Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (757)

plakát

Captain Marvel (2019) 

I přesto, že Captain Marvel patří k těm slabším marvelovkám, i tak se pořád jedná o dobrou zábavu. Brie je přirozená a mladí Fury s Coulsonem jsou fajn. Dobře taky pobavil Goose. Dobrá příprava na Endgame, tak vzhůru za ním.

plakát

U brány věčnosti (2018) 

Willem Dafoe skvělý, ale jinak se jedná o typické životopisné drama. Navíc to není tak dlouho od Loving Vincente, takže mě to téma už tak nezaujalo.

plakát

Dům na předměstí (1933) 

Antonie Nedošinská trochu jinak, než jak ji normálně známe. A mně se takhle líbila, alespoň taky změna. Jinak i Hugo a Hana jsou tady velmi příjemní a celkově se jedná o nenáročnou milou oddychovku.

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Vtipný i dojemný film, ve kterém exceluje jak Jindřich Plachta, tak i Jaroslav Marvan. Opravdu příjemný zážitek, ve kterém jsou skvělí i bratři Blahníkové (malá dvojčata). Jen mě mrzelo, že Antonie Nedošinská nedostala více prostoru.

plakát

Slepice a kostelník (1950) 

Tenhle film doporučuji zkouknout jen proto, že chcete vidět všechny filmy Vlasty Buriana. Jediné plus je možná za prostředí a folklor, ale příběh (jestli se to tak dá nazvat) nestojí za nic. Nic se tu v podstatě neděje a když už, tak hned poznáte, z jaké doby to je. Takže radši ruce pryč.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Po delší době opět povedená česká komedie. Potěšilo mě obsazení, dokonce mi ani nevadila Tereza Kostková. Nejvíce pobavil syn Marcely a Karla, u něho se vždycky chlámalo celé kino. Druhá polovina má sice trochu víc klišé, ale jinak se jedná o příjemnou oddychovku.

plakát

Učitel orientálních jazyků (1918) 

Milá Kolárová krátká komedie, které by ale slušela o trochu kratší stopáž. Ferenc Futurista výrazný už i v jedné ze svých prvních filmových rolí.

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Čtyři slunce tu nemají příliš dobré hodnocení, ale mně se líbil srovnatelně stejně jako jiné Slámovy filmy. Příběh ze života, který pro někoho může být nudou, ale mě sedl, včetně výborných hereckých výkonů hlavních představitelů. Marek Šácha byl také šikovný, snad ho někdy uvidíme i v jiném filmu.

plakát

Dědečkem proti své vůli (1939) 

Nevýrazná, zapomenutelná komedie, kterou nezachrání ani dobří herci. Antonie ani Věra mě tu snad poprvé moc nenadchly, Nového role byla spíše otravná, jediným výrazným bodem pro mě byl Raoul Schránil, jinak průměr.

plakát

Jan Palach (2018) 

Kvalitně natočený film, ale bohužel víc si z něho neodnáším. Jediná silná scéna je příjezd tanků, jinak mi v paměti nic jiného asi nezbyde. Dobře odvyprávěný příběh, ale bohužel trochu chybí emoce.