Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (552)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Desetitisíce zbytečných slov, každý druhý záběr odehrávající se v jiné časové rovině, kalkul na Oscary. V poslední době to bývá tak, že se filmy musí k těm třem hodinám prožvanit a prožvanit. Ale podobně to je i v reálu. Lidé buď na všech možných i nemožných místech čučí do mobilů, anebo sami mluví a mluví.

plakát

Benedetta (2021) 

Docela doporučuju přečíst si na anglické Wikipedii heslo Benedetta Carlini. Pak vynikne, jaké motivy si Verhoeven, ve snaze o atraktivitu a líbivost, přimyslel. Z historického hlediska tam taky byl přehršel pomýleností. Ale Efira je krásná!

plakát

Poslední souboj (2021) 

Kdyby si režisér odpustil ty zbytečné  "opakovačky", mohl by mít film, jak napsal Woody77, 90 minut a vůbec by mu to neuškodilo. Kdyby si režisér odpustil závěrečné davové scény, filmu by to neuškodilo, ale to by nesměl ten film být americký. Ale jinak velice dobrý opus.

plakát

Nádech pro lásku (2017) 

Až na klišovitě zápornou postavu ředitele (primáře) nemocnice a občasnou přemíru patosu velmi dobré. Zajímalo by mě, jak byl film přijatý v Německu.

plakát

Pelle Dobyvatel (1987) 

To byl druhý film v krátké době, kde mě uchvátilo dítě hereckým výkonem. Ten první byl Pokoj (Room) z roku 2015. Tam byl ten chlapeček ještě mladší.

plakát

Room (2015) 

Kvůli takovým filmům je člověk na světě! Nevídaný výkon toho kluka v jeho věku!

plakát

Oddělen (2011) 

Koncentrovaná deprese podle Poea.

plakát

Požáry (2010) 

Především je třeba říct, že před shlédnutím filmu je dobré prostudovat si alespoň základy dějin Libanonu od 70. let minulého století, hlavně historii občanské války. Kdopak to asi udělá... Ale bez toho se divák ztrácí. Jinak výborný film. Jen jsem nepochopil, jak - s ohledem na okolnosti - může v dopise matka napsat dvojčatům, že byly počaty z lásky.

plakát

Krajina s nábytkem (1986) 

Lehoučce nadprůměrný film z 80. let. Snaží se o Menzlovu poetiku a přitom nechce ztratit kontakt se světem Bakalářů. Evžen Jegorov dokazuje, že byl (skoro) stejně dobrým hercem jako saxofonistou.

plakát

Muž na střeše (1976) 

První část budiž. Ale závěrečná půlhodina se mění v nechtěnou grotesku: ředitel policie nechá sestřelit letadlo a chce povolat do akce hasiče. Policie není schopná vyklidit prostranství před budovou se střelcem. Ač jsou všude okolo muži ze speciálních zásahových jednotek, střelce jdou likvidovat děd a jakýsi civil z ulice. Nevím, nevím...

Ovládací panel
3 body