes ulici od dívky v okně (2022) (seriál) 

Za mě dobrý. Je to parodie. Pokud vám to došlo až v extrémně přepáleném finále, tak je problém na vaší straně a ne na straně tvůrců. Slušelo by se zastydět a zvednout hodnocení.  Taková Pytlákova schovanka inspirovaná subžánrem knih a filmů o ženách které viděly/neviděly vraždu. Celou dobu to ani nemrkne, všechno se tváří smrtelně vážně a vtip je hlavně v tom jak jsou klišovité záběry, dialogy a monology přetaženy do absurdna. Příšerně, ale vlastně výborně jsou napsané vedlejší postavy, které oscilují od naprosto negativního k naprosto pozitivnímu vztahu k hlavní hrdince, klidně snad i několikrát během jednoho dílu.

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

I see bad people. And it´s funny.

plakát

Can't Get You out of My Head (2021) (seriál) 

Magnum Opus Adama Curtise, který měl během pandemie evidentně hodně času. Drží se svéh oblíbeného tématu elit a jejich snahy ovládat obyčejné lidi, velkých myšlenek a důležitých mezníků, které příliž často končí otázkou "kde se to podělalo?".  Pro nováčky, minimálně ze začátku, bude těžké udržet pozornost, dejte si něco "jednodužšího a hlavně kratšího" jako třeba Bitter lake. Pokud nemáte vyjadřovací schopnosti, jako třeba Slasher, připravte se na to, že bude vaše snaha vysvětlit CGYOOMH druhým osobám znít jako nesouvislé blábolení plné nudné historie, podivných záběrů z archivu BBC a konspiračních teorií.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Po roce a půl poprvé v kině a nemohli jsme si vybrat lepší film. Free guy je jednoduchý, rychlí a vtipný. Ano je to opět variace na již mnohokrát viděné filmy, překvapivě ale funguje logika a motivace jak lidí tak NPC. Vrchol filmu je podle nedotažený NPC Boss DUDE.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Konec jak z nacistického Německa. Zabili jsme souseda, ale budem ese tvářit že se nic nestalo.