Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Romantický

Recenze (339)

plakát

Hrdinové (2010) 

Sázela na jiného chlapce. To ty brýle! Ale nakonec na tom nesejde, který z nich náhodou jede kolem. Protože ta cesta je celá přitažená za vlasy. Dětská interpretace světa však byla nadstandardně zábavná, napínavá a romantická. Jasně převyšovala tu část s dospělou road movie. Ta v podstatě nikam nevedla, byla rozpačitá, nijaká, zbytečná.

plakát

Eva a rok ohnivého koně (2005) 

Celou dobu jsem měla intenzivní pocit, že bych měla Evě okamžitě pomoci, protože nikdo jiný to v tom drasťáku neudělá!

plakát

Modrý pták (2004) (TV film) 

Neuvěřitelné, co jedna malá holčička může vydržet a u toho zůstat něžná, rozumná a morální. K tomu podává skvělé sportovní výkony, ve škole je bystrá a stihne i dramatický kroužek. A to není všechno, ta dívenka dělá plnohodnotnou matku svému postiženému bratrovi! A to ještě není dost. Ona toho bratra hájí před ústavní péčí! Má ale jednu nedokonalost, je natolik submisivní, že irituje všechny blbečky ve škole. Asi svou dokonalostí.

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Líbí se mi metafora smrti, času i lásky. Líbí se mi, když někdo hledá pomoc pro kamaráda, který si sám pomoc nemůže. A líbí se mi, že se nakonec vrátí domů. Hodně se mi líbí Hellen Miren a také Keira, ale úplně nejvíc se mi zase líbí Edík.

plakát

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 

Tak jsem konečně pochopila, co děti láká na kultovních pirátech. Podle mého to, že rodiče ho považují za dětský a on je to film min. 12+. Ty kreatury jsou velmi rafinované. Co to asi dělá s předškolákem před usnutím?

plakát

Volání divočiny (2020) 

Jako rodinný film neměl Buckův příběh chybu. Osobně bych však uvítala reálná zvířata, a to i za cenu mnohem méně atraktivních manévrů, výrazů a pohybů. Naštěstí Omar Sy a Harrison Ford byli naprosto přirození. Po Příběhu psa a Psím poslání je ale laťka příliš vysoko.

plakát

Zemřít šťastný (2018) 

Tolik příjemného humoru během vážného filmu jsem dlouho neprožila. Vzájemný vztah mladých manželů, jejich postoje k dědovi, dědova láska k vnukovi, nebo generační nenávist k sousedovi - vše dokonale ilustrované, poctivě zahrané a bez zbytečného patosu.

plakát

Probuzení (2005) 

Uhlazené, povrchové, ale z hlediska rodinné soudržnosti příjemně vřelé.