Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (147)

plakát

Article 15 (2019) 

Kromě ostrého scénáře, který provokuje k zamyšlení, tvrdě zasáhne a zároveň neochvějně vynáší na světlo palčivé sociální problémy cenim i kinematografii. Velká část filmu je natočena pod širým nebem a čest kameramanovi Mulliganovi za vynikající kameru v přirozeném světle.

plakát

Napoleon (2023) 

Prvně si musíme říct, že tohle dílo není dokumentem. Avšak je to velmi chytlavý film se skvělým hercem v hlavní roli. Phoenixovi nelze nic vyčítat a Kirby ho velmi dobře doplňuje. Těším se na nesestříhanou verzi.

plakát

Táta v nesnázích - Čestný tátovský (2023) (epizoda) 

Po absolutních propadácích české seriálové tvorby (příkladem nedávno vydaná sračkojidní mrdka Eliška a Damián) přišel Táta v nesnázích, který je na úplně jiné úrovni. Konečně se česká kinematografie rozhodla nevyblít na diváka nízkorozpočtové nic.

plakát

Zmizení (2013) 

Zmizení nabízí úhlednou předtuchu, rafinované zvraty a uspokojivý konec. Vybroušený Guzikowského thriller sice občas zahálí pod Villeneuvovými temnými studiemi postav, ale režisérova silně vnucená nálada hrůzy pozvedává to, co by jinak mohlo být jen obyčejným policejním procesem.

plakát

Menu (2022) 

Luxusní kuchyně. Ralph Fiennes a jeho servis mě neskutečně oslnil.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Rozhodně našlapaný příběh se skvělou animací. Oblíbený kocour se vypraví za svými dalšími životy, aby nakonec zjistil, že je nepotřebuje. Vtipný, akční, dobrodružný a především výborně zpracovaný.  Shrek a jeho svět ještě nebyl vyčerpán a postav v něm je stále mnoho, tudíž si můžeme užívat neohrané tváře. Vhodné pro celou rodinu.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Tři hvězdy jen za Chrise, protože vlhkost stoupá. Jinak asi zklamání... střípky příběhu se trošku špatně skládají dohromady, ale nakonec to tedy nějak drží pospolu hudba. Možná bylo potřeba neodlehčovat film do takové míry, jelikož záporák i vztah Thora měl vyšší potenciál.

plakát

Batman (2022) 

Zbytečné dějové linky pro postavy bez významu. Pattinson jako Batman se mi líbil (hopsání sem a tam mu jde) i to jiné ztvárnění charakteru. Scházela mi trošku brutalita, která se dnes ubírá všude, aby to někoho nepohoršilo. Cením fakt, že se ve filmu neobjevují LGBT komunity nacpané bezmyšlenkovitě všude. Avšak do Nolanova ztvárnění to má příliš daleko. Průměr viděný jednou a naposledy.

plakát

Showtime (2020) (pořad) odpad!

Předhodili nám starou sračku, a abychom to nepoznali, tak to přejmenovali.

plakát

Temná dcera (2021) 

Odvážný celovečerní debut tabuizovaného tématu. Nejspíše jsem neviděla film, kde by se toto téma objevilo v takové míře. I přes pomalejší tempo jsem hltala každou minutu. Colman jako matka rozhodující se mezi kariérou a mateřstvím je jakoby uvězněná v roli, která se od ní očekává a pro většinu žen je přirozená. Skvělý soundtrack a herecké výkony. Maggie se za mě předvedla v tom nejlepším světle.