Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (163)

plakát

The Haunted World of El Superbeasto (2009) 

Zvláštní to satira. Na jednu stranu je vidět, že se Zombie vyzná a má opravdu hodně nakoukáno (Cartoon Network - Cow and chicken a podobné šílenosti, ostatně celá animace má podezřele vizuál Rena a Stimpyho, horror connections) i načteno (manga comic books). Nicméně se mu nedaří ukočírovat stopáž (ano, mluvím o těch 70ti minutách), která neoplývá materiálem déle než na 15-ti minutový kraťas. A tak se často přistihnete, že se nudíte a to i přesto, že o BOOBS, PUSSIES, pejorativní mluvu, chytlavé songy a krev není nouze. Ve výsledku tedy za slabší 3*, protože od někoho, kdo stvořil House of a 1000 corpses a Devils Rejects bych čekal daleko více.

plakát

Dobroty (2001) (pořad) odpad!

Palec dolů za věčně upoceného Petra Novotného

plakát

Ong bak 2: Pomsta (2008) 

Nenechte se zmást, Ong Bak 2 není přímým sequelem prvního dílu. Celá mytologie kolem ústřední postavy byla překopána od základů (Tony vyměnil muay thai za katanu a další sečný arzenál) a nahrazena příběhem osudu a pomsty. Bohužel na škodu, civilní zpracování Tonymu slušilo určitě více a i tempem jakým se první díl pyšnil posouval Ong Bak trošku jinam. Ve 2. díle naneštěstí ubylo bojů (za celou půlku filmu vidíme sotva dva souboje - a krátké) a přibylo dialogů a pseudofilozofie, která spíš než by filmu prospívala, tak ho brzdí a vy se můžete sami přistihnout, jak vás ta kupa omáčky nudí k smrti, a nezachrání ho ani závěrečných 20 minut. 50%

plakát

Wanted (2008) 

Jakožto znalec původního comicsu mi rozum zakazuje dát plnou palbu. Ovšem jako filmovému fanouškovi mi Wanted nabídlo hodně. Hodně - myšleno nabušenou perfektně prostříhanou akcí, hlavního hrdinu s koulema a pohled do českých a moravských koutů. Škoda jen toho rapidně okleštěného scénáře. 80%

plakát

Želvy Ninja (2007) 

Nový kýčovitě animovaný styl, provedení dokonale pohřbil vše krásné na původním animáku. Kde jsou cool hlášky? a vůbec jak mohli opomenout všechny ty záporáky? Proč najednou ten úděsný infantilní příběh? Působí to dojmem jako by se jednalo o další špatný díl Shreka než pocta legendě. Všiml si ještě někdo, že Tříska vypadá trochu jako Stuart Little?

plakát

Gympl (2007) 

Mizerné a kostrbaté herecké výkony jdou ruku v ruce s otřesným a mnohdykrát trapným scénářem (Vorle vzpamatuj se, takhle nikdo nemluví). Za jehož kýčovitost můžou právě grimasy a holé charaktery obou hlavních představitelů.

plakát

Americký gangster (2007) 

Americký gangster označuji (právoplatně) za film roku i film, který si pro sebe určitě toho Oscara urve. Tak krásný kontrast good (nový Ježíš Russel Crowe) x (démonický a nekompromisní Denzel Washington) evil jsem už dlouho neviděl. Oba ze své role vyždímali maximum. Režisér si zase opravdu řemeslně vyhrál, takže film nejenomže má rychlé tempo a perfektní spád, že vám nedovolí ani na vteřinu odtrhnout oči, aby vám neutekla byť jen vteřina filmu, ale také si perfektně smlsnul na dobové atmosféře (viz. Muscle cars, záběry v televizi z války ve Vietnamu) a neodpustil si jako správný filmař poctu hned několika dílům z gangsterského světa. Mafiáni už zde byli zmíněni, tak jenom přihodím, že hned několik scén naráželo na Kmotra. Tohle je film pro fanoušky, tohle je film pro milovníky filmu, tohle je BOMBA!! (aneb pocta všem snímkům z mafiánského podsvětí)