Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický
  • Životopisný

Recenze (85)

plakát

Anthropoid (2016) 

Tak na tenhle film jsem byla hodně zvědavá. Zajímavý a nečekaný obsazení.. Dost překvapil Dornan, kterej nehrál až tak křečovitě, jak jsem předpokládala. Co se nedal překousnout, byla ta angličtina. Absolutně mi do kontextu nezapadalo, aby Gabčík a Kubiš v Praze mluvili o rodné Moravě v angličtině. Trochu paradox, ne? Vizuálně na jedničku.

plakát

Aurore (2005) 

Tak tohle byla skutečně síla!! Syrové, bez servítek, drásající, že té nevinné dívence není pomoci. Samozřejmě, cirkev nežádej o pomoc. Jeden z mnoha případů. Zahráno naprosto přesvědčivě, tím hlavně poukázáno na hlavní zápornou postavu. Nemohu dát jinak než plný počet, protože tento film si budu dlouho pamatovat a řadit mezi ty nejlepší.

plakát

Betonová zahrada (1993) 

Nechutný. A k tomu incestu došlo asi jen tak náhodou...Nějak si to samo plynulo a hop, najednou spolu byli v posteli a byl konec. A herečka v podání sestry Julie mi byla značně nesympatická. Tfuj.

plakát

Bez poskvrny (2015) (seriál) 

Severský seriály patří mezi moje topovky, ovšem nemůžu dát plný počet. Fakt je ten, že jsem to zhltla jak malinu. Ovšem konec mi přišel lehce přitažený za vlasy a tak nějak kýčovitě zakončen. Určitě by závěr šel lépe zpracovat. Hysterická matka Eva mi lezla krkem, tu bych přejela hned v druhým díle autem. Akselovy románky v celistvém ději taky pro mě nějak postrádaly smysl, to bych asi taky vyškrtla. Celkově postavy jsou jen tak nějak lehce načtrnuty. Vyčnívá zde také románek v další generaci v podobě Heleny a Tima. Tohlé téma jsem taky moc nepochopila a v podstatě jsme se závěru ani nedočkal. No,když to tak po sobě čtu, možná to není ani na ty čtyři.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Tak jako neurazí, ani nenadchne. Místy jsem se docela i bavila. Ryan Gosling, tak to je tedy pastva pro oči. Ovšem pak nechápu, proč při konkurzu nezvolili jaksi atraktivitou bližší slečnu Ryanovi.j Prostě mi k němu ta zrzka nepasovala. Konec, to už byla trochu tragédie. Tyhle konce všechny na jedno brdo - formou vyznání před davem a snahou tlačit na city - nesnáším. A sráží to pro mě hodnotu fílmu. Lehcí nadprůměr.

plakát

Božské děti (1997) 

Takové jednoduché a prosté téma..jedny boty...a tak krásný a čistý film...

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Tak to je nářez. Hltám díl za dílem, od shlédnutí mýho milovanýho The Killing mě dlouho nic tak nepohltilo. Seriál mě stále udržuje v napětí. Jak někdo říkal o hlavním detektivovi, vypadá jak krysa nebo jiný hlodavec, ale hraje výborně a nezůstavá pozadu ani jeho kolegyně Millerová, obyčejná sympaťanda, která do toho seriálu sedla jak hrnec na prdel. Jsem na konci první série a jsem napnutá jak blbá kytarová struna. Od začátku jsem tipovala, kdo by mohl být vrah, ale skutečnost mě velmi překvapila. Navíc kamera úžasná, originálně natočené. Škoda jen, že v seriálu třeba není hudba, která by celý příběh podtrhovala, to jsem milovala na The Killing. Za mě nejvíc top z topek.

plakát

Cadillac Records (2008) 

Tak jako čekala jsem hodně. Zvlášť proto, že tohle téma miluju. Začátky zlaté hudební éry, hledání nových stylů a tak. Čekala jsem něco ve stylu Vinylu, který mě naproto uchvátil, ale prostě ha Micka asi nikdo nemá. Tohle bylo takové plynulé, pro mě bez výraznějších momentů, které by mě chytili a u který bych si říkala: Ty brďo, to se fakt stalo. Ani Adrien to nezachránil.