Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (15 291)

plakát

Arábie (2017) 

Zisky a ztráty na jedné cestě. Práce nepřináší hrdost, jen vykořenění. To co se odehrává na plátně nenaplní zvukovou složku písniček.   Pokud nemáte co na práci, nemáte s filmem o současné brazilské náladě co ztratit.

plakát

O čem sní pankáči (2018) 

Viděno optikou západní společnosti. Punková komunita v Indonésii svázaná místními přísnými standarty o vzhledu. Děcka se proto rozhodla pro tetování. U nás dřív bylo podobně tetování výrazem, že dotyčný seděl ve vězení. V Indonésii ho mají jen domorodé kmeny. Dnes je to u nás běžná věc. Na západě je punk subkultura pro outsidery, zde působí jako jeho poslední útočiště na konci civilizace.

plakát

Léto patří rebelům (2020) 

Barevný maý film ze Slovenska. Je to film o ztrátách a soužení z dětského pohledu.  Film je to rodinný, pokud má váše rodina slabých puls a chce zemřít nudou. není tu jediná reálná postava nebo šarm a uslyšíte pravděpodobně nejhorší eurohudbu, jakou jsem slyšel. Nic zábavného se nestane. Dětští herci hrají dobře. To že rodiče umřeli je klišé pro filmy o neposlušných dětech.

plakát

Fonja (2019) 

Začíná to tragickými příběhy teenageru z detenčního ústavu oprávněně zavřených a pak dělají film o životě ve vězení. Časem začne být patrné, že vytvoření filmu je vlastně jen záminka, aby se naučili kreativitě a zažili zábavu. Ale příběh o děchto dětech donutí diváka přemýšlet.

plakát

Fighting for Life (2008) 

Měl jsem pocit, že bych do této party nezapadl. Dokumentární film se odehrává v jihoafrickém vězení. Sledujeme především mladé muže, kteří, ať už se do vězení dostali z jakéhokoli důvodu, potřebují dostat druhou šanci. A mají štěstí – ve vězení se potkají s holandskou trenérkou boxu, která jim kromě tvrdých boxerských lekcí dává také naději, že až jednou vyjdou z vězení, nemusejí se v životě znova ztratit.