Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Romantický

Recenze (22)

plakát

Matrix Resurrections (2021) odpad!

Ctvrty vyluh pytliku s cajem zvanym Matrix, dej me uplne urazel. V kine jsem trpela jak zvire. Tohle nemelo spatrit svetlo sveta.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Zločin proti lidskosti. Za tohle by měli Soukupa zavřít az zčerná. Vraťte mi mých 21 minut zivota!

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Ten film je pro me opravdovy zklamani, temer vsechny pokusy o nejaky humor mi prisly toporne a trapne, pribeh nezajimavy, vyvoj pomaly, z kina jsem sla otravena. Jedna hvezda za Billa Murrayho a Adama Drivera. Jinak nuda, nuda, sed, sed. Zacinam mit znacne pochybnosti o Jarmushovo dusevnim zdravi.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Chvilku mi trvalo, než jsem pochopila, že tenhle film je určený publiku do dvaceti let. Je plný nesmyslů, absurdit a trhlin ve scénáři. Chválím soundtrack a pár dobrých nápadů.

plakát

The Florida Project (2017) 

Film se mi libi, nijak nenadchne, ale ani neurazi, takovy lepsi prumer.

plakát

24 záběrů (2017) 

Stopaz az obludne dlouha a nervy drasajici. Kazdy frame bych zkratila minimalne o polovinu. Nejak jsem nepochopila zamer, nepostrehla jsem hlubsi smysl a koukani na nicnerikajici vyjevy, temer dve hodiny, to cloveka dokaze otravit. Ze salu odeslo v prubehu promitani asi 15 lidi. Ja to vydrzela do konce, ale uz jsem se tesila na titulky.

plakát

Tvář vody (2017) odpad!

No, tak kde začít...je to zkrátka pokus o něco strašně originálního, ať už co se týče žánru, tak také, co se týče přímo děje. Režisér chtěl natočit kombinaci komedie, hororu, akčního filmu, sci-fi, dramatu a romantického filmu. To bohužel nedopadlo vůbec dobře. Celé je to takové podivné, chvíli cítíte, že byste se měli smát, i když pokusy o humor v tomto paskvilu jsou spíš trapné, za chvíli jste znechuceni brutalitou, kterou se ve filmu zrovna nešetří, načež v další scéně probíhá milostný akt a romance, ovšem mezi člověkem a monstrem z oceánu. To prostě nemůže dopadnout dobře. Co mi vadilo hodně, bylo to, jak křečovitě se snaží být snímek za každou cenu originální, což se bohužel také moc nepodařilo. Už jen hlavní postava monstra z moře je do očí bijící kombinací monster of the black lagoon a Aquamana z Hellboye že si pánové nelámali hlavu s tím, aby alespoň hlavní postava, kolem které se vše odehrává byla něčím novým a ne kopií těchto dvou charakterů, to už o snímku něco vypovídá. Velice mě dráždí, když se film snaží diváka originalitou především šokovat, působí to potom neskutečně těžkopádně. Člověk cítí, že se režisér snaží zuby nehty udělat na diváka dojem alespoň takovýmto způsobem, protože se na nic jiného zkrátka nezmůže. Celé tohle dílo na mě působilo groteskně, ale bohužel ne ve chvílích, kdy se ve scénáři objevila rádoby vtipná scéna. Už dlouho jsem neměla takové nutkání odejít z kina před koncem filmu, ale tady jsem poslední půlhodinu opravdu bojovala sama se sebou a bohužel to nezachránil ani skvělý výkon Michaela Shannona, který byl ve filmu vyobrazen jako tak zlý zloun, že mu k dokonalosti chyběly snad už jen rohy. Tento pokus se zkrátka nezdařil a musím dát odpad. Opravdu nemám ráda, když mě sledování filmu vyloženě uráží svojí nesmyslností a zjevným vsazením všeho na originalitu za každou cenu. Je to prostě takové to ''umění''. P.S. Lidé, kteří vidí v tomto snímku paralelu s filmem Amelie z Montmartru, těm chci vzkázat, ať si pustí tyto dva filmy hned po sobě a přehodnotí svoje výroky, protože to je opravdu urážka Amelie, která se svou kvalitou s touto slátaninou vůbec nedá srovnat.

plakát

Brimstone (2016) odpad!

Jeden z nejhorších filmů, které jsem vůbec kdy viděla. Zbytečná brutalita má asi prvoplánově šokovat a zastřít fakt, že samotný děj filmu je zcela plochý a nudný. Popravdě nechápu, jak tohle ''dílo'' může mít zde hodnocení 80%. Asi obraz dnešní doby, kdy divák baží po krvi a násilnostech a podle toho hodnotí kvalitu filmu, jinak si to nedovedu vysvětlit. Dějové trhliny scénáře, jako je dvojí zabití reverenda, nebo fakt, že Dakota pokračuje v cestě do chaty jejího tchána, i když ví, že hned za ní cválá reverend a tím pádem je jasné, že u tchána asi nebude v bezpečí nikdo z nich, to už jsou jen další maličkosti, které z tohoto filmu v mých očích vytvořily odpad. To je přesně to slovo,které tento film dokonale vystihuje.

plakát

To (2017) 

Začátek byl poměrně ucházející, pár lekaček a pár scén, které naháněly strach. Bohužel vývoj filmu je takový, že druhá polovina sklouzne do klasického hororového klišé, které je až neuvěřitelně předvídatelné. 65%

plakát

Lion (2016) 

Dojemná podívaná o hledání cesty zpět domů. Především nad dětským představitelem hlavního hrdiny by se snad ustrnul i kámen. Musím se přiznat, že jsem většinu filmu proslzela. Ubírám jednu hvězdu za druhou polovinu filmu, která nebyla špatná, ale měla své mouchy.