Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (302)

plakát

Blue Beetle (2023) 

Zbytečný film, který nenabízí nic co by nebylo jinde zpracované lépe.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Český film, který obstojí v mezinárodním měřítku a strčí do kapsy i projekty pracující s mnohonásobně vyšším rozpočtem. Už tohle samo o sobě zní jako sci-fi.  A tohle sci-fi se opravdu hodně povedlo. Není to sice dokonalé, ale rozhodně nadprůměrné a mezi českými filmy z poslední doby jako perla v hromadě hnoje.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Tenhle film je na úrovni cečkových filmů, které běží v televizi pozdě v noci. Měl jsem co dělat abych u toho neusnul, absolutní ztráta času.

plakát

Flash (2023) 

Po všech těch přetáčkách a komplikacích jsem čekal průser, který možná ani nedokoukám, ale světe div se ono je to dost dobrý. Byť k dokonalosti to má daleko a je vidět, že na počítačových efektech se  šetřilo, až jsem místy nostalgicky zavzpomínat na legendárního krále škorpiona (ano toho z druhé mumie). Tak celkově se jedná o jedno z nejzábavnějších DC, které bych si i někdy pustil znovu.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Po prvních ohlasech jsem měl trochu strach, ale nakonec jsem byl vcelku příjemně překvapen. Retrospektivní úvod je naprosto parádní a místy působí skoro až jako by si Spielberg natočil během Poslední křížové výpravy pár záběrů "do šuplíku". Harrison Ford i v pokročilém věku dokazuje, že na to stále má a Phoebe Waller-Bridge mu zdatně sekunduje. Dějově se sice nejedná o Indiho nejlepší dobrodružství ale rozhodně je lepší než Království křišťálové lebky. Hudba John Williamse je tradičně skvělá a uchu lahodící. Co bych filmu vytknul je délka, která se negativně projevuje zejména ve zbytečně natahovaných honičkách a ubírá filmu na tempu, být film tak o půlhodiny kratší bylo by to lepší. Trochu mě mrzí jak se vypořádali s postavou Mutta, myslím, že to vůbec nemuseli řešit a na film by to nemělo zásadní vliv. Celkově vzato je to za mě jeden z těch lepších "návratů po letech".

plakát

Napoleon (2023) 

Mám z filmu docela rozporuplné pocity, ale upřímně aktuálně převažuje zklamání. 😕 Co můžu pochválit je vizuální stránka která je prostě úchvatná, výprava, kamera, choreografie, komparz (který se dneska v takové míře už moc nevidí) herecké obsazení, všechno perfektní. Co mě naopak zklamalo je neustálé přeskakování v čase, s dosti brutálními přechody, nebo spíš jejich absencí, asi jako by jste v knize vytrhali všechny liché stránky. Scény z osobního života působí chladně a strojeně. Pokud nebudu řešit historickou věrohodnost, tak bitvám schází takový ten "epický feeling" a vůbec tomu nepomáhá hudba, která mi přišla spíš rušivá, což mě zklamalo asi nejvíc. Celkově mi film přišel vleklý a přitom mám pocit jako by z něj poměrně velkou část vystřihli.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Povýšit životopisný film na umění a ještě to natočit tak aby se u toho člověk během tří hodin nezačal nudit se mi zdálo nemožné, tady se to ale povedlo.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

I když jediný a správný Hercule Poirot pro mě stále zůstává David Suchet, tenhle díl je z nové série daleko nejlepší. Atmosféra Halloweenských benátek je jednoduše famózní, Poirot v  podání Kennetha Branagha konečně začíná mít šmrnc a mysteriózní nádech filmu přidává na napětí.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Být to upřímně přiznaný béčkový film, dal bych mu trojku za snahu. Tohle je bohužel béčkový film navlečený do áčkového kabátku. Co na filmu můžu pochválit je vcelku zajímavá, byť neoriginální vizuální stránka a ucházející akční scény. Problém ovšem nastává v momentě kdy některá z postav promluví a začne pronášet patosem prosycené a papírem šustící dialogy. Jednotlivé charaktery jsou v lepším případě archetypy, v horším karikatury a v tom nejhorším maňásci kteří tu dělají křoví a přitom se u toho snaží tvářit významně. Co se děje týče, myslím si že by tomu víc slušel seriálový formát, který by lépe zamaskoval dějové lapsy a slepé odbočky by nebyly tak do očí bijící. Celkově vzato je to jedno velké mrhání potenciálem.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

*** s odřenýma ušima, nemyslel jsem si že zrovna u téhle série budu potřebovat rejstřík postav, jejich zatraceně moc a pořád se z hrobu vrací další, začíná to být moc překombinované a ten otevřený konec, škoda mluvit.