Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (157)

Monstrum

Monstrum (2022) (seriál)

Lionel Dahmer (Richard Jenkins) se ve své knize „A Father's Story“ přiznal k tomu, že i on měl v mládí násilnické sny a fantazie jako jeho syn (což je zmíněno i v seriálu).

Monstrum - Dahmerování

Monstrum - Dahmerování (2022) (epizoda)

Scéna, kdy se Jeffrey Dahmer (Evan Peters) chystá napadnout běžce, se ve skutečnosti odehrála jinak. Dahmer ve skutečnosti na běžce čekal na jeho obvyklé trase s úmyslem ho zavraždit, on se ale ten den náhodou neukázal.

Monstrum

Monstrum (2022) (seriál)

Podle vězeňských záznamů Jeffrey Dahmer (Evan Peters) ve vězení obdržel více jak 12 tisíc amerických dolarů od pisatelů z celého světa, včetně například Francie či Jihoafrické republiky. Jedna žena tvrdila, že ho chtěla učit o Ježíši, a proto mu poslala 350 dolarů a biblickou literaturu. Jiná žena poslala 50 dolarů, aby si Dahmer mohl koupit cigarety a jiné drobnosti. Nejvyšší dar obdržel z Londýna ve výši 5 920 dolarů.

Monstrum

Monstrum (2022) (seriál)

Zatímco rodiče Jeffreyho Dahmera (Evan Peters) zůstali na očích veřejnosti, jeho bratr David si nechal změnit jméno, nedostavil se k soudnímu líčení a neposkytl jediné interview. Jeho osud je tak víceméně neznámý. Objevily se však informace, že vystudoval univerzitu v Ohiu, měl stabilní kariéru a minimálně dvě děti.

Za stínem noci

Za stínem noci (2020) (seriál)

1. července 2020 Netflix oznámil 2. sérii.

Za stínem noci

Za stínem noci (2020) (seriál)

První belgický seriál, který produkoval Netflix.

Za stínem noci

Za stínem noci (2020) (seriál)

Seriál je inspirovaný sci-fi románem z roku 2015 od polského spisovatele Jaceka Dukaje v originálním názvu „Starość aksolotla“ (v angličtině „The Old Axolotl“).

Asi to ukončím

Asi to ukončím (2020)

Jedním z filmů v Jackově pokoji je Čistá duše (2001). Konec obou filmů je přitom podobný, hlavní hrdina přijímá Nobelovu cenu. Některé Jackovy věty v projevu jsou citovány přímo z Čisté duše.

Dnes v noci v lese nikdo nespí

Dnes v noci v lese nikdo nespí (2020)

Film měl být uveden do polských kin 13. března 2020, což vycházelo na pátek. Kvůli epidemii koronaviru však byla premiéra odložena a následně se konala na Netflixu.

Asi to ukončím

Asi to ukončím (2020)

V prvních záběrech na školníka, který prochází střední školou, vidíme na tabuli napsaná španělská slova pro obuv, včetně slova „zapatillas“. Když Jake (Jesse Plemons) nabídne své přítelkyni pantofle, tak řekne „zapatillas“. To je jeden z několika náznaků, že školník je Jake.

Díra

Díra (2019)

Podle filmu je jedno patro vysoké 6 metrů. Vzhledem k tomu, že díra má 333 pater, tak je hluboká 1 998 metrů. Pokud budeme počítat i patro 0 a konečný suterén (který má přibližně výšku jako 3 patra), tak má 2 022 metrů.

Black Panther

Black Panther (2018)

V komiksovém světě je T'Challa součástí X-Men, protože se oženil se Storm.

Debbie a její parťačky

Debbie a její parťačky (2018)

Natáčení bylo zahájeno dne 25. října 2016 v New Yorku. V březnu 2017 Cate Blanchett potvrdila ukončení natáčení. Dne 5. května 2017 však bylo oznámeno další natáčení na Staten Islandu.

Black Panther

Black Panther (2018)

O natočení filmu se uvažovalo už v 90. letech. T'Challu (Chadwick Boseman) měl hrát Wesley Snipes, který napsal i scénář. Pak ale natočil film Blade (1998) a studio nechtělo, aby hrál dva superhrdiny současně.

Reklama