Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Obsahy (3)

Na hraně lásky

Na hraně lásky (2008)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne?

Vévodkyně

Vévodkyně (2008)

Podle velmi úspěšné biografické knihy historičky Amandy Foreman natočil režisér Saul Dibb film o jedné z nejkontroverznějších postav Anglie v 18. století, vévodkyni Georgianě z Devonshiru (Keira Knightley). Georgiana Cavendish z rodu Spencerů (příbuzná princezny Diany) byla na svou dobu velmi pokrokovou ženou, která se angažovala v politice, byla jednou z nejvlivnějších hostitelek své doby a často podléhala hazardu a milostným aférám. Vedla velmi extravagantní, rozmarný a promiskuitní život plný intrik. Romanticky laděný film dokumentuje její milostné pletky, nadšení pro účast na tehdejší politické scéně a ne zrovna šťastné manželstí s vévodou z Devonshiru (Ralph Fiennes).

Storybook - Pohádková země

Storybook - Pohádková země (1994)

Osmiletý Brandon jednoho dne objeví na půdě tajemnou knihu, která otevírá dveře do jiného světa. A tak se on a jeho pes Leo dostanou do kouzelné země, které vládne zlá královna Zlýdie, která drží ve vězení právoplatného následníka trůnu, prince Artura. Brandon s pomocí dřevorubce, moudré sovy a užvaněného klokana musí uhodnout hádanky čaroděje, získat kouzelný meč a zachránit prince Artura, který má být popraven. "Nic není nemožné, když věříš!"

Reklama