Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (5)

Profesionál

Profesionál (1981)

Vynikající kombinace akce a napětí s Belmondem v nejlepší formě. Jako ve většině jeho filmů nechybí ani vtip. Film zaujme hned na začátku soudním procesem a ukázkou drsného afrického lochu proti kterému je i náš Mírov luxusním rekreačním střediskem. Po zdařilém útěku a návratu do Francie je Joss Beaumont vždy o krok před jeho bývalými kolegy z tajné služby, kteří se mu snaží překazit jeho plán pomsty (a filmy s trochou zdravé pomstychtivosti mám rád). Přitom film nepůsobí nijak přehnaně a nedělá z hlavního hrdiny nadčlověka. A stejně jako mnoho ostatních bych vyzvedl i vynikající hudbu.

Honba za diamantem

Honba za diamantem (1984)

"Co tu ksakru děláte? Chlastáte! Po mně tam střílej a vy tady chlastáte!" Tenhle film jsem si zamiloval už jako kluk a nadšení nevyprchalo. Spíš naopak. Vždycky se na to rád podívám znovu a rozhodně ne jen z nostalgie. Dvojice Douglas a Turnerová je jedním z nejlepších hereckých párů vůbec a DeVito je skvěle doplňuje. Pokud jde o přirovnávání k Indymu, tak já nesouhlasím, že by šlo nějaké kopírování tohohle známějšího filmu, přestože určitá podoba tam je, ale kdyby se nesměly točit filmy podobné jiným starším předchůdcům, tak by se dnes už nemohlo točit skoro nic. Velmi zábavný a náladu zvyšující film.

Mladé pušky

Mladé pušky (1988)

Trochu netradiční western, ale ačkoliv nejsem milovníkem westernů, tak tenhle film patří k mým nejoblíbenějším vůbec. Má dobrý scénář (nenašel jsem pasáž, která by mně nudila) a velmi dobré obsazení, všichni hrají skvěle, ale Estevez nad ně i tak vyčnívá (je to pošuk k pohledání), celkově to nepůsobí tak vážně a hlavní hrdinové nepůsobí tak drsňácky jako v klasických westernech. Má to vtip a přestřelky (a obzvášť pokusy o zatýkání) patří v tomhle žánru k nejlepším.