Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (275)

plakát

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série) 

Krása. Po deseti letech zůstávám zase v údivu, jak je naše země a příroda nádherná. U Planet Earth II mohu jen vynášet zasloužené superlativy. David Attenborough je frajer ;-).

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Skvělý seriál, jak je psáno ve zdejších komentech, vše platí. Trochu vlažnější start a vlastně celé tempo seriálu, které nakonec je jen pro dobro věci. Strašně real proti některým (většině) konkurenčních seriálu. 1. Série - 8/10*, 2. Série - 10/10*, 3. Série - 8/10*, 4. Série 9/10* hlavně poslední epizoda ,,Grande Finale,, byla excelentní. Tak a bohužel je konec, hodně sem si na tenhle seriálek ve svém odpolední volné chvilce zvykl, co se dá dělat no. Poslední série je takový ,,Wire,, standart a hodnotil bych ji lehce plus 8/10*. Je mi líto jak dopadl Omar, ale chápu tvůrce, že to chtěli udělat nečekaně. Marlo mě taky pořádně naštval a přišlo mi to nefér, alespoň Bubbles to měl fajn.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálu v tomto žánru. Nelítostné jednání tvůrců s postavami a skvělé obsazení. Hodnocení 1-7 série jako celku je 100% a to čekání na posledních 6 dílu do roku 2019 bude tedy opravdu zdlouhavé.

plakát

(1998) 

Tak a je tu další pětihvězda pro Darrena (Requiem for a Dream, Black Swan) a já se můžu jen sám sebe zeptat, proč sem tento film tak dlouho odkládal? Černobílý obraz a výborná práce s kamerou vytváří značně depresivní atmosféru, díky které trpíte záchvaty spolu s Maxem a veřtě, že to nejsou zrovna příjemně chvilky. Zvolena hudba a zvuky do filmu pasují naprosto přesně, jiné provedení si jen težko dokážu k tomuto vizuálu představit. Celkově jsem spokojen.

plakát

Viděl jsem ďábla (2010) 

Silný a surový krimihoror, který mě i přes slušnou stopáž ani chvíli nenudil. Film nemá příliš hluchých míst. Hlavní padouch a mstitel jsou obsazeni, respektive zahraní naprosto bezchybně. Režisér v surových pasážích neuhýbá kamerou a tak nás o nic ( díkybohu ) neokrádá. Řemeslná a příběhová stránka na hodně vysoké úrovni. Absolutní spokojenost. 10/10.

plakát

JFK (1991) 

Vynikající konspirační film, který jsem měl možnost vidět v DC o megadélce 3h17min. Mohu přitom říci, že pár krátkých hluchých míst se přeci jen najde, ale celkově je film obsahově a informačně neskutečně plný. Olivek Stone točit umí, takže se i na pomalé pasáže vyšetřování hezky dívá a herecky ansábl (Kevin Costner, Kevin Bacon, Tommy Lee Jones, Joe Pesci) dostal režisér hodně kvalitní. Chtěl bych vědět, jako mnoho dalších lidí, jak se atentát na JFK doopravdy stal.

plakát

Oz (1997) (seriál) 

Z první série mám veskrze kladné pocity, prostředí ve kterém se děj odehrává je dobré a věrohodné. Ovšem uvěřit, že by někde ve světě OZ – Em City fungovalo, tak jak je to ukázané v tomto seriálu je těžké…Herci jsou s citem obsazení (všechny rasy), hrají dobře a nepřehrávají a i když jsou to vrazi, dealeři a všelijaká verbež, dokážete si k nim po pár dílech vybudovat určitý vztah. Já si nejvíce oblíbil Beechera (Lee Tergesen) a Adebisiho (Adewale Akinnuoye-Agbaje). Poslední díl první série je nejlepší a nemá chybu, díky němu se alespoň na druhou sérii doopravdy moc těším. 8/10. Edit (17.7.2011) - Druhá série si drží kvalitativní laťku stejně vysoko jako předchozí a proto hodnocení neměním. Oz budu sledovat dále. 8/10. Edit (28.7.2011) - Třetí série 10/10.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Tak mám za sebou za 24hodin pilot a první sérii „kultovního“ seriálu Twin Peaks a musím konstatovat, že si tu nálepku kultovní bezpochyby zaslouží. Lynch a Frost dali dohromady něco nepopsatelného a nezapomenutelného. Bizardní postavy, střídaní žánru, tuny mysteriózních scén a dokonalý hudební doprovod. Originální příběh ( strašně se těším na finále ). Pilot – 100%, 1. Série – 95% ( čerstvě po zhlédnutí – po shlédnutí celého seriálu 100% ). ---21.12.10--- Tak čerstvě po shlédnutí posledního dílu seriálu mohu říct, že děkuji tvůrcům za vznik Twin Peaks. Neuvěřitelně originální příběh, která je v druhé sérii ještě dvakrát více bizardní než-li tomu bylo v první části. Ujeté charaktery, dokonalé zahrané postavy, mysterióznost, hutná atmosféra, vynikají hudební doprovod – to vše má Twin Peaks a já si říkám, jestli má ve svém žánru tento seriál vůbec konkurenci. 2. Série - 100% - už teď je mi smutno!

plakát

Baby Blues (2008) 

Velice dobrý horor, který je dobře natočený a hlavně uvěřitelně zahraný. Matka v podání Colleen Porch je doslova na zabití, nesympatická a ten její psychotický stav prožíváte doopravdy s ni. Mladí herci byli rovněž dobře obsazení a jak jsou někdy „mlaďoši“ nepříjemní, tady byl nejstarší syn sympatický (fandil jsem mu). Konec trošku nepovedený, ale budiž. -9/10*

plakát

Lost Highway (1997) 

Lynch je bezpochyby jeden z nejlepších režisérů na světě, pokud tedy z našeho světa doopravdy je. Lost Highway je natočen tak mrazivě, že i já měl místy pocity strachu, obzvlášť když se objevil Mystery Man. Hrátky s kamerou a obrazem. Mrazivá a hutná atmosféra. K sedadlům přibíjející hudba a originální jedinečný příběh (který jsem jak je u Lynche „zvykem“ nepochopil), dávají dohromady doslova filmový orgasmus. 10/10*