Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Po strništi bos (2017) 

Naprosto vynikající předloha, slaboulinká druhá polovina scénáře, ucházející režie. Škoda přeškoda.

plakát

Bohéma - Krev, půda a strach (2017) (epizoda) 

Hlavní problém je, že Brdečková neumí psát. A neumí si zjistit o protektorátu, událostech a hlavně uvažování lidí v té době fakta. Jinak by dialogy a vlastně i jednotlivé situace musely vypadat úplně jinak, ne tak naprosto nevěrohodně.

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Geniální. Možná ne tak jako Velká nádhera, ale geniální. A navíc ta odvaha...

plakát

Bohéma - Past na svědomí (2017) (epizoda) 

Ne, opravdu ne. Ani po druhém díle. Scénář šustí papírem jak podzimní listí, je to mimořádně špatně napsané. Zcela nereálné scény a dialogy s reálně pojmenovanými postavami. To se na to opravdu nemohl posívat nějaký znalec té doby?

plakát

Bohéma - Snad to nebude tak hrozné (2017) (epizoda) 

Scénář je neuvěřitelně slabý a nezachrání ho ani imitátorské výkony Novotného s Javorským. Tezovité průpovídky plné klišé by nikdo ze skutečných aktérů nevypustil z úst. Bez atmosféry, popisné, ahistorické. Nečekaně amatérsky natočené. Scéna přebírání ateliérů byla nejen kvůli chboulinké deklamaci snad jen hloupý vtip. Přitom si tahle látka o dramatické zpracování přímo říká.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Strašidelně slabý scénář. Bez atmosféry, nevěrohodně napsané scény a hlavně opakování známých a šíleně šablonovitých klišé způsobem, jakým by to nikdo z reálných herců neřekl. S historickou realitou to nemá společného nic, s uměním pak už vůbec ne. V údajně historicky věrném seriálu pronášejí postavy nesmyslné průpovídky a třeba Štěpánek čte text Mnichovské dohody. To je už je tak fatální selhání odborných poradců, jestli to vůbec nějaké má, že ani nevím, co říct. Hvězda je pouze za to, jak David Novotný imituje Marvana. Skvěle, ale to nestačí. Vydržel jsem to jen silou vůle.

plakát

Velká nádhera (2013) 

V kině to během dvou let vidíte počtvrté a je to čím dál působivjší. Řím, smyslnost, smysl. Je tam všechno. Nejlepší film.

plakát

Deadpool (2016) 

Tak třetina filmu je vtipná, zbytek trochu nudnej.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Fantastická atmosféra, především zvuk, třeba souboj s medvědem nejlepší v dějinách kinematografie. Na konci to hodně zvadne a sklouzne do nutně předvídatelných událostí a za to dvouhodinové sípání bych DiCapriovi Oscara nedal. Ale celkem fakt dobrý.

plakát

Lída Baarová (2016) odpad!

Film je naprosto otřesný ve všech ohledech. Jediné plus je, že vyčůranou kolaborantku Baarovou neglorifikuje tolik, jako řada dalších filmových a knižních počinů.