Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Slunovrat (2019) 

Film je to vizuálně natočený moc hezky, ať už samotné záběry, haluze, či scény, které potěší každého nadšence do anatomie. To je ale asi to jediné, čím tento snímek vyniká. První polovina je nesmírně zdlouhavá, o to uspěchaněji pak působí ta druhá, kde se vše děje tak chaoticky, že velké finále se trochu vytrácí. V tom všem nakonec nezbyl prostor pro jakýkoliv strach, což je u hororu dost zvláštní, za to švandy a roztomilého žertu je zde požehnaně.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Sympaticky drsný snímek s vynikajícími herci, kterému se i přes skoro tříhodinovou délku daří po celou dobu udržet diváka v napětí. Děj je plný překvapení, zvrat(k)ů a výživných hlášek, doplněných syrovou atmosférou. Zahler zkrátka opět dokázal, že umí točit fantastické, poutavé a především originální filmy, jako dnes již málokdo.

plakát

Creed II (2018) 

Pokračování Adonise Creeda sice nepřináší vůbec nic nového, přesto je vřele vítaným přírůstkem do již kultovní řady. Boxerské scény nakonec nejsou tak holé, jak bylo předem zvěstováno, a potěší zbytečně se nezdržující plynulost filmu. Nutno však podotknout, že nesmírná předvídatelnost nejen děje, ale i dialogů, je místy až iritující, stejně jako veškerá hudba (krom té z původních dílů samozřejmě). Na druhé straně taková dávka chlapských emocí a nostalgie především se dnes už téměř netočí. A o tom to přeci je.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Stádem ovcí opěvované (údajné) veledílo nefunguje dobře snad v ničem co slibuje. Žádné emoce se nekonají už jen proto, že nás čeká druhá část, vtipy již tradičně dětinské a zápletka zcela fádní. S nudnými dialogy se střídají nepřehledné akční scény a to celé zabalené v kýčovité omáčce. Postavy si navíc vzájemně vykrádají prostor a tak žádná nemá dostatek možností prosadit svůj charakter. Snad jedinou pochvalu zaslouží hudební doprovod a pár narážek na předchozí filmy, jinak rozhodně velké zklamání z již x-tého natahování dávno vydojené série.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

S přibývajícími minutami film ztrácí dech a místo toho aby gradoval se jen zbytečně natahuje. Přitom to mohla být tak skvělá podívaná.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Zatímco předchozí díly trpěly zdlouhavostí a snad až přehnanou vážností, třetímu Thorovi se podařilo udržet si svižný, celkem zábavný ale také dost kýčovitý a hektický děj. Sice to už má pramálo společného s původní myšlenkou o severském bohovi zasazeného do světa komiksu a je zcela evidentní, že jednoduché vtipy se budou líbit hlavně mladšímu publiku, zas je to ale něco trochu jiného než další marvelovka do počtu.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Ehm.........Wow No, tříští to emocemi, napětím a skvělým hudebním doprovodem. Navíc mám vždy ve zvyku fandit lidem, tady to těm opicím po předešlých dobrodružstvích však nelze nepřát. Musím vidět ještě jednou abych si to lépe přebral.

plakát

Auta 3 (2017) 

Ne, tohle prostě není ona slibovaná nostalgie, díky které jsem se na film tolik těšil. Nejedná se o žádnou katastrofu, jako celek to docela ujde, bohužel takhle si poctu oblíbeného filmu z dětství nepředstavuji. Proč? To bych vyzrazoval důležité části filmu, které ovšem nejsou tak srdcervoucí, spíš naštvou jakýmsi zničením původních myšlenek.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Vzhledem k tomu, že se jedná již o páté pokračování si tenhle díl stále drží úroveň, která tomu předešlému již celkem opadla. Chvílemi to sice celé působí už poněkud přeplácaně, díky odkazům na kořeny série a opět svěžím vtipům Jacka to však na 4/5 nakonec dá.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Až na pár trochu hektických scének se kompletně jedná o skvělou podívanou, jenž je doprovázena perfektní hudbou a charakterními postavami. Za všechny je ale nutno vyzdvihnout Doktora Watsona, který je úžasným záporákem.