Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Křižáci (1960) 

Děj filmu, hlavně v první polovině, podivně skáče, buď mizerný scénář, nebo zřejmě někdo dost neumětelsky stříhal. Některé scény jsou plné nelogičností. V druhé polovině je to už lepší, nicméně závěrečná bitva vůbec nenavazuje na předchozí děj, ale i tak hvězda navíc za ni.

plakát

Zátopek (2021) 

Výborně řemeslně zvládnutý film, nebojím se napsat světové úrovně a to i po technické stránce. Neužil exceluje a Issová solidně baví. Dokonce mě ani nedráždí použití nářečí, tak jak v jiných filmech a hlavně pohádkách, krásně sem zapadá a působí přirozeně. Ačkoliv jsem sto kilový gaučový povaleč, dostal jsem chuť si jít zaběhat - myslím, že není co dodat.

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Film baví, skutečně a kupodivu na tom nemá největší podíl výborný Štěpán Kozub, ale pohublý Tomáš Magnusek. Je to strašný kokot, ale je vidět, že ho to baví ;-) Když ve svém karavanu pustil Nedvědy, tak šlo kino do kolen. Také mě dostalo, že jsem celou dobu čekal duchařinu a vyšlo z toho úplně něco jiného. Palec nahoru a klidně bych zvládl i nějaké pokračování.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Je to zajímavé, že aktuální odbočky od SW core filmů, jako Rogue One a tento seriál jsou lepší, než celá nová trilogie. Postavy v Mandalorianovi jsou sympatické, žádní přehnaní slaďouši a malý Yoda je sice prvoplánovitě roztomilý, ale to je v tomto případě fuk, je prostě super. Netlačí se na infantilní fóry, humor je dávkován v lehkých náznacích a tak to má být. Já jsem velmi spokojen a těším se na druhou řadu.

plakát

Dračák (2015) (amatérský film) 

Čtu tady spoustu kritiky, ale víte co? Já jsem nadšený. Mě se to prostě líbilo. Prolínání hraní dračáku s hranými scénami, kde občas probleskne hod kostkami, nebo hraná postava řekne něco ústy hráče, prostě je to nápadité a proti hercům z jiných (třeba Star Trek) fan filmů se mi zdají výkony herců i docela přirozené - rozhodně se nejedná o žádné toporné postavy. Jasně, je možné kritizovat techniku a tak, ale srát na to, to není důležité, je vidět, že ti lidé do toho dali srdce a perfektně se u toho bavili a já se bavil také. Ostatně za absolutní top takových amaterských nebo poloprofesionálních filmů považuji Bad Taste od Petera Jacksona, protože z toho filmu nadšení a šílená genialita přímo stříká a přenáší se i na diváka, tedy toho, kdo je dost otrlý aby to dal :-)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Na začátek je potřeba říci, že E8 je lepší než E7, sice ani tento film se nevyhnul pár WTF momentům, ale často vám na ně dá zapomenout. BB8 mi k srdci asi nikdy nepřiroste, ale ostatní nové charaktery už tak netlačí na pilu, aby se vám vetřeli do přízně, jako nástupci staré gardy, což je pozitivní a jsou mi tak o něco sympatičtější. Také si občas připadáte jako na konci nějaké série Hry o trůny a to přidává šťávu, protože ani heroes si nemohou být ničím jistí, zkrátka některé zvraty jsou skutečně neočekávané, už si myslíte, aha, americká pohádka, teď to bude tak a tak, ale chyba lávky. A to je dobré. Někdo tvrdí, že už si říkal, že by to mohlo skončit (film má dvě a půl hodiny a jsou to nejdelší SW), ale já si spíš říkal, ať to ještě nekončí.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Uvažuji jak to celé zhodnotit, hmm, spousta odkazů na původního Blade Runnera potěšila, hlavní záporák má určitě charisma a Harrison dostává do držky jako za mlada, i když na něj čekáme skoro jako na Luka v SW VII, ale nějak z toho filmu Blade Runnera tak úplně necítím. Villeneuve se snažil dosáhnout noir atmosféry původního Blade Runnera jak jen to šlo, ale bohužel se mu to nepovedlo - ale upřímně, ani jsem to nečekal. Na vině je možná i Zimmerova hudba, která nestojí za nic (divím se, že se to tolik lidí bojí říct). Film se docela vleče a slušelo by mu o hodinu méně. Zvažoval jsem tři hvězdy, ale víte co, čekal jsem katastrofu, ale ono to vlastně nedopadlo tak špatně. Není to skvělý film, ale navazovat na kultovku je nevděčný úkol a na rozdíl od jiných filmů mě Blade Runner 2049 nijak zásadně neuráží. Koupím si ho na Blu-Ray a párkrát v klidu sjedu, třeba časem uzraje jako Blade Runner od Ridley Scotta.

plakát

Sador, vládce vesmíru (1980) odpad!

Dlouho jsem zvažoval zda odpad nebo jednu hvězdu, ale nedá se nic dělat, je to prostě jeden z nejhorších filmů, které jsem kdy viděl.

plakát

Lidská stonožka (2009) 

Dobrý nápad, ale vlastně je to docela slabé. Nicméně respekt před Dieterem Laserem, jeho šílený doktor je brilantní.

plakát

Ledoví piráti (1984) 

Toto jsou poctivé čtyři hvězdy a dal bych i pět, ale existují i lepší filmy ;-) Pro mě má tento film zvláštní nádech, poprvé jsem ho viděl ze stokrát zkopírované a přehráté VHS, když mi bylo tak devět a jediné co jsem si zapamatoval byli roboti. Naštěstí Google je mocný čaroděj a tak se mi podařilo jej i na základě takového střípku paměti dohledat, sosnout, fixnout mizerné titulky, shlédnout a náramně se pobavit. Toto Béčko, nebo spíš Céčko je prostě snůškou bizarností a úchyláren všeho druhu - je tam úplně všechno na co si vzpomenete, vesmírné lodě, roboti, piráti, drsné princezny, templáři, amazonky, eunuši, virtuální realita, jednorožci atd. atd., prostě všechno. No co budu zbytečně plácat játru, prostě to musíte vidět.