Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (6)

plakát

Umělci a láska - Frida Kahlo a Diego Rivera (2020) (epizoda) 

Docela ubohé kvůli trapnému "nápadu" nacpat do 3/4 komentáře rušivé a otravné úryvky nějakého němého filmu, které z toho udělaly nepovedený paskvil.

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Nebylo to úplně špatné. Ale víc hvězd nedávám třeba proto, že mi zpracování nepřipadlo nijak extra dobré. Co ale bylo naprosto otravné, špatné, ubohé, přihlouplé, byla tzv. hudba a hudební pozadí.

plakát

Inspektor Max - Hračka (2018) (epizoda) odpad!

Kukuru jsem měl vždycky jako herce rád, proto jsem to chtěl s tímto seriálem zkusit. Ale asi po 20 minutách prvního dílu jsem si nemohl pomoct a musel jsem nahraný díl zastavit a smazat, nedalo se na to koukat. Je to celé laciné a "nařvané", u většiny herců afektované a převažuje jen přehrávání hraničící s trapností. Většina postav je silně nesympatická a nepříjemná, u postavy J. Kukury je to plánované, ale nepovedené. Ostatní jsou ale (ještě) mnohem horší. Maxův (Kukurův) kolega, kterého hraje jakýsi Robert Hájek, je ubohý, arogantní a veleprotivný fracík, Maxův šéf (Bareš) je zase uřvaný hulvát a omezenec. Na další díly už jsem neměl odvahu. Tomu prvnímu nemůžu dát nic jiného než 0 hvězdiček, čili "odpad".

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Velmi podprůměrná slátanina. Neurovnaná směs několika žánrů. Rádobykomedie, kde všechny dojmy na začátku přebíjí E. Balzerová jako odstrašující případ pokleslého tyjátru představujícího obstarožní matku/babičku se slovníkem a chováním vysloužilé prostitutky třetí kategorie. Ve své roli už nepředvádí jen pokleslou šmíru, ale je to závod o vytvoření rekordu v trapnosti. Poměrně úspěšně jí v tom sekunduje její filmová vnučka v podání V. Kubařové, která se většinou jenom přitrouble směje všem laciným blábolům své prostoduché babičky (Balzerová), jako by ani nebyla spoluúčastnice děje, ale jen posluchačka jejích oplzlých a laciných výlevů. Po úvodní porci řachandy blížící se Kameňáku následuje pokus o romanci v podání L. Vlasákové a V. Dyka. To je asi jediná pasáž, která působí snesitelně a sympaticky, ale vůbec nepasuje ke stylu a žánru nastavenému na začátku filmu. Kromě Vlasákové působí představitelé mužů (V. Dyk, J. Macháček, R. Zach) herecky o 3 úrovně lépe než 2 zmíněné herečky (senilní Balzerová a infantilní Kubařová). Korunu všemu nasadí rádoby patetický konec, kdy se divák dozví, že ta lascívní a nekonečně rveselá žena umírá, takže jí musíme vše odpustit a měli bychom přeladit z komediální nálady do zatlačování slziček lítosti. To nám ale děj opět nedovolí a znovu nás vrhne do třeskuto-komediální vlny, neboť i po smrti - v rakvi - zhýralá žena jakoby ožije a předvede svůj poslední projev diblíka a nadpozemské "vtipnosti". Celkový dojem: H.R.Ů.Z.A.

plakát

13. komnata - 13. komnata Dalibora Gondíka (2013) (epizoda) 

Gondík je moc sympatický, jeho sestra taky, i komentáře kamarádů herců a spoluhráčů z kapely jsou fajn. Přesto je to velice slabý díl 13. komnaty, špatně uspořádaný, bez ladu a skladu. Pořad působí nudně, nezáživně, nepřehledně, i když je to zajímavé téma i životní příběh. Jako by na to autoři prostě neměli - na to udělat to pořádně, víc do hloubky a nejen povrchně. Takto z toho vylezlo něco jako nahraný rozhovor na diktafon bez dodatečného upravení a redigování. Ze strany autorů dost mizerná práce.

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Parádně mrazivá atmosféra, stupňující se tempo a dramatičnost, napětí, že by se dalo krájet. Představitelka hlavní role není zrovna můj typ, ale hraje skvěle a není zdaleka sama. Hned několik postav má dokonale vymyšlené charaktery včetně dílčích příběhů a osudů, které doplňují a vykreslují skládačku děje, plného zvratů a překvapení. Do toho všeho výborně pasuje hudba, složená z hodně atraktivních songů, které nepochybně vydají na velmi slušný soundtrack. Důvodem, proč jsem nedal všech 5 hvězdiček, je závěr. Neuznávám podle mne hloupou módu nedokončených, otevřených konců, resp. "nekonců", kdy není jasné, jak to vlastně dopadlo, takže... "Počkejte si na 2. řadu aneb Pokračování příště". Tvůrci vyšponovali děj do nejvyšších obrátek a pointu "vtipně" vynechali. Mně osobně tím dost pokazili dojem z celého seriálu, když místo potlesku za sérii famózně poskládanou do strhujícího příběhu mne napadlo jenom po anglicku - WTF!?