Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (302)

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

*** s odřenýma ušima, nemyslel jsem si že zrovna u téhle série budu potřebovat rejstřík postav, jejich zatraceně moc a pořád se z hrobu vrací další, začíná to být moc překombinované a ten otevřený konec, škoda mluvit.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Dlouho se mi nestalo, aby se mi film šíleně líbil a přitom mě pekelně naštval. Dal bych mu plný počet, ale za ten konec mu prostě musím jednu hvězdu odpárat.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Strážci Galaxie mají vše co marvelovkám v poslední době zoufale schází: - příběh, který dává smysl (a nemusí se vždy zachraňovat svět a vesmír už vůbec) - postavy na kterých vám záleží, které mají své chyby a slabosti a o které máte do poslední chvíle strach, protože není začátku jasné že to zvládnou s prstem v nose., - humor kterého je tak akorát a nesklouzne k infantilní trapnosti - přehledné choreograficky zvládnuté akční scény - a v neposlední řadě jak je u Jamese Gunna zvykem, výborný hudební soundtrack, který umocňuje celkový zážitek Ale hlavně mají jako celek srdce a duši, protože sterilní filmy bez emocí jsou jen ztrátou času.

plakát

65 (2023) 

Film absolutně nesplnil moje očekávaní. Čekal jsem Jurský park s momentem prozření ala planeta opic.  Dostal jsem baladu o hvězdném autobusákovi, který není pozemšťan, havaruje na cizí / naší planetě a trmácí se z bodu A do B v doprovodu holky která, aby si nemuseli lámat hlavu s dialogy, pro jistotu mluví nesrozumitelnou hatmatilkou. Jako hlavní atrakce na cestě mají sloužit dinosauři z Wishe a pro dochucení servírují ohromnou porcí klišé. Film na úrovni televizní produkce s Dolphem Lundgrenem. Jediné co můžu pochválit jsou hezké lesy a dobře hrající Adam Driver, který to bohužel už nezachrání.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Jeden z těch výjimečných případů, kdy je dvojka o parník lepší, než jednička. Super animák s epickým smrťákem.

plakát

Pinocchio Guillerma del Tora (2022) 

Podle mě nejlepší a nejdospělejší zpracování Pinocchia. Když dostane del Toro prostor a svobodu pro provedení vlastí tvůrčí vize vznikají úžasné věci.

plakát

The Last of Us - Season 1 (2023) (série) 

Hru jsem nehrál, čistě jako seriál je to hodně povedené. Jediné co bych vytknul je absence infikovaných v druhé půli, kdy svět působí téměř bezpečně a dává zapomenou proběhnuvši apokalypse.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Není to špatné, ale mohlo to být mnohem lepší, kdyby se film víc zaměřil na emociální rozpolcení Shuri a vynechal zbytečnou až rušivou "reklamu" na Iron Heart. Taky konflikt Vakanďanů a Yukatánců postrádal epický rozměr a povětšinou působil spíš jako bitka pár lidí a ne CGI záběry shora to fakt nezachrání.

plakát

Fanoušci (2009) 

Dosti rozporuplná blbinka, která je místy docela zábavná a má jakési svérázné "fanouškovské kouzlo". Přesto se vzhledem k nabitému castingu nelze ubránit pocitu promrhaného potenciálu. Zabaví, ale nenadchne. Veskrze průměrná komedie, která se bojí zabrnkat na citovou strunu a u vtípků se drží zbytečně při zdi.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Hlavní problém filmu je, že se neumí rozhodnout jestli chce být seriózní historický film, nebo zábavná akční fantasy (což by mu mimochodem slušelo daleko víc, ale na to by musel být zábavný). Ve výsledku z toho není ani jedno a dostáváme dvě hodiny se táhnoucí klišé, které toho má s historií pramálo společného. Jako pozitiva vidím, na české poměry nevídanou "filmovost", orchestrální soundtrack a sem tam povedené scény (např. příjezd do Prahy). Veskrze průměrný film, který měl potenciál být daleko lepší.