Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Romantický

Recenze (339)

plakát

Květy války (2012) odpad!

Jak mě nemohlo napadnout, že existují 2 filmy stejného názvu a vydržet až do konce? Z které školní besídky přišli všichni ti neherci, ani nechci vědět.

plakát

Špindl 2 (2019) odpad!

Ach jo. Tuším, že to bude hovadina, potvrdím si, že to je hovadina a teď mi ten ztracený čas nevynahradí, ani když si tady ulevím, že to byla ještě větší hovadina, než se dalo čekat.

plakát

Rašín (2018) (TV film) 

Herecky a dialogicky vynikající, ale dějovou stránku považuji za nepřehlednou.

plakát

Světlo mezi oceány (2016) 

Z velkého očekávání zbyly jen nádherné obrazy oceánu a brilantní vnitřní tenze Michaela Fassbendera.

plakát

Důkaz (2005) 

Poměrně průměrný šablonovitý film z řady o podivínských géniích, kde vyčnívá jen hlavní Gwyneth Paltrow.

plakát

Neděle u Tiffanyho (2010) (TV film) 

Asi by to mohl být romantický film, pokud by statická a bezvýrazá Alyssa Milano dokázala zahrát. Což se nekonalo.

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Ochotně přijímám černobílý vizuál, ovšem u scénáře mi předložený černobíle konturovaný dualismus vadí. Silný filmový zážitek mi zásadně kazily neuvěřitelné detaily. Za všechny třeba ten, že politická změna zajistí mentálně retardovanému a původně zcela nesvéprávnému a negramotnému občanovi zvýšení intelektu (minimálně o jedno pásmo). Rozmazaný obraz v přechodových momentech na mne nepřenesl empatii s dobou, spíš mě hodně iritoval. Tím pádem mi není ani tak těžko na duši z filmového dojmu, který se ode mne oddělil překvapivým odstupem (jakto, že se mi z toho zběsilého bezpráví nechtělo plakat?), ale ze zdařilého motivu. Ještě dlouho ve mně bude rezonovat přesvědčení (možná dokonce umělecký záměr) Mistra Slámy, že jeden nikdy neví, jací idioti, loupežníci, nenažranci, kariéristi či jiná lidská hovada mohou rozhodovat o životě jiných. Že dokáží týden oplakávat mrtvé tele, ale mžikem oka pohřbí laskavé sousedy.

plakát

Za každou cenu (2016) 

Žádná velká filozofie o tom, jak to v Texasu chodí, ale slušná sonda do toho, co mají "chlapi" pod kloboukem. A co mě dojalo, jak jeden o tom druhém uvažuje jako o pitomci a ten pitomec pak kvůli nadutosti toho prvního macha sejme jedinou zajímavou mužskou osobnost (rozuměj mlčícího býka), která udělala z běžného pánského sentimentu zábavnou podívanou. No a od té chvíle už je to průměrná záležitost. Tedy krom modrých očí Chrise Pinea.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Sice průhledné a prvoplánové, ale vlastně docela vtipné.

plakát

Zmizelá (2012) 

Vůbec se to nedá brát vážně!