Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (49)

plakát

Hněv Titánů (2012) 

Naprosto souhlasím s uživatelem verbal. Jasně že je to za vlasy přitažený klišé.. a co jako? Já se fakt bavila! I když Kronos byl děsivější dokud měl jen jednu ruku, Bill Nighy je trošku moc velkej hippík a srdceryvné rozhovory božských bratří v triku jsou trochu moc i pro tenhle film. Ale jinak bomba ve svém žánru.. Kdyby se z tohohle i prvního filmu vystřihla tak čtvrthodina zbytečných přiblbých scén, tak jsou to filmy výborné.. Zvedám průměr!

plakát

Miláček (2012) 

Velice pěkné zpracování Maupassantova románu. Některé scény jsou téměř totožné s mými představami. Filmu sice nevévodí Pattinsonovo charisma (což by mělo), ale i tak je to velmi poutavý a zajímavý snímek, navíc k mému překvapení plný množstvý úsměvných momentů. Ženský trojlístek poměrně silný. Á propos - skláním se před půvabem Christiny Ricci..****

plakát

Varieté (2010) 

Kašlu vám na chabej děj. To nikoho u tohohle typu filmů nezajímá - čísla geniální, Christina bravurní, i jsem se zasmála. Splnilo očekávání ve všech směrech ;)

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Tak na to, jak tady tenhle film dostává sodu nelze nereagovat... Na první pohled je vidět, že se předloze dostalo hollywoodského obalu a to slušně vytuněného. Oproti Šifře, která pro mě na plátně trochu ztratila poutavost knihy jsem byla mile překvapena. Hodně za to může Ewan McGregor - excelentní výkon. Mě bytedy asi úplně stačila zápetka bez antihmoty (které je všude najednou plno) - 4 preferiti byli možná zajímavější. Ale jedno je nepopiratelné. Hans Zimmer je génius a společně s vynikající kamerou způsobil, že jsem jim to všechno žrala i s navijákem.

plakát

Poslední legie (2007) 

Jéé to je ale průšvih. A to mám tyhle filmy v oblibě. To je tak příšerná vykrádačka! A navíc tak překombinovaně vyumělkovaná zápletka. Poslední scéna tomu fakt nasazuje korunu. Takže Romulus Augustus je vlastně otcem Artuše - nj, tak to abysme přepsali učebnice dějepisu. Nic ve zlým, ale dalo by se to udělat líp. Tady je v každém záběru vidět, jak moc chybí prachy. A kdekdo tady opěvuje hudbu - Patrick Doyle vykrádá sám sebe - hlavní motiv z Last Legion = hlavní motiv z Eragona. Nikdo si toho nepovšiml??? Dostat to do rukou ta správná osoba s hromadou peněz v ruce... Jenže on je ten příběh (aspoň ve filmové podobě) tak chatrný, že nevím nevím, jestli by z toho šlo vytřískat něco víc. Ale uznávám, že jako malá jsem sobotní dopoledne trávila s Xenou.. Je mi líto, ale víc než 40% to nebude.

plakát

Tři mušketýři: Královniny přívěsky (1961) 

Ti praví a jediní Tři mušketýři se vším, co k nim patří a co představují. Nikdo nikdy nezahrál a nezahraje D'Artagnana tak skvěle, jako Gérard Barray .Jeho prostě nejde v té roli nemilovat. Nemá na něj ani Michael York, ani Chris O'Donell s pohledem plaché laně a už vůbec ne Gabriel Byrne z Muže se železnou maskou - a ani kdokoli jiný. Myslím si, že pan Dumas by byl hrdý:)

plakát

My Fair Lady (1964) 

Ani 100% mi k ohodnocení nestačí. Jen mě mrzí, jestli je pravda, že Audrey nedostala Oscara jen proto, že byla přezpívána a že "ukradla" roli Julii Andrews, která si Lízu zahrála i na Broadwayi. Stejně tak, jak Osara oprávněně získal Rex Harrison, měla cena Akademie připadnout i Audrey za její nezapomenutelný a dokonnalý výkon.

plakát

Johanka z Arku (1999) (TV film) 

Kam se hrabe Besson... O Jovovich ani nemluvě. Leelee Sobieski pro me bude už napořád tou pravou Johankou. Film pozvedá také přítomnost Petera O'Toolea a Shirley MacLaine. 90%