Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Biografie (6)

Jack Nance (herec)

01.11.2007

Marvin John Nance, narozen irským předkům 21. prosince 1943 v Bostonu, v Massachusetts, je znám jako Jack Nance a někdy také jako John Nance. Byl vychován v Dallasu, v Texasu, kde absolvoval South Oak Cliff High School. Nepokračoval však ve šlépějích svého otce, který byl výkonným ředitelem speciálního velkoobchodu Neiman… (více)

John Cazale (herec)

04.10.2007

Narozen jako John Holland Cazale v Bostonu v Massachusetts 12. srpna 1935, tento Američan italského původu hrál pouze v pěti filmech, ovšem každý z těch pěti filmů je považovaný za klasiku a byl nominován na Oscara jako nejlepší film.Studoval drama na škole svobodného umění v Ohiu a v Bostonské univerzitě. Již jako náctiletý se… (více)

Kurt Raab (herec / scénograf / scenárista)

12.02.2011

Raab se narodil 20. července roku 1941 tehdy ještě v oblasti Sudet v Bergreichensteinu, což jsou dnešní Kašperské hory. Nejvýznamnější byla jeho práce s kultovním německým režisérem Rainerem Wernerem Fassbinderem, se kterým spolupracoval na 31 filmech ať už jako herec, nebo scénarista, výtvarník, pomocný režisér nebo produkční.… (více)

Sam Peckinpah (režisér / scenárista / herec)

21.01.2008

"The end of a picture is always an end of a life."Jeden z nejznámějších režisérů sedmdesátých let, který ve svých filmech jasně vylíčil násilí a akci, jehož filmoví hrdinové byli vesměs samotáři toužící být jakkoliv oceněni, jehož kontroverzní filmy se zabývali násilím, korupcí a spory mezi hodnotami a normami takový byl David… (více)

Ulrich Mühe (herec / režisér)

13.10.2007

V Grimmě, v Sachsenu, v Německu, se 20. června 1953 do rodiny kožešníka narodil Ulrich Mühe, který chtěl být již od dětství hercem. Po škole však pracoval jako dělník a jako strážník u Berlínské zdi, než ho odvolali kvůli jeho žaludečním vředům, které nakonec měli za následek jeho, relativně brzkou, smrt.Mezi roky 1975 a 1979… (více)

Valeria Golino (herečka / režisérka / scenáristka)

13.10.2007

22. října 1966 se v Neapoli v Itálii narodila Valeria Golino. Její otec byl italský germanista a matka řecká malířka. Když se rozvedli její rodiče, žila částečně v Neapoli s otcem a částečně v Aténách s matkou. Umí mluvit italsky, řecky, anglicky a německy. Ve 14 letech začala pracovat jako modelka a posléze opustila vysokou… (více)

Reklama