Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 397)

plakát

Tisíc dnů s Annou (1969) 

Původní divadelní předloha je na Tisíci dnech s Annou znát docela dost (příliš mnoho dialogů), vše ale vynahrazuje dokonalé herecké obsazení v čele s Richardem Burtonem a Geneviève Bujold, mezi nimiž je neuvěřitelné napětí a fantastická chemie, takže k obrazovce či plátnu jste přimrazeni. Příběh Jindřicha VIII. a Anny Boleynové je notoricky známý a mnohokrát umělecky zpracovaný, ale troufám si říci, že Tisíc dnů s Annou patří k těm nejlepším zpracováním této látky.

plakát

Jan Palach (2018) 

Robert Sedláček mě nezklamal. Jan Palach je vynikající snímek bez prvoplánového antikomunismu, laciných emocí, patosu a bez nároku na jednu jedinou pravdu. Tleskám.

plakát

Krásný kluk (2018) 

Fantastický herecký koncert dvou odlišných generací.

plakát

Kniha džunglí (1967) 

Poslední Disneyho celovečerák vzniklý za Waltova života, premiéry se legendární tvůrce již nedožil. V každém případě jde o důstojný konec jedné éry, která změnila dějiny nejen animovaného filmu (1937 - 1967). Adaptace Kiplingova románu je samozřejmě velmi volná, nicméně atmosféra snímku je i po více než půlstoletí fantastická. Charaktery postav jsou jasně srozumitelné a písničky nápadité. Knize džunglí se nedá nic vytknout a baví mě i jako dospělého diváka.

plakát

Střed mého světa (2016) 

Byl jsem k filmu zpočátku dosti nedůvěřivý, ale nakonec si mě Střed mého světa získal. Je to fantastické rodinné drama s parádními hereckými výkony a skvěle vystaveným scénářem. V centru pozornosti se objevují dvě dvojice, konkrétně matka (skvělá Sabine Timoteo) a dcera a syn a jeho přítel. Právě druhá jmenovaná dvojice je sice na vedlejší koleji, nicméně oba herci jsou jsou úžasní a jejich chemie je absolutně přirozená. To potvrzují i jejich četné kontaktní scény, kde jsou Louis Hofmann a Jannik Schümann viděni, jak je Pánbůh stvořil. Musím říci, že na oba byl nádherný pohled, hlavně Jannik Schümann se nenechal zahanbit. Fakt skvělý divácký zážitek.

plakát

Šíleně bohatí Asiati (2018) 

Velká pecka a příjemné překvapení. Vizuální podívaná, správně přepjaté herecké výkony a velká škoda, že to minulo česká kina. Navíc hlavní hrdina v podání Henryho Goldinga je tu velmi sexy.

plakát

Pink Floyd: The Wall (1982) 

Jedna velká halucinogenní zeď. A k tomu boží muzika. Víc netřeba dodávat, to se musí vidět.

plakát

Záchvěv strachu (1984) 

Upřímně mě překvapuje, že film s takovou látkou vůbec mohl vzniknout a být promítnut, paralela policejního státu za komunistického režimu nemůže být očividnější. Geniálně zpodobněná atmosféra strachu ze špiclování, kdy každý sleduje každého. Po herecké stránce absolutní špička, nejen Radoslav Brzobohatý, ale především František Němec, z kterého přímo mrazí. Neuvěřitelně silný snímek, který by si zasloužil mnohem větší pozornosti.

plakát

Aquaman (2018) 

Aquaman je nádhernou komiksovou pohádkou, která se za svoji pohádkovost nijak nestydí. Naopak jde o velmi hrdý snímek. Samozřejmě je to přehlídka nejrůznějších žánrových klišé, ale James Wan to natočil natolik svěžím způsobem, že vám ona klišé nijak nevadí a celou dobu se u toho příjemně usmíváte. Po technické stránce jde o další revoluční snímek - především podmořské scény jsou absolutně fantastické. Dramaturgicky naprosto vyvážený snímek, ve kterém nich nechybí ani nepřebývá, takže nepřemýšlíte ani o stopáži. Být mi patnáct let, umřu u toho blahem.