Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (163)

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Speciální efekty, jež na tu dobu vyráží dech, spolu s mrazivým a přesným výkonem Richarda Burtona z toho dělají ' totally must see' záležitost. I am the man with the power to create catastrophe.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Duncan Jones je bezpochyby šikovný filmař, který zvládá formu (jak už jsme se ostatně mohli přesvědčit u Moonu) na výbornou. Ale zatímco se divák opájí formálními finesy, dělá z jeho mozku přežvykujícího osla. Source Code tak zůstává zábavným techno-thrillerem jara, ale není ani z poloviny tak chytrý, jak se snaží vypadat.

plakát

Drive Angry (2011) 

V 70's by z toho byl grindhouse jako vyšitý, dnes už si v tom najdete pouze 'guilty pleasure' (Cageův post-lobotomní sestřih, gore scény, přestřelená akce, zápasení nahých žen, muscle cars...). Je to blbost, ale zatraceně zábavná. Palce nahoru za postavu účetního, který kosí nepřátele čtvrťákem.

plakát

Kinsey (2004) 

Sex je základní složkou většiny sociálních problémů. Liam Neeson v roli hrdiny samotné vědy, který dal celou svou duši do výzkumu, jež měl poskytnout odpovědi na sexuální otázky ignorantské společnosti první poloviny 20.století. Přestože jsem se na samý závěr nemohl zbavit dojmu, že Kinsey je pouhá morální agitka za sexuální svobodu, se jedná o takřka dokonalou sexuální studii, která využívá historické události, aby interpretovala to, co se Kinseymu nepodařilo statisticky vyjádřit. 80%

plakát

Interview (2007) 

Verbální ping-pong. Navzdory minimalistickému přístupu, se Buscemimu podařilo vycedit chytrý, provokativní, zneklidňující a překvapivě dynamický příběh, který bohužel přestane tlačit na pilu v moment, kdy je to potřeba nejvíc, v závěru.

plakát

Ať vejde ten pravý (2010) 

Remakeový kastrát. To co dělalo původní verzi poetickou a romantickou se v Reevesově verzi ztrácí v hromadě hororových klišé a mění na laciný sentiment bez duše. Zmizely klíčové scény a do těch neklíčových se naplácalo CGI kvůli coolovosti. R-kový Twilight...

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Pro mě stejný problém jako u Speed Racera. Svítí to, bliká to a barvičky jsou pestré a videoherními odkazy je to nacpané k prasknutí, ale postrádá to drive, takže půlku filmu čekáme na to, než se začně 'něco' dít. Někdo se příliš dlouho opájel 8-bitovým soundem, konzolovými výchytávkami a přitom zapomněl na to nejdůležitější. Stisknout tlačítko a přidat boost. Letošní comicsovou hitovkou zůstává Kick-Ass.